Mit teszel ha este csak hőemelkedése van gyermekednek de
tudod, hogy éjjel lázas lesz?
Figyelt kérdés
Adsz csillapítót vagy megvárod míg éjjel sír?
2011. febr. 10. 20:14
1/10 anonim válasza:
Én személy szerint csak akkor adok neki gyógyszert, ha tényleg lázas.
2011. febr. 10. 20:16
2/10 anonim válasza:
én nem adok, hátha kialussza.
éjjel ha szükséges, akkor adok.
2011. febr. 10. 20:16
3/10 anonim válasza:
Hát az én lányom még sosem "aludta ki". Én is tudom, hogy olyan a gyerekem, ha este hőemelkedése van, akkor abból éjszaka láz lesz. Szépen beadom lefekvés előtt a lázcsillapítót, főleg mert nála sajnos nagyon nehezen megy le a láz, ha megvárom, míg felmegy.
2011. febr. 10. 20:24
4/10 mendy1025 válasza:
lefekvés előtt nurofent kap,ez olyan 20 óra felé,de olyan hajnali 1-re felmegy így is a láza,akkor kúpot kell neki beadni sajnos.
2011. febr. 10. 20:28
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi igazából én sem akarom , hogy szenvedjen így én is este beadom.Egyébként hallottam olyat, hogy 39 alatt ne csillapítsuk de hát egy kisgyereknek/ felnőttnek/ nem jó lázasan.
2011. febr. 10. 20:52
6/10 anonim válasza:
38,5-ig nem szabad lázat csillapítani, a vírusok nagyon érzékenyek a hőre, attól pusztulnak! Az új szemlélet szerint nem is kell lázat csillapítani, nem biztos, hogy azzal teszel jót, ha nincs láz...
2011. febr. 10. 21:06
7/10 anonim válasza:
Lázgörcsös a lányom.
Ha hőemelkedése van első körben este Viburcol kúp jó fogzásra és lázra is.
Aztán éjjel apukával felváltva 2-3 óránként ránézünk. Szükség esetén Nurofen kúp vagy szirup attól függ felébred-e. Ha felébred akkor még hidegvizes borogatást is kap.
Lehet túllihegjük, de én már élesztettem újra a gyerekem, és nem kívánom még egyszer. Inkább a para, egyébként a mi esetünkben már hőemelkedés esetén is kötelező a megelőzés.
2011. febr. 10. 21:17
8/10 anonim válasza:
38.5ig nem csillapítok. Ha lefekvéskor pl 38, akkor sem. Inkább éjjel óránként ránézek és mérem a hóna alatt higanyossal, nem ébred fel rá.
2011. febr. 10. 22:37
9/10 anonim válasza:
Lázgörcs miatt nem hiszem, hogy újra kellett éleszteni...
2011. febr. 11. 19:21
10/10 anonim válasza:
Lázgörcsös kicsi anyukája...
Hát mert még nem láttál súlyos lázgörcsös gyereket.
Hátracsúszott a nyelve annyira rángatózott és leállt a légzése.
Bírom, hogy ha valaki valamit még nem látott akkor rögtön ezer százalék biztosra kijelenti, hogy az nem létezik :) mert Ő (mintha az atyaúristen lenne) nem látott vagy hallott róla még.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!