Ajánlanátok olyan magándokit v. intézetet, ahol az alvásproblémás babákkal foglalkoznak, a pesti gyerekklinikán kívül?
Mi a Madarász utcában voltunk ezzel.
Szoptatod?
Már egy ideje csak az éjszaki visszaaltatáskor szopizik.
Leírnád a tapasztalatod? Miket néztek, mit mondtak, segítettek?
Szóval nekem az volt a legnagyobb bakj, hogy nagyon kevés volt már a tejem és hiába nézett ki úgy, hogy buzgón szopizik a visszaaltatásnál, valójában csak pár csepp jött. Azt mondták:
1. csináljak napirendet
2. a lefektetés előtt alaposan "tömjem" meg. Lakjon jól.
3. lefektetés menete: leteszed, mondasz neki valamit pl. "itt az alvás ideje, aludj jól én most kimegyek és én is alszok", aztán kimész. Pár perc (kb 5) bemész, nem nyúlsz hozzá, csak azt mondod, ne aggódj "itt vagyok a nappaliban, most aludni kell" aztán kimész. 5 perc múlva be és ismétlés..... sokszor, ugyanazok a mondatok és tettek. Én már a második gyerekemmel csinálom végig. Eddig bevált. Mind a kettőnél fél óra volt az első menet. Nagyon kemény. A harmadik menetnél (3. nap) már csak 1 perc. De fontos. Ne sajnáld. Mert azt nagyon megérzik. A másodikkal úgy próbáltam először. Nem is jött be. Lett belőle két óra üvöltés. De amikor már elszántam magam, és nem sajnáltam, akkor már simán ment. Azót minden rendben. És így, valamiért éjszaka sem ébrednek fel. Evett este és megtanulja, hogy alvásidő van.
Nekünk ez bejött.
Ha nekilátsz, akkor próbálj meg közben (5 percekben) valakivel beszélgetni, mondjuk telefonon, különben az a fél óra maga lesz a kín.
Sok sikert.
Ja a lefekvési szöveg minden nap ugyanaz legyen.
És nyilván, ha már kezd bealudni az 5. percben, akkor várj még, nehogy azzal keltsd fel, hogy bemész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!