Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vajon kifogás? Vagy tényleg...

Vajon kifogás? Vagy tényleg van ilyen. Felkértünk egy barát párt keresztszülőségre, úgy gondoltuk, hogy náluk jobb keresztszülő nem is lehet.

Figyelt kérdés
Két hónap múlva közölték, hogy még sem tudják vállalni, mert van egy 8 hós babájuk, aki minden idejüket lefoglal. Nincs idejük foglalkozni, látogatni meg ilyenek a fiamat. Szerintem ez kifogás. Szerintetek? Véleményeket kérnék erről. köszönöm
2009. febr. 10. 12:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én tudtam, hogy már van az ő gyereküknek választott keresztszülők. Ha nem tudod, hogy melyiket válaszd, akkor legyen mind a kettő, azt is lehet:) Vagy, ha nem ,akkor add nekem az egyiket:) persze csak viccelek
2009. febr. 10. 13:14
 12/20 anonim ***** válasza:
Aranyos vagy! :-) Jól járnál bármelyikkel! :-)
2009. febr. 10. 13:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
12:52-es válaszoló vagyok. Azt szokták mondani, hogy keresztszülőséget visszautasítani NEM ILLIK! Környezetemben is van olyan, hogy megdöbbent az illető, hogy miért Őt kérték fel, de elvállalta, pedig nem rokonok, nem barátok, csak ismerősök voltak, szimpatikusnak találták az illetőt, és ezért kérték fel. Persze ez is csak egy példa. Ma már szerintem nem olyan nagy a felelőssége a keresztszülőknek, mint régen volt, amikor tényleg az élet minden területén ott állt a család mellett. Ma ebben a rohanó világban már úgysem várható ez el senkitől. Ha van testvéred, inkább csak őt kérd fel, és a családon kívülieket ez esetben felejtsd el szerintem.
2009. febr. 10. 13:24
 14/20 A kérdező kommentje:
Van testvérem, de nem valami jó a kapcsolatunk, hogy megkérjem. Kint él Spanyolországban. Én is felnőttem keresztszülő nélkül, szerintem a fiam is felfog. Csak azért, hogy legyen nem fogok megkérni már senkit. Ez van. El kell fogadni. De azért bánt és kíváncsi voltam véleményekre. Köszönöm mindenkinek
2009. febr. 10. 13:30
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok! szerintem, ha nem szeretnék vállalni a keresztszülőséget, jobb -akármilyen indokkal is- ha nem vállalják, mintha csak illendőségből, de megtennék.

az én keresztanyukám tényleg a második anyukám és mivel neki nem született saját gyereke, még jobban szeret. akkor ugye nem tudta, amikor elvállalta a keresztszülőséget, de milyen jól tette! így mégsem magányos, most már "kereszt-unokája" is van :)

lehet, hogy nem olyan szoros a részükről a barátság, mit Ti gondoltátok? jobb ha nem ők lesznek a keresztszülők.

2009. febr. 10. 13:33
 16/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy kifogás, de szerintem a barátoktól elvárható, hogy őszinték legyenek. Szerintem sokkal jobban jártatok, hogy bár talán nem a legigazibb indokkal, de mégis jelezték, hogy ők ezt nem szeretnék. Jobb lenne, ha utána derülne ki, hogy nekik ez az egész teher, és hanyagolnák a keresztgyereküket? Arra is gondoltam, hogy ma már keresztszülőnek akár anyagi problémát is jelenthet. Én annyiszor hallottam olyat, hogy ha mész babalátogatóba akkor ilyen-olyan drága holmit kell vinni, sokan ezért inkább nem is mennek. Azt hiszem én is bajba lennék, ha felkérnének keresztszülőségre, mert nem akarnám megsérteni a felkérőket, de nem biztos, hogy időben, anyagiakban igazán ki tudnék tenni magamért.
2009. febr. 10. 16:19
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Minden esetre akár mennyire szomorú is, inkább most utasítsák vissza ezt a hatalmas megtiszteltetést, mint hogy elvállalják, meg is keresztelik...Aztán pedig mintha meg is feledkeztek volna róla. Sajnos van ilyen is (én magam így jártam). Ha így állna a dolog (ezután úgy gondolom, könnyen lehet), akkor inkább ne is legyenek.

2009. febr. 10. 16:20
 18/20 A kérdező kommentje:
Persze, de ne 2 hónap múlva jusson az eszébe. De már nem is bánom, ilyen ember tényleg ne is legyen az én fiam keresztanyja!!!
2009. febr. 10. 16:41
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltetlen kell bazi draga holmikat venni a keresztgyerekeknek. sokkal inkabb a szandek a fontos minthogy a mogotte allo penz erteke. a szandek h gondoltal a szulinapjara vagy nevnapjara vagy karacsonyra vagy husvetra. h tudd ha barmi baj lenne a szulokkel vagy nagyszulokkel akkor a keresztszulok ott vannak es segitenek. es ha a gyerek ugy van nevelve akkor a legkisebb legolcsobb ajandeknak is tud orulni. az en baratnom kislanyai (csak az egyik a keresztlanyom) is orulnek egy ruhanak vagy egy barbi babanak. nem kell a legdragabb holminak lenni. az egesznek nem is ez a lenyege. en is csalodott lennek a helyedben. szamomra mikor baratnom megkert egy hatalmas nagy megtiszteltetes volt pedig mi tavol lakunk egymastol. egy percig sem gondolkodtam az anyagiak miatt. Most lehet azonban lepontozni. Lehet h igy jartal jol, legalabb kiderult h milyen baratok is valojaban.

Rokonsagbol nem mindig jo valasztani keresztszuloket en sem onnan valasztok. Nekem a keresztmamam es keresztpapam apum feltestvere, sosem kaptam meg egy kepeslapot sem toluk. a tesom keresztszulei is rokonsagbol vannak, meg a ballagasara sem mentek el. En sem tesomat kerem fel erre a szerepre, a felesege miatt, hanem a baratnomet akinek a kislanyanak en vagyok a keresztmamaja.

azert csak olyat kerjel fel erre a szerepre akiben megbizol. sok sikert.

2009. febr. 11. 02:04
 20/20 A kérdező kommentje:
Dehogy pontozlak le. Én is rájöttem, hogy ennek így kellett lennie. Most derüljön ki, hogy kik is ők. Annyira nem vagyok ezen kiakadva, mert minek.? Változtatni nem tudok róla. Vagy lesz más, vagy senki. az biztos, hogy elkapkodni már nem fogjuk.
2009. febr. 11. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!