Hogy csináljak rendet otthon az 5 hónapos babám mellett?
Hű, köszönöm a hasznos válaszokat. Szóval a kérdéseitekre válaszolva...
Eddig nagyszerűen ment minden, még gyermekágyas időszakban is egyedül minden! ment. Szoptatást én nem adtam fel, bár nálunk elég nehéz volt, 20 és 30 között van az eddigi mellgyulladásaim száma... hiába segített szoptatási tanácsadó is, de nem adtam fel és örülök is. Négy hónapos koráig bámulatosan ment minden, mindenki csak nézett, hogy a babám egyedül is játszogatott, jól aludt, csodás napirendünk volt. A lakás egy csoda, férjemnek naponta vasalt ing, előkészítve kis dobozkákban a másnapi ebédje, és igen, minden este az ő igényei is kielégítve... ami fárasztó volt, de nem gondoltam, hogy el kéne hanyagolnunk egymást... Esténként futottam, és mára egy deka fölösleg sincs rajtam.
És most 3 hete valahogy "szétestünk". A baba nincs egyedül el... amikor vendégeink vannak, mintha kicserélték volna a babámat, nem hisztizik, nem sír, leköti minden a világon. Mintha engem "unna". Pedig szoktunk mondókázni, verselni, tornáztatom (dévényes tornát naponta csináljuk), de valahogy nem megy. Éjszaka 5-6-szor ébred... talán nő a foga, de még nem látszik. Eddig (3 hetes korától), végigaludta az éjszakákat.
És hát ránéztem az ablakokra, jesszus... de amint elkezdem, megy a hisztike...:( persze, megszokja... de mellette ott van az érv, hogy akkor ugye meg szegény sír és bizalom meg kötődés romlik stb. És megszakad a szívem, hogy ő ordít, közben látom a koszos ablakot stb.
Az el vagyok kényelmesedve... hát nem tudom, lehet. Két egyetemet csináltam egyszerre mellette naponta jártam egy családhoz bébiszitterkedni... nem voltam fizikailag ilyen fáradt.
A szoptatás eszembe sem jutott, tényleg lehet, hogy van valami ebben, bár sose gondoltam rá.
Ja hogy ablakpucolasos csillivilli.
Azt sehogy nem csinaltam meg,nem vagyok egy tisztasagmanias,alap rend legyen minden nap,a tobbi igazan nem izgatott.
Amíg kicsi volt a fiam, hordozó vagy kisszék, nézte ahogy porszívózok, felmosok, port törlök, mosogatok, főzök.
Játék a kezébe, duma hozzá, vagy zenehallgatás. Beleépült a napjába, hogy anyának van rajta kívül is dolga.
20hónapos, kitakarítom a szobájukat, segít porszívózni, és amíg felmosom Ő tologatja a porszívót a nappaliban(egymásból nyílnak a szobák), átveszem, addig keresek neki valami nagyon fontosat(dobd ki ezt a zsepit kérlek) és így körbejárjuk a lakást, egyedül a fürdő wc pucolásban nem segíthet.
Együtt főzünk, mosogatunk, este sütünk sütikét, ruhákat altatás után hajtogatok.
És közben van egy 4hetes kis haspók lányom, akit nem győzök szoptatni...
A fiam 13hónapos koráig minden éjjel 8-9szer kelt szopizni, napközben is rengeteget szopizott, közben kismamaként kirándulni, játszani apával, magammal törődni...
Muszáj összekapnod magad, a rumli sajnos megvár, és NŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ, aztán egy hétig szenvedsz vele, és mire felszámolod kezded elölről.
Nem vagyok a híve a mindent felaprózninak, zavarna ha a csak seprek, holnap meg felmosok, egyszerre gyorsan megcsinálok mindent(porszívózás, felmosás, portörlés, fürdő wc, 68nm a ház), és a hét többi részében nem kell ezekkel foglalkozni, csak megtartani a rendet és a tisztaságot ami naponta csak 5perc onnantól(nálunk seprést, és a játékok elrakását jelenti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!