Anyósom azt mondta 7 hónapos kislányomnak, hogy: "majd jössz hozzánk port törölgetni, ha nagy leszel! " Na, erre hogyan reagáljon az ember?
Lehet, hogy viccesen mondja, csakhogy a másik unokáit is "be szokta fogni" zoknihajtogatásra, krumplipucolásra, függönyleszedésre. És nem azt mondja, hogy légyszíves (a köszönöm-öt nem is ismeri), hanem ezt most megcsinálod. Persze mosollyal az arcán ezt is. A másik unokái már nagyok, csak ünnepekkor látogatják, pedig a szomszéd utcában laknak...
Hogyan lehet ezt úgy megoldani, hogy megértse, nem dolgozni megy a nagyihoz a gyerekem, mert majd én itthon megtanítom neki az ilyen dolgokat, én vagyok az anyja!
Ötletek?
13.41-es.
Az engem sértegetős. Mit keresel te ilyen oldalon? Vagy így éled ki magad? Név nélkül? Persze privit nem lehet írni neked, nyúl béla!!!
Ha lenne bejárónőm, rabszolgám a kertbe, meg egy nagy fűthető medencém, és jakuzzi-m, amiben ülve most irogatnék, akkor szerinted link lennék. Hm. érdekes a megfogalmazás, bár egyikkel sem rendelkezem, azért rajtad jót nevetek!
Az én olvasatomban te pedig egy ostoba nagyszájú alak vagy, akit még emberszámba se érdemes venni. És ezzel befejeztem. Ha folytatod, jelentlek a moderátornak.
A többieknek köszönöm a válaszokat, nem a köszönömre akartam kiélezni a dolgot, de egy idő után a gyerek is örül, ha megdicsérik.
van, aki többet lát a kérdésemben, van, aki nem. majd igyekszem akkor jól kezelni a dolgokat.
Üdv.
Ne haragudj, de szerintem is nagyon utálhatod az anyósodat, hogy egy ilyen ártatlan megjegyzésből problémát csinálsz.
Azt sem értem, hogy a zoknihajtogatás vagy krumplipucolás miért degradáló egy gyereknek.
Na meg az a mondatod, hogy majd te megtanítod, mert te vagy az anyja! Te semmit nem tanultál a nagymamádtól, nem segítettél neki? Nézz egy kicsit magadba.
Kedves utolsó válaszoló!
Ha végig olvastad volna az összes oldalt, 13.38-as kommentemet is olvastad volna. És akkor nem is írtál volna...
Lehet, hogy nincs mindenkinek tündéri anyósa. Én majd próbálom nevelgetni az enyémet.
13.14 vagyok. Nem gondoltam volna, hogy ekkora kavarodás lesz a kérdésedből. Ennek az oka talán az, hogy nem adtál már az elején elég infót számunkra. Leírom, hogy most hogyan látom a helyzetet. Úgy érzem anyósod a ridegebb, befelé szerető, dolgokat természetesnek vevő embertípus. És ez téged zavar, mert a kérdésedből is kitűnik, hogy nyitott, kommunikatív ember vagy. Nem értitek meg egymást.
Továbbra is fenntartom, hogy nem akart Ő ezzel a kijelentéssel semmi rosszat. Lehet, hogy több lágyság lenne tőle elvárható, de alapvetően a kérdésedre a válasz továbbra is az, hogy nem kell erre különösebben reagálni.
Azt írod, nem ül le játszani, nem köszön meg dolgokat, stb... Volt egy hadifogságot megjárt, morózus nagyapám. minden szó kimondása nehezére esett. Sosem ölelt meg bennünket, sosem játszott velünk, csak figyelt a szeme sarkából. Imádtuk, úgy mentünk utána, mint a kiskutyák. Mert gyerekek voltunk, és éreztük, hogy nagyon szeret bennünket, nem kellett hozzá mutatnia. A halála előtt néhány nappal mondta nekem először azt: Szeretlek. Csak azt válaszoltam neki: Tudom, Papa.
Már ez az egy válasz is elég lett volna...:)
Köszönöm!
van egy egészséges határ, persze, de nem baj ha azt tanulja meg, hogy segíteni kell :)
nekünk is mindig takarítani és kertészkedni kellett a nagymamámnál, nem hiszem, hogy rosszat tett, hogy nem a tv előtt pöffeszkedtünk tesómmal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!