Milyen kisruhákat vegyek majd újszülött babámnak?
Body? hosszú, rövid? Hány darab? cumisüvegek? db?
És mennyi idős korig vásároljam meg ezeket a ruhadarabokat? Mert úúgy is kinövi, hamar.
Hosszú ujjú,lábú bodyból én egyszerre csak 6-ot vettem,ez forgott mindig.
Két cumisüveget vettem,egyet teásnak,egyet tápszeresnek,de ezt már csak akkor vettem,mikor hazajöttünk.(azt hittem lesz tejem,akkor nem kellett volna)
Az én babám 60 centivel született, tehát az 56-os ruhácskák nem jók...
Az évszaktól függ, hogy mit kell venned. Néhány body, rugdalózó, sapi, sok pelenka, 1-2 cumisüveg /nekünk van 1 teás és 1 tejes/ -de a neten sok listát találhatsz.
Anno a lányom születése előtt egy vagon ruhát turkáltam össze kb 74-es méretig, ehhez képest 2&fél-6 hós kora között szinte kizárólag hosszúujjú Tesco-s elölpatentos pamutrugdalózót adtam rá éjjel-nappal, mert nagyon praktikusnak találtam. (Mert hogy nem szerette, ha a fején át húztam rá a ruhát, meg hát az sem mindegy, hány réteg kakis ruhát kell átrángatni a fején esetenként. Az elölpatentos cuccok ilyen szempontból zseniálisak.)
A body és a pamutrugdalózó sztem alap, extrább holmikat (pólók, nadrágok, kis cuki ruhácskák) csak menet közben vásárolj, ha egyáltalán szükségét látod.
Cumisüvegből azért érdemes egyet venni, mert előre mi sem vettük meg, és amikor fájt a hasa, akkor kellett apukának rohangálnia, és így vett pár olyat, amit utána sosem használtunk. Van olyan mellszívó (pl a MAM-os vagy az Aventek) amihez a saját cumisüvegeik passzolnak, sőt, ha megveszed a mellszívót, kapsz 1-2 üveget ajándékba is.
Elsőnek elég 6 bady és 6 rugi, 10-15 textilpelenka, idény szerint zokni, sapka, kesztyű, overál, meleg nadrág-kardigán vagy plüss overál.
Nyári lányomnak csak rövid badyja volt, és 4 hosszu rugi, semmi más..
Most a télinek vettem még hosszu rugit, és egy plüss overált, meg sapkát
Köszi a válaszokat!
Jónius 5-re vagyok kiírva.
Hát akkor elég a rövidujjú, de legyen a hűvösebb napokra is legalább 1-2 pulcsi. az én kislányom az elejétől nevetgél, ha öltöztetem, nagyon szereti, nekünk nem gond a fején áthúzni. De tényleg praktikusabb a végig patentos. Cumisüveg szerintem legyen otthon, jobb az elővigyázatosság. Nekünk is pótolni kellett három hetes korától. Épp elég volt az ijedtség, amikor a védőnő mondta, hogy nem fejlődik eléggé, kevés a tej. Jó hogy nem kellett még üveg után is rohangálni. Érdemes olyan dolgokra is felkészülni szerintem, ami pár hetes korában kellhet csak, mert ha megvan a baba, nehezebb vásárolni. Amiket én megvettem előre:
- mellszívó, orr-porszívó, -cumisüveg, -gőzölőgép, -párologtató a szobába, -lázmérő, -pelusok, vattapamacsok, meg még ezer dolog. Kellett is minden. Szerintem a legjobb, ha elmész egy bababoltba, ott fogod észrevenni, hog ymi kellhet és az eladó is sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!