Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért veszi egy tápszeres...

Miért veszi egy tápszeres anyuka rögtön támadásnak ha egy szopiztató anyuka a szopizás előnyeiről beszél?

Figyelt kérdés
Mindkét fel véleményere kíváncsi vagyok.
2011. febr. 14. 07:08
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

6,5 honap relative sok ido,aki egyaltalan nem tud szoptatni annak bizti sok,aki evekig szoptat annak keves.

a hozzataplalasban nalam nem volt jelentosege,4honaposan elkezdtem.

2011. febr. 14. 09:09
 12/23 anonim ***** válasza:
61%

2 hétig szoptattam, tovább nem ment volt egy csomó a mellemben amit el kellett távolítani, ha megfeszültem volna sem tudtam volna szoptatni, akkor nem ezen idegeskedtem hanem azon , hogy ne rosszindulatú legyen a daganat.Nem voltam valami jó lelkiállapotban és akkor jöttek, hogy de kár mert a gyereknek milyen jó lenne ha tudna szopni?? Tényleg? És mit kellett volna csinálnom, a legkisebb gondom is nagyobb volt akkor, hogy van e tejem, a tét sokkal nagyobb volt mégis a szoptatással foglalkoztak AZOK AKIKNEK SEMMI KÖZÜK HOZZÁ!

Hála Istennek nem lett baj, de szoptatni nem tudtam és a gyerekem egészséges, másfél éves, soha nem volt beteg, átvészeltük ezt a nehéz időszakot!

Jó lett volna szoptatni? Igen! Tisztában vagyok az előnyeivel? Igen! És még valamivel tisztában voltam, a mellrák következményével és azzal, hogy fel akarom nevelni a gyerekem!

2011. febr. 14. 09:12
 13/23 A kérdező kommentje:

Szerintetek a szoptatos anyuka okoskodabol irja le hogy mik a szopizas elonyei?vagy csak segiteni akar tanacsokkal?

Mert ezt sosem tudom eldonteni,van par dolog amit itt olvastam es talan ennek koszonhetoen sikerult egy picit tovabb szoptatnom,mintha semmit nem tettem volna.

Ja es itt nem arra gondolok mikor valaki felvagasbol irja hogy o igy meg ugy meg milyen dolog nem szoptatni,hanem arra mikor praktikakrol van szo(persze ez sem segit minden esetben,de ki lehet probalni)Az ilyet hogy fogadjatok?(rohadt nehez ugy fogalmaznom hogy mindket felehez szoljon)

2011. febr. 14. 09:25
 14/23 anonim ***** válasza:
72%
Első és utolsó válaszoló, nagyon igazatok van, egyet értek veletek!
2011. febr. 14. 09:33
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
Valószínűleg azért, mert a többség, aki a szoptatás előnyeiről "okítja", célozván rossz anyának tartja, mivel Ő nem szoptat. Azt az érzést keltik többnyire a nem szoptató anyukákban, hogy megvonnak valamit a gyermeküktől, ezáltal az Ő gyermekük "kevesebb". Sajnos, nagyon átesett a ló másik oldalára ez a téma, sok a betegesen fanatikus anyuka, akik rendesen halálra ítélik más gyermekét, aki tápszeren, és nem anyatejen nő fel. Tanács: ne ecseteld egy tápis baba anyukájának, hogy mennyivel jobb a szoptatás, vagy mennyire jó a szoptatás, Ő is nagyon jól tudja, és elég baj neki enélkül is, hogy nem tud szoptatni. Minek kell neked a szoptatás előnyeiről beszélned egy nem szoptató anyukának? Én sokáig szoptattam, de talán merő alapintelligencia kérdése volt, hogy egy tápis baba anyukájával, ha találkoztam, szándékosan kerültem a témát.
2011. febr. 14. 09:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindig szomorúan olvasom a hasonló kérdéseket(ezt is)!Lányok én nagyon-nagyon szerencsés vagyok mert első babám 19 hónapig szoptattam,második babám 3 hónapos aktív "cicista"!Amikor még nem tudtam hogy így alakul(még kismamaként)úgy gondoltam,ha tudom szoptatom,ha nem tudom nem(nem véletlenül találta ki valaki a tápszert,amik mellesleg ma már nagyon jók)SOHa SOHA nem jutna eszembe bántani egy anyukát azért mert nem tud szoptatni,illetve olyan anyukát sem aki az én izlésem szerint "túl sokáig" szoptat.Csak szerintem ezt minden anyának magában kell feldolgozni,helyre tenni és ha nem kér a "tanácsokból" nem kérni itt sem.Még régebben én is gyanútlanul,és őszinte segíteni akarással adtam tanácsot,és mivel a hölgy "frusztrált" volt ez ügyben,hát hogy is fogalmazzak,?a köszönetét nem raktam zsebre!Szóval ez mindig vita téma marad,akkor is ha véleményem szerint nem az,illetve nem annak kellene lenni!
2011. febr. 14. 10:18
 17/23 anonim ***** válasza:
73%

Szia! Én mindkét dolgon átmentem. Első babámat 2 éves koráig szoptattam. Tejallergiás lett az általam bevitt tejfehérjének köszönhetően. Ez csak 1 éves kora után derült ki, de úgy ért mint derült égből a villámcsapás. 1 éves korától 2 éves koráig teljesen tejmentes diétán voltam (se kenyér, se zsemle, se tejfehérjés felvágott stb.) A tápszert nem fogadta el, így muszáj voltam szoptatni ilyen sokáig, bár bevallom szerettem is.

Most már 4 éves nagylegény.

A 2. babámat sajnos csak 3 hónapos koráig tudtam szoptatni, nála ugyanis már ilyen korán kiderült, hogy tejfehérje allergiás. Sokat szenvedett a hasával, sokat bukott és nagyon-nagyon csúnyán ekcémás lett a bőre. A gyerekorvos azt mondta, hogy praxisában a legcsúnyább, amit valaha látott. Nekem előírták megint a diétát, még minimális szinten sem ehettem semmit, amiben tejfehérje volt. Nála már korábban elkezdtem a tápszerhez szoktatást, hogy ne járjak úgy, mint a nagytesóval anno.

3 és 4 hónapos kora között sikerült is tartanom a diétát, de ennek következtében nagyon csökkent a tejem tápértéke, így a picim csak a tápszerrel lakott jól. 4 hónapos korától tápszeres.

Én bevallom őszintén, hogy nem is bánom, mert sajnos nagyon hiányoztak a tejtermékek, és néha néha jó lett volna elcsábulni.

Sosem néztem le azokat az édesanyákat, akik tápszerrel etetik a babákat, hiszen nyilván oka van, amihez nekem semmi közöm.

A lényeg az egészséges, boldog, kiegyensúlyozott baba és édesanya.

Jó babázást mindenkinek.

2011. febr. 14. 10:32
 18/23 krisztivan ***** válasza:
56%
Szerintem mnden anyukának joga van hozzá hogy megválassza hogyan eteti a babáját.Én szopi + tápszeres anyuka vagyok.Nem véletlen.Nagy súlyal született,kevés tejem volt.A kórházban az 5.napon már könyörögtem hogy adjanak enni a gyerekemnek mert már 3 napja nem alszik mert éhes.Az elején nekem is felment a pumpám amikor mindenki arról kezdett győzködni hogy miért kellene abbahagyni a tápszert.Mondtam hogy ha ilyen jól tudja akkor itt a babám etesse meg.Ha ez neki nem megy akkor nincs hozzá köze.Most 5 hós és még mindig felesbe van tejcsi+tápszer.
2011. febr. 14. 10:53
 19/23 anonim ***** válasza:
56%
Egyetértek,sőt van olyan is,hogy a baba magától elválasztja magát!Nálunk ez történik,9 hónapos de már 7 hónaposan látni sem akarta a cicit napközben(ha fekve szoptattam elmászott és otthagyott:),ha ülve szoptattam volna elnyomta magát,elfordult..)Reggel egy picit és este valamennyit hajlandó szopizni tápszer előtt.Pedig tejem lenne,de emiatt már egyre kevesebb.Én mondjuk még ilyenről nem nagyon hallottam csak arról,hogy alig tudom leszoktatni meg hogy 1 éves és még 5-6 szor szopizik stb...ez is bűn ha a baba nem akar szopizni?:)
2011. febr. 14. 10:54
 20/23 anonim ***** válasza:
56%

Hogy okoskodás e ha tanácsokkal látnak el? Nem tudom, csak azt tudom, hogy tanácsot kaptam bőven, de nem kértem. Amíg terhes voltam mást sem tettem csak erről olvastam, kérdeztem tudakozódtam, mindent tudtam a témával kapcsolatban, hogy mit kell tennem, hogy több és jobb tejem legyen, hogy meddig kellene szoptatnom, hogy mik az előnyei...mindent, de van amikor nem úgy alakulnak a dolgok és nem jön össze. Tudtam tanácsok nélkül is , hogy mivel kell próbálkozni, szerintem ezt minden anya, terhes kismama már jó előre tudja és a véleményem az, hogy amíg ők nem kérnek tanácsot az ügyben addig hagyjuk békén őket!

Én soha nem kérdeztem meg senkit, hogy szoptat e , ha nem mit tett, hogy változzon, miért nem stb. Igen, ez tűnhet okoskodásnak még akkor is ha jóindulatból fakad. Mindenkinek van a saját családjában idősebb nő, anya aki ha kell segít, ne akarjon mindenki "önkéntes védőnő" lenni.

2011. febr. 14. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!