Anyukák, akiknek porallergiája van, illetve a gyermeknek is! Ti mit tettetek, hogy megszűntessétek a tüneteket, vagy enyhítsétek? Adjatok ötletet addig, míg a vizsgálatra megyünk, hogy mit kéne tennem.
A férjem is az. Amiket írok, az ő szüleinél, az enyémeknél és persze nálunk is így van. Sehol nincs padlószőnyeg, mindenütt mosható padló van. Nálunk itthon csak gépben mosható rongyszőnyegek vannak.
Minden nap porszívózok, de előtte feltörlök, aztán porszívózás. Hetente 2-3-szor újra feltörlés.
A függönyöket sűrűbben mosom, nincsenek porfogók a hálóban.
A radiátoron párologtató van.
Reggel nem ágyazok be mindjárt, hanem szellőztetek, forgatom a takarókat, párnákat. Kb. 1 órát szétdúlva hagyom az ágyat, mielőtt beágyaznék.
Nincsenek nálunk cserepes növények. A szülőknél vannak, de nem a hálóban.
Nincsenek tollpárnák vagy paplanok.
Orvosi tanácsra van egy benti cicánk, sokat segített a férjemnek legyőzni az allergiát.
Igaz, hogy a férjem olyan ritkán fullad már, hogy néha lejár az asztmaspray szavatossága, de ha idegen helyen alszunk, fullad. Ha sokáig nem tudunk menni a szülőkhöz, ott is fullad. És van egy szintén allergiás asztmás barátnőnk, ő meg nálunk fullad.
Az első válaszoló férje vagyok.
Ha nem vagy rendmániás, vagy csukható a hálószobátok, akkor - ha csak lehet - ne ágyazz be! Nekem igazából a főiskolán szűntek meg az akkut tünetek, mikor az egyik barátom direkt a lelkünkre beszélt, hogy egy hétig ne terítsük le az ágyat sem, az ágyneműtartóba meg véletlenül se tegyük az ágyneműt. Nagyon furcsa volt, mert édesanyám és a párom is elég pedáns háziasszony, de csütörtökön végigaludtuk az éjszakát, aztán négy éven keresztül csak otthon (az albérletben nem) fulladtam be.
Persze ez csak akkor jön be, ha "társadalmilag" megengedhetitek ezt a luxust, hogy ne érdekeljen benneteket a vetetlen ágy. (Természetszerűleg a mosógép gyakori munkaszolgálatos nálunk...)
A tollpárna minden körülmények között halálos. És most nem viccelek, volt olyan asztmás szobatársam, akit nem lehetett megmenteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!