Anyukák, Apukák, Válaszolók! Hogy tetszenek az Iván fiúnév? Adnátok a (leendő) gyermeketeknek? Miért igen, vagy miért nem?
Nem várok kisbabát, csak ez a kedvenc fiúnevem. Sokaknak nem tetszik, nagyon furcsán néznek rám, ha mondom, hogy majd egyszer ezt a nevet szeretném adni a leendő gyermekemnek. Természetesen nem a válaszok alapján fogom eldönteni, hogy adom-e, vagy sem? Csupán csak kíváncsi vagyok a Ti, az Önök véleményére.
(Akinek van ilyen nevű ismerőse, írhatna róla pár szót, mondatot, hogy milyen a személyisége az Ivánoknak! :))
Nekem nem tetszik.
A szomszédomban van egy Iván, ő beteg, szellemi fogyatékos, sokat nem tudok róla. Az tudom, hogy tisztességes, mindig előre köszönöm, rendes, megbízható fiú.
Aztán volt egy kollégám is Iván, na ő nem ez a kategória... egy festett haju, tetovált nagyfiú, aki mindenben a szexet látta...
Ezerszer inkább Iván, mint Sólyom vagy Zétény, hiába ez utóbbiak nagyon-nagyon magyar nevek.
Szerintem férfias név, nekem tetszik!
Az Iván férfinév a régi magyar Jovános, Ivános változatából, illetve a János név szláv formájából származik.
Jellemzője az érzelmi végletesség. Szeretteiért mindent képes megtenni, a győzni akarás és a harci készség fogja vezérelni. Minden ellenállást megpróbál leküzdeni, neki elvei vannak. Személyisége ösztönös és mindig egyenes, ez sokszor zavarja környezetét, mert olyat is mond, amit nem kéne. Ha támad is, nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ha a család és a házastárs támogatja, szinte bármit képes elérni. Mivel megjelennek az érzelmek, hajlamos a fanatizmusra. Nem vesz tudomást a realitásokról, bármit képes beáldozni. Legjobb, ha olyan életterületet választ, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Veszélye az érzelmi szélsőségesség, amely negatív esetben a féltékenységben és a hatalomvágyban nyilvánulhat meg.
Nekem az édesapám neve Iván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!