Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Helyénvaló a megfigyelés? Ha...

Helyénvaló a megfigyelés? Ha egy párnak az elsőszülött gyermeke kislány, ő általában az apjára, ha kisfiú, akkor az anyjára hasonlít leginkább.

Figyelt kérdés
Ha körbenézek a környezemben ez megfigyelhatő. Gondolom nem csak errefelé...
2009. febr. 14. 08:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

valakire hasonlítani kell annak a gyereknek :)

de nálunk is így van...lehet benne valami

2009. febr. 14. 08:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom igaz-e. Nálunk az első fiú és az apjára hasonlít, a második lány és ő is az apjára hasonlít. Hurrá.
2009. febr. 14. 08:52
 3/12 anonim ***** válasza:

Nalunk ez nem igaz.

Egy gyermekunk van, fiu es egy az egyben a ferjemre hasonlit, egy porcikaja sem utott ram. Mar amikor megszuletett a korhazban is azzal cukkoltak, hogy megszultem a pici ferjem, pedig egy nehany oras baban nehez vonasokat megfigyelni altalaban. Es ahogy telik az ido, ugy erosodik a hasonlosag. Direkt keszitettunk ugyanolyan beallitasu kepet, mint amilyen a paromrol is van babakorban es olyan, mintha egymas klonjai lennenek...

2009. febr. 14. 08:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudom, szerintem annyira nem igaz az állítás!

Nekünk kislány lett és rám hasonlít, sőt most már egyre inkább azt mondom magamba, hogy inkább Anyukámat látom benne:)!

Sógornőm kislánya ő is az első baba, és ő pedig az anyósomra hasonlít igazán!

Üdv.

2009. febr. 14. 08:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Rám sokan mondják, hogy belsőleg egy az egybe apám vagyok. Hirtelen haragú, mindent az utolsó pillanatra hagyó, sokat beszélő, stb. Illetve testalkatra is nagyon hasonlítok apámra, anyámtól egyedül a hajam és bőröm színtónusát örököltem. Öcsém az meg tiszta anyám, belsőleg is, alkatra is, ő meg apám színeit örökölte :) Na a fiam, hát az az én fajtám egyértelműen... :) Bár nem biztos, hogy ez nagyon szerencsés. 15 hónapos, de már eszméletlenül tud hisztizni. Múltkor anyám is szemtanúja volt, azt mondta, mintha engem látna kiskoromban. Amúgy néztem régi fényképeket magamról, és a fiam egyértelműen olyan, mint én voltam kiskoromban. Érdekes, mert születése pillanatától kb. 3 hónapos koráig kiköpött apja volt.
2009. febr. 14. 09:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk ugyan ez a helyzet, ahogy leírtad. Ha körbenézek az ismerőseim között, akkor valóban ez a megfigyelhető.

2009. febr. 14. 09:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiunk (első gyerek) tiszta apja! :-)
2009. febr. 14. 10:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 2 kisfiam van.

A 4,5 éves rám hasonlít,falfehér a bőre és gyakran beteges.

A kicsi 3 hónapos,ő már nem olyan fehér és tiszta apja!

De érdekes,mert mégis olyan a 2 gyerek,mintha ikrek lennének 4 év különbséggel ( a sírásuk,mosolyuk,mozdulataik stb. ...)

2009. febr. 14. 10:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Remélem nem igaz, én nagyon szeretném, ha a fiam a férjemre hasonlítana!

amúgy azt olvastam valami genetiakai könyvben, hogy az első gyerek az szinte mindig az apára hasonlít, azert mert bennunk mar megvannak a vedelmezo, anyai osztonok, és azzal, hogy az apára hasonlit a gyerek, ezzel az apában is erősödik ez az oszton.

persze ki tudja mi az igaz. genetika ugye. peldaul a napokban kiszamoltam, milyen szinu lesz a leendo gyermek szeme (nagyszulok kivetel nelkul barna, en zöld, a ferjem barna, mégis 4,22% esely van rá, hogy KÉK lesz a szeme :))

2009. febr. 14. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:
sziasztok! az én kisfiam kiköpött apja! tegnap az anyósom mutatott is régi fotókat, hát mintha az én babám lett volna lefényképezve csak fekete-fehérben, pedig az apja volt kicsiként :) még a gesztusai is hasonlóak!!
2009. febr. 14. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!