Bevállalhatjuk így a kistesót?
Anyagilag úgy állunk, hogy éppen hogy csak még bevállalhatjuk.Tehát meglenne mindene a kicsinek is, pelenka,(esetleg tápszer), ruhák , és minden ami létszükséglet.
De amit szívem szerint megvennék játékokat, azokra már nem biztos, hogy futná.A nagynak is most van sok játéka,de ilyen kis egyszerűek, olcsók,(többségét örököltük) amiket szívem szerint még vennék neki, azt nem lehet:(
Nagyon sürget a kérdés, mert kis korkülönbséget szeretnénk, és már így is lesz köztük több mint 2 év.
Mindig arra vágytam, hogy mindent megtudjak adni nekik, hogy boldog, felhőtlen gyerekkoruk legyen.Ne kelljen irigykedniük, hogy a játszópajtásuknak mennyivel több és jobb játékaik vannak.
Kérlek adjatok tanácsot, mert már ezek a gondolatok teszik csak ki a mindennapomat.Nagyon fáj:(
Hidd el, nem a játékok mennyiségén és márkáján fog múlni egy gyerek boldogsága. SAjnos egy ilyen buta világban élünk, ahol (főleg)a reklámok azt sulykolják az emberekbe, hogy vedd meg ezt is, azt is, mert csak így lehetsz boldog, vagy a gyerekednek akkor lehet felhőtlen gyerekkora. Ez hülyeség...
Ha csak ez az akadály, bátran jöhet a tesó!
Én viszont azért átgondolnám inkább mégegyszer. Párod egyébként mit mond?
Most csak egy játékot nem tudsz neki megvenni, de az "igények" és szükségletek csak növekedni fognak, nem fog tudni mindent örökölni a kis korkülönbség miatt sem. Pl. mikor majd kisbicó kell mindegyiknek vagy épp iskolatáska.
És ha mondjuk hónap végén beteg lesz az egész család (persze ne legyen, de van ilyen is), akkor ott tudod hagyni majd a gyógyszertárban is azt a jópárezret? Vagy ha a párod elveszíti a munkáját? Ha nincs tartalékotok és csak épp hogy kijöttök a pénzetekből, akkor kis korkülönbség ide vagy oda, én lehet visszamennék dolgozni egy kicsit és utána újra babaprojekt.
Persze ti ismeritek az anyagi lehetőségeiteket és nektek kell tudni.
Ha tényleg csak ez tart vissza, akkor bevállalhatjátok! Mi a férjemmel már megbeszéltük, ha összejön a baba, biztosan nem veszünk neki ilyen flancos, idióta, drága játékokat.... Egy gyerek boldogsága nem ezen múlik!!!
Annyi baromságot kreálnak már ennek a fogyasztói társadalomnak az igényei, hogy hihetetlen.
Ha időt szántok rá és szeretettel várjátok, akkor hajrá!
Persze ne éhezzen a gyerek, ne járjon szakadt, koszos ruhában, de nem a luxuscikkektől lesz ember belőle!!!
SZerintem, ha a ferjed is ugy latja, vagjatok bele. A jatek nem minden. Tobb zsaknyi jatekunk van, a nagytol is orokolt a pici, de alig jatszik veluk. Amugy meg nem attol fugg, hogy szereti-e a jatekot a gyerke, hogy draga, markas. Fejleszteni sem csak azokkal lehet a babakat. Tudom gondolni kell a jovore is, hogy iskolaztatas stb., de ha mindenki csak akkor merne vallalni babat, ha sok penze van, akkor meg ennyi gyerek sem szuletne.
A szavaidbol ugy erzem, hogy azert nem lesz gond a gyerekek ruhaztatasaval, etetesevel, szoval annyira nem alltok rosszul, hogy hatranyt szenvedjen a gyerek. DE en ezt csak abbol a par sorbol gondolom, lehet, hogy tevedek. A kicsi korkulonbseget csak most tudjatok "produkalni", anyagilag meg meg johet javulas is, nem?
Köszönöm Mindegyőtöknek!A gyógyszerekre, és hasonló fontos dolgokra, iskoláztatásra, telne.Ezt mérlegeltük.A férjem nagyon szeretné, szerinte gond nélkül felnevelhetjük.
De többezer forintos játékokra,drága ruhákra nem.
Most úgy van a ruhatára, hogy fele új, fele turkis.A turkisak a játszósak, itthoni, újba viszem a rokonokhoz, dokihoz és ide-oda.
Ha a férjed is akarja és támogatja a dolgot, akkor mindenképp vágjatok bele! Én akkor sem vennék drága játékot, ruhát, ha telne rá, mert pénzkidobásnak tartom....azok csak egyszerű tárgyak, használati tárgyak. Semmi jelentőségük az élet igazán fontos dolgaihoz képest.
Az előző válaszolónak igaza van, legnagyobb öröm a család, testvér.
Ötgyerekes kismaminak gratulálok és sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!
:)
Igen, a legjobb játék egy testvér:)Ezért is szeretnénk, ha kicsi korkülönbség lenne, együtt játszhatnának...
Csak nagyon rossz érzés, hogy sok mindent nem tudok megvenni, amire tudom, hogy vágynak, vagy örülnének neki.
De majd sokat megyünk játszótérre, állatkertbe, kirándulni:)
szia, nem a játékokon múlik! az én kislányom, 2 éves, tudod milyen boldog, ha elmegyünk a kis bébitaxijával sétálni, és kavicsot gyűjthet bele? vagy tobozt szed az apjának? itthon meg azt játssza , hogy minden játékkutya (rengeteg van, kis műanyag figurák meg plüssök) kap egy kavicsot, sorba állítja őket, és kiosztja a kavicsokat. stb. én amúgy is a fajátékkokat részesítem előnyben nem a csilivilit, olyan nekünk nincs is. ezek meg nem olyan drágák. szóval ha úgy szoktatod, hogy "minden játék", akkor nem fogja igényelni a nem tudom milyen játékokat. másik: mi a ruhák 80%-át haasználtban vesszük, ilyen kicsik még nem nyűvik úgy el a ruháikat, mert egy ruha pár hónap, hát senki nem akarja elhinni, hogy a turiból öltözik, olyan szuper darabokat fogok ki mindig. a kismotorját, bébitaxiját is használtban vettük, az egyik kemény 1200 , a másik 680 ft volt. ugyanolyan jó, mit az új! kidekoráltuk kutyamatricákkal is, hogy egyedi legyen.
és igaz, hogy a legboldogabb gyerekkor az, ha az ember a saját testvérével játszhat a gagyi építőkockáival! :)))
2 éves kislány anyukája + 11 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!