Újszülött babámnak mennyi pelenkát vegyek?
Eddig vettem kb 100 db-ot, "Newborn", 2-5 kg. Most azt olvastam egy könyvben, hogy napi 10 db kell!?! Akkor ez csak kb 10 napig lesz elég? Hány db-ot használ el a baba átlagban naponta? És kb. hány hét alatt növi ki a baba az első méretet? Kislány lesz.
Köszi a válaszokat előre is.
A lányom átlag 8-at használt el. Azért kell / jobb 10-zel számolni mert van hogy etetés elött pelusozod szopik és utánna újra kell mert bekakál és úgy nem lehet letenni aludni.
newbornból csak akkor vennék többet ha a kórházból hazajöttetek mert lehet hogy nagyobb baba lesz v. egész egyszerüen amit eddig vettél nem is válik majd be.
ne vegyél megapackot csak ha végigpróbáltad amit kiscsomagosból veszel és beválik.
kérj a kismamáktól mintákat ha van nekik és próbálgassátok végig.
első méretet nekünk 2. hónapra nőtte ki mármint a newborn-t. elég pici baba volt nem volt se hurkás se nagy pocija nem volt. mi huggiest használtunk nagyon szerettem!!
Hát nekem a nyakamon maradt mindkétszer ez a méret, amit írsz, pedig én csak pici csomagosat vettem (libero 2-5kg).
Ez a méret 3 napig volt jó a babáimra (csak a kórházban),utána már a 2-es kellett (3-6 kg). Egyébként vannak jobb napok, amikor elég 6 pelus, vannak rosszabb napok, amikor kell a 10 db.
Viszont többet ne vegyél ebből a méretből, mert lehet szülsz egy vastagcombú babát vagy egy 4 kilós babát és akkor nem lesz rá jó.
Ennyi pelus elég lesz, és ha kell még több vagy más méret, akkor majd szülés után megveszed.
Ráadásul nem is biztos, hogy ez a márka megfelelő lesz a babádnak, lehet érzékeny lesz rá a bőre.
Üdv, 2 gyerekes anyuka.
3650 grammal született a kislányom. Vettünk 3 kis csomag (30-40 darabos) Huggies, PAmpers és Libero newbornt, ugyanis nálunk a kórházba is vinni kellett pelenkét. Most két hetes, most értünk egy 4. csomag végére. A Libero-t nem tudtuk használni, mert a köldökcsonkba bezavart, a H. és a P. vált be nekünk, P-ből vettük a 4. csomagot, annak érünk most a végére. 4 kilósok vagyunk, de még jó.
Én is azt javasolnám, hogy inkább próbálgass több félét, mert ha megvan a megfelelő, sokkal könnyebben megy majd a pelenkázás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!