Hogy tudnám sírás nélkül etetni a 6 hós kisfiamat? Minden evés egy rémálom!
Csak az ebédet próbálom kiváltani neki főzivel-gyömölccsel, a többi étkezése tápszer.
Nem tudom mit tehtnék. Próbáltam már hígabbra is, de nem megy. Nem tudom mit tegyek még!
először is: a kanalazás sokkal lassabb, mint tápszert enni, ezért ha túl éhes, nincs türelme hozzá. javaslom, hogy egy kicsit hamarabb kezd etetni, mint ahogy kérne enni.
ha utálja a zöldségeket, akkor keverd gyümölccsel, illetve tehetsz hozzá tápszert is, így megszokottabb az íze.
eröltetni semmit nem szabad!!!
minden nap próbálkozz, de ne eröltesd!
nem könnyű ez, de ne ess kétségbe, nem baj, ha lassan megy, mert elkésve nem vagytok.
néhány ötlet:
alma-répa
alma-cékla
krumpli-alma
krumpli-répa
sütőtök-alma
sütőtök-krumpli.
ezeket főzd meg együtt, turmixold a levével, tegyél hozzá egy kanál tápszert sűrítőnek. egyelőre ennyi bőven elég.
délelőtt próbálkozz nála, és csak annyit, amennyit elfogad. utána adj neki tápszert.
azért írtam ezeket a párosításokat, mert ezek így együtt édesek még cukor nélkül is. majd megszokja a sós ízt. én azt hittem, hogy a lányom sosem fogja megszeretni a sós kaját, aztán többszöri próbálkozásra mégis elfogadta.
A lányom is sírt rengeteget az elején meg fintorgott rendesen. Ha túl éhes volt akkor az alap sírásra rátett még egy lapáttal ha fözelékkel kínáltam, torka szakadtából üvöltött. Ezért aznapra sem lett semmi a fözelékböl. Én is azt csináltam, hogy mikor láttam hogy fél 12-12 óra van és picit nyügös volt akkor adtam neki és úgy elfogadta. Fél üveggel már sikerül megennie. Viszont a sósat köpködi kifele, csak az édes ételeket fogadja el. Pl. Gyümölcsök, gyümölcs hússal keverve, paradicsomos krumpli, zöldborsó fözelék. A zöldségeket ö is utálja és mindent ami sós. Mi most ezzel szenvedünk.
De mondom ahogy egyik elözö válaszoló is írta, hogy elöbb kezdd el etetni kb. fél órával és úgy nem fog sírni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!