Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt anyuka akinek a...

Van itt anyuka akinek a babája nagyon elmaradt a mozgásokban?

Figyelt kérdés

mikorra hozta be?

az igaz ha a mozgásban lemarad akkor szellemileg is lemarad?

2011. febr. 15. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia

Kislanyom oxighen hiannyal szuletett, de ez a szellemi kepesseget nem erinti viszont a mozgasat ige.Izom letapadasa van amit gyogytornaval kell kezelni.

MAr mond par szot (daddy, baby, nem,Te,hamma, inni), viszont meg nem maszik csak kuszik..bar egyszer mar felallt magatol, de azota sem probalta(3 napja volt).

Fel tud terdeli targyak melle (pl jatek kozben) felul egyedul es negykezlabra allva kutyazik.

Tegnap volt 1 eves

2011. febr. 15. 22:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy nagyon? Kicsit bővebben fejtsd ki légyszi, mert a nagyobb mozgások igen tág intervallumban jönnek a babáknál. Az egyik 5 hónaposan ül már, a másik csak 9 hónaposan, vagy még később. Az egyik már 9 hónaposan jár, a másik csak 18 hónaposan. De ez mind normális. Nem egyformán fejlődnek.
2011. febr. 15. 22:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam mindent kicsit később csinált, de még az elfogadott időn belül. 9 hónaposan ült fel, 10 hónaposan kezdett mászni, 14 hónaposan indult el. Viszont szellemileg előrébb jár mint a kortársai, nem sokkal, csak kicsivel. 2 éves, folyékonyan beszél, kérdez, sőt már vitatkozik is. Ismeri a színeket, tud mondókázni, dalokat énekel.

Én pont azt olvastam sok helyen, hogy aki később kezdi a mozgásokat az hamarabb kezd beszélni, bár szerintem ez is csak olyan babona, mint a többi. Valakinél így van, valakinél nem.

2011. febr. 15. 22:33
 4/8 anonim ***** válasza:
22:33, ne haragudj, nem kötözködni akarok, de miért írod, hogy a babád kicsit később kezdett csinálni mindent? Kislányom 1 évesen kezdett tökéletesen mászni, addig csak kúszott és ült/felült, 16 hónaposan kezdett önállóan járni, és nekem erre az égvilágon senki (sem orvos, sem védőnő, sem gyógytornász, sem neurológus) nem mondta azt, hogy későn van az
2011. febr. 16. 00:30
 5/8 anonim ***** válasza:
bocsi, lemaradt a vége, szóval nem mondták, hogy későn van az átlaghoz képest. Sőt, Én paráztam, mindenki más nyugtatgatott, hogy semmi baj velünk. És tényleg nem is volt. Az való igaz, hogy kislányom (2 éves most) szintén folyékonyan beszél, 8-10 dalt, mondókát énekel, mondogat folyamatosan, rajzol (nem firkál!), és a bölcsiben többször mondták már nekem, hogy kissé előbbre jár szellemileg, mint a kortársai, de Én nem hiszem, hogy ennek köze van a mozgásfejlődéséhez.
2011. febr. 16. 00:33
 6/8 A kérdező kommentje:

sziasztok

köszönöm a válaszaitokat!

az én kisbabámnál 6 hósan derült ki agyiciszta, a jobb oldalon, ő most 8 hónapos...

hasról hátára, hátáról oldalra és oldalról hasra fordul.

kitámasztva megül.

a kezeit még nem igazán tudja használni, nagyon feszesek voltak az izmai, amit későn diagnosztizáltak most járunk Dévény tornára, Pető féle tornára, fejlesztésekre...

eddig 4-5 alkalommal voltunk, előtte még a fejecskéjét sem tartotta stabilan, a nyaka és törzse izomzata nagyon laza...

mivel a kezei feszesek a legjobban így fel emelni sem tudta, most jutottunk el oda hogy már tud kapálózni is, de még nem tud vele mit kezdeni, így játszani sem tud, forgatja és nézegeti a kis kezét, ki be nyitja csukja, ezt sem tudta eddig, mindig ökölbe volt neki...

ezért érdeklődtem nálatok, hogy ha meg van késve a mozgás lehet e más a következmény.

nem tudják meg mondani hogy szellemileg érte e károsodás, figyel, beszélget, nevet, tudunk vele kapcsolatot teremteni ezek mind jók remélem nem is lesz ezzel baj, bár nagyon félek....

mivel a kis kezét nem tudja még használni, nem tud játszani így a játék nem is igazán kelti fel az érdeklődését...

velünk viszont nagyon szeret játszani, csiklandozzuk ez a legjobb amit szeret...

énekelünk, beszélgetünk meg amit csak lehet játszunk vele...

bocsi kicsit hosszú lett..

köszönöm

2011. febr. 16. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia

Azert irom, mert gyogytornasz mondta, hogy pl mar 8-9 honaposan mar fel kellene ulnie egyedul...na O ezt 11 honaposan 1 honapos gyogytorna utan tudta megcsinalni.Ekkor tanult meg kuszni is.Meg azt sem tokeletesen csinalja, mert a bal kezet alig hasznalja hozza es a labat pedig egyaltalan nem!

Ugy kuszik mint egy foka.Maszni nem tudom mikor fog....Ortopedus is mondta, hogy gyengek a bokaizuletei es emiatt keson kezd mindent csinalni.

Hidd el nem magamtol talatam ki, hogy neki mar pl legalabb tokeletesen kusznia kellene.....gyogytorasz szerint masznia is es lassan felallni.

2011. febr. 16. 12:29
 8/8 anonim ***** válasza:

22:33-as vagyok. A később csinált mindent nem arra értettem, hogy már baj, hogy ekkor csinálta, bocs, ha félreérthető volt. Arra értem, hogy ezen az oldalon olyanakat lehet olvasni, hogy 6 hónaposan mászik, 7 hónaposan feláll, és 8 hónaposan már megy. Ehhez képest később. Egyébként meg tudom, hogy még nincs késő, még akkor sem lenne, ha 18 hónaposan indul el, csak akkor itt már egy páran azt mondják, vigyem el tornázni....

Szóval kb. az átlag után egy hónappal van "lemaradva" a fiam, nem késő, amit nem is bánok, mert minden mozgást szépen, tökéletesen megcsinál, nem kell utána mennem, hogy el ne essen közben.

Kérdezőnek. Sajnos ilyen témában nem tudok neked okosat mondani, de úgy gondolom, ha nincs semmi szervi baja, akkor majd megerősödik és behozza a társait, nem kell aggódni! Ovodás, iskolás korában már senki meg nem kérdezi, hogy mikor kezdett el mászni, a lényeg, hogy másszon... (bár sokak szerint ez sem lényeg, de mindegy... ez más téma)

2011. febr. 16. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!