Nyáron lesz 10 hónapos a babám. Mikre kell majd odafigyelnem?
Mindig legyen a fején kis sapka vagy kendő mivel hajuk sincs sok és a kutacsa is meglesz még. Októberi a fiúnk, mi buktatott ablaknál aludtunk és rajta rövid ujjú body volt és rövid ujjú vékony hálózsák, de mikor nagy kánikula volt akkor csak ujjatlan. Nyáron mi Balcsin voltunk végig és mentünk is a tóra de szigorúan 11 előtt és 16 óra után. Napon pedig csak 18 után volt, addig árnyékban. Sétálni szintén a legnagyobb kánikulát elkerülve vagy reggel/délelőtt vagy késő délután mentünk (én sem bírtam volna a nagy melegben). Sok-sok vizet itattam vele, de kérte is, fontos, hogy sokat igyanak. Ha nincs még, vegyetek vagy kérjetek ajándékba kicsi pancsoló medencét, amiben hamar felmelegszik az víz, nem is kell bele sok. Fiam nagyon élvezte, ott szabadon lehetett pelus nélkül a jó kis langyos vízében.
Én Nivea baby naptejjel kentem és akkor is, ha a babakocsiban végig napernyője alatt sétáltunk. Ja és a napernyő a babakocsihoz, lehetőleg UV szűrős legyen. Azt hiszem ennyi... :) Én is várom már, hogy nyár legyen!!!
Az én lányom tavalynyáron volt 4-6 hónapos, és egész nap, még éjszaka is nyitva volt az ablak, csak le volt húzva a redőny.
Egész nap, amikor nagyon meleg volt bodyban volt, csak éjszakára adtam rá zoknit.
Nagy hőségben ne vidd ki és 10-15 óra között ne nagyon legyen napon, félárnyákban lehet.
A babé naptej nagyon jó, csak nem olcsó.
Strandra már viheted, én még a lányomat nem vittem, de 1 év körüli babát már lehet vinni simán strandra.
Legyen nálad inni és ennivaló neki.
Nyitott ablaknál én azért nem mertem még altatni, de csak badyban aludt már tavaly nyáron is.
Sétálni inkább vagy kora reggel vagy késő délután, amikor nincs nagy meleg, de arra ügyelj, hogy akárhova is mentek rövidebb-hosszabb időre, enni és főleg innivaló legyen nálatok.
Közvetlen napfény érheti, de azért jó, ha bekened naptejjel, mielőtt a szabadba mentek. És kis kalap legyen mindig rajta! Mi 50 faktoros avon v oriflame gyereknaptejet használtunk. Soha nem égett le a bőre, pedig voltunk már strandon is.
A strandon is figyelj a naptejezésre, többször is be kell majd kenni a strandon és mi mindig kis kalapot is adtunk rá a vízbe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!