Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hányszor kell átöltöztetni...

Hányszor kell átöltöztetni egy újszülöttet? Mikor kell ráadni nadrágot, pulcsit, stb?

Figyelt kérdés
Egyelőre az én babám (2 hetes) bodyban és rugiban van mindig, viszont kaptam sok más típusú ruhát és tanácstalan vagyok, hogy mikor adjam rá.
2011. febr. 11. 11:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Hányszor? amikor lebukja magát v. foltos lesz a kisruha.

egyébként elég fürdetés után éjszakára való rugit ráadni v. body-t és hálózsákot. nappalra pedig rugit.

féléves koráig a legpraktikusabb a rugdalozó de ha mentek valahová pl. rokonokhoz v. ünnep van és fényképezik majd a babát ott jól jön a kisnadrág és kising de nem praktikus.

Kezdő szülőként mi is vettünk a kislánynak kisruhát amit harisnyával adtunk rá de teljesen kihagyható. -szerintem-

normál esetben féléves 8 hós korban ráér otthon és sétához kisnadrágot és pulovert adni.

2011. febr. 11. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor kell atoltoztetni, ha lebukja a ruhacskat, furdes utan is tiszta ruha dukal. Az en lanyom itthon mindig rugiban van/volt es csak akkor adok ra nadragot, pulcsit vagy kisruhat, ha elmegyunk itthonrol.

5 honapos kislany anyukaja

2011. febr. 11. 11:43
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem mindíg azt mondták h úgy öltöztessem a gyereket ahogy én is, ha fázok rá is adjak nacit, pulcsit... ha meleg van nyugodtan őt is vetkőztessem. itthon enyém is mindíg body+rugi, igaz már 8 hós.
2011. febr. 11. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:

3,5 hós, most már kb 1 hónapja szívesen adok rá mackónadrágot és pólót itthonra (persze alatta body). Előtte csak rugi+body, de azt is örültem, ha rá tudtam adni, mivel még nagyon magzati pózban volt.

Ha jön valaki, vagy elmegyünk, akkor mindig csinit adok rá, de persze figyelek arra, hogy kényelmes legyen, szóval kemény anyagú farmert vagy ilyesmit nem.

Most a rugikat már csak pizsamának használjuk éjjelre, fürdés után veszi fel, reggel lecserélem mackóruhára.

2 hetesen még jó a babádnak a rugi :) Lassan úgyis ráérzel az öltöztetés ízére, és szívesen zaklatod majd őt kisinggel vagy kisnadrággal, szoknyácskával (ha lány).

2011. febr. 11. 13:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Valahogy éreztem én, hogy ez a rugis dolog a legkényelmesebb a kisfiamnak. :) Még ráérünk pasiskodni :)
2011. febr. 11. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!