Egy 13 hónapos babát, hogyan lehetne önálló alvásra szoktatni?
Cicin alszik el, anélkül nem tudom elaltatni. Sajnos ezt én rontottam el, mert hagytam, de mindig azt tanácsolták, hogy majd úgyis kinövi. Na jó de mikor?? Egyre nehezebb vele, éjszaka szinte óránként felsír és nehéz megnyugtatni, elég sűrűn újra szopi a vége, most már szinte minden nap, eddig csak hébe-hóba volt, de már nem birok vele.
Elolvastam az Aludj jól gyermekem és a Suttogó mindent megold könyveket. Nos jó mindkettő, bár nekem a suttogó jobban tetszik, mert nehezen bírnám ki, hogy sír a kicsi és ne vegyem fel, ne érjek hozzá. Ma kipróbáltam és nem hagytam cicin aludni, kapott egy kispárnát, szépen mindent elmagyaráztam neki, hogy mi miért történik és megtanítom elaludni egyedül. Eleinte kinevetett, azt hitte játszunk, már majdnem feladtam, nevetett rajtam, gagyarászott, amint leért az ágyba, már fel is állt, nem érkeztem még betakarni sem. Végül már sírás is lett, kb 1,15 órába telt, de most alszik már egy fél órája.
Szerintetek sikerülni fog? Baj ha megpuszilgatom közben ahogy visszafektetem?
Még egy dolog: én vele alszom, apuka nincs velünk, de én a kicsivel egy szobában alszok. Esténként kb 10-11 körül megyek be aludni hozzá és szeretek még kicsit tévézni. Baj ha bekapcsolom a tévét, akkor kezdhetek mindent elölről?
És nappal is ezt kell tennem, vagyis az a baj, hogy ő ebéd után már olyan fáradt, hogy 5 perc szopi és alszik, nem tudom hogy csináljam, ez nagyon rövid idő.
Köszönöm a válaszokat.
Nem sajnos nem cumizik, vagyis mostanában nem próbáltam, de kb 8 hónaposan is nagyon elutasította, gondolom, nem fogom tudni már rászoktatni.
Hogy érted, hogy kevesebb cicizés? Megszoptatom és egyszer csak leteszem aludni? Végül nem fog cicizni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!