Leírnátok nekem az alábbi dolgokat mikor csinálta a babátok?
A tárgyak rendeltetésszerű használata, pl.kezében van a fogkefe, megfogja a fogkrémet, úgy csinál mintha nyomna rá, majd mosni kezdi a fogát?
2.fésülködés fésűvel, vagy kefével
3.Bonyolultabb műveletek elvégzése utasításra (vidd vissza a cipőd a helyére erre megkeresi a saját cipőjét a sok közül és vissza is viszi).
4.Más emberek érzéseinek megértése, kielégítése( pl. látod milyen szomorú most a macid/babád és erre odamegy és megdajkálja, megsimogatja)
vagy látod éhes a testvéred is, és erre elfelezi ami nála van majd mondja a tesójának hogy :hamm, és a szájába teszi az ételt?
5. több kockát is egymásra téve épít?
6.megkülönbözteti melyik féle játékautóba melyik kisember illik bele és csak azt illeszti a helyére?
Persze csak ha voltak ilyenek nálatok is és emlékeztek rá,köszi!!
Amúgy szerintem nem lehetetlen, hogy valaki mindezt tudja, csak ritkaság.
Az én fiam a felsoroltjaidból ezeket csinálta meg már 1 évesen:
2; 3; 4; 5
Szerintem amúgy nagyon sok mindenre tanítható egy gyerek, de ha nem is tanítod, ilyenkor olyan az agyuk, mint a szivacs. Legalábbis az én fiam is mindig azt nézi, hogy mi mit csinálunk és utána próbálja leutánozni.
7-8 hónapos lehetett, amikor az unokatesójára vigyáztunk, egy 2,5 éves kisfiúra és persze ő sírt, mert otthagyták nálunk a szülei (nem volt ilyesmihez szoktatva) és a férjem ölében ült mindkét gyerek, mire a fiam megsimogatta és megölelte a másikat. Pedig senki nem kérte rá...
De amúgy tényleg igaz ám az is, hogy a sógornők, ismerősök gyereki mindig okosabbak, szebbek, jobbak... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!