Mennyit költötök havonta a babátokra?
Enyém 4 hónapos lesz, és épp múlt szombaton voltam a Rossmannban, hogy vegyek az akciós Pampersből(96 db., 4200Ft), és 12000Ft-ot hagytam ott.
Pelus(általában Pampers, vagy néha ALDI-s):7000Ft
Törlőkendő:nem tudom pontosan, mert sokszor sima vizes vattakoronggal törlöm, de havi egy-két csomag biztos elfogy: 1000 Ft
Száraz törlőkendő, vattakorong: 1000 Ft
Popsikrém, fürdető még gyógyszertári: 500 Ft
Játék(mindig kap vmit, főleg Apától): 3-4000Ft
Ruhák(ez az én reszortom, ha meglátok valamit...:): 5-6000 Ft
Sampont most vettem, Johnsons, eddig a kapott mintát használtuk. Plusz vettem még most csörgőt,fültisztítót.
Anyatejes, így kajára nem költök neki.
Szia!
Mennyi idős a babád? Miért kellene havonta 20ezer ft-ért ruhát vásárolni neki? Azon lehet spórolni, meg a bébiételen is.
Kisfiam 20 hónapos, én ruhát minden évszak elején veszek csak. Tudom kb. mekkora méret fog kelleni, abból bevásárolok 20-30 ezerért és kész. Legközelebb csak 3-4 hónap múlva, de lehet akkor is csak body meg harisnya, zokni. Mert a nacikat, pólókat, pulcsikat nem növi ki 3 hónap alatt.
Bébiétel helyett (ha még kisebb a babád) lehet otthon sokkal ízletesebb ételeket készíteni, árban töredéke az üveges bébikajáknak.
Én havonta csak pelust veszem (2 csomag Pampers active DM-ben kuponnal 6000Ft) , másfél havonta popsitörlőt, mert egyszerre veszek többet akciósat (6 csomag Pampers 1990Ft). Popsikrém 2-3 hónapig elég a nagy tubusos Bepanthen 1990 Ft.
Tejitalt havonta 1 dobozzal fogyaszt, az 2000 Ft.
Pelenka 3000-
Popsitörlő 300-
Tejpép 1300-
Ruha 2-3000-
Fürdető 600-
Szopizik , a többi ételt én készítem neki.
Kb. 10 ezer egy hónapban, de lehet még kevesebb is mert nem minden hónapban veszek neki ruhát.
Pelus(pampers activ baby)7000.-
popsitörlő(pampers alove v)400/cs
tápszer:(milupa milumil)8000.-
popsikrémet 2 havonta veszek sudokrémet.
Ruhát évszak elején veszek illetve ha kinőtte. És természetesen turiból,mert annyira jó dolgokat talál az ember,hogy fillérekért fel öltözteted a gyereket.Meg nem mondaná senki,hogy onnan van.
1 éves kislány:
pelus 10000ft/hó
tápszer 12000ft/hó
popsitörlő, egyéb pipere kb. 2000ft/hó (sokat a gyógyszertáriból veszek még mindig neki)
ruha 2-3000ft/hó (minden hónapban veszek előre, hogy ne akkor legyen nagy kiadás)
kaja 5-6000ft/hó (általában főzök neki, de néha veszek bébidesszertet, és tejpépet, gabonapelyhet)
Ezek mellett eddig minden hónapban volt valami: kenguru, etetőszék, új babakocsi-esernyőre cs., utazóágy, játékok stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!