Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák: meddig lehet kibírni...

Anyukák: meddig lehet kibírni napi átlag 5-6 óra alvással?

Figyelt kérdés
Sajnos rossz alvó a kisbabám, és nappal sem tudok aludni, segítségem nincs. A születése előtt volt, hogy 10 órákat is simán aludtam, így a szervezetem ehhez van hozzászokva. Kiváncsi lennék, szerintetek meddig lehet ezt bírni, meg mi fog történni, ha ez huzamosabb ideig így marad, leépülök agyilag, vagy nem tudok koncentrálni?! Vagy hozzá lehet szokni?
2011. febr. 9. 10:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem egy idő után hozzászoksz. Mondjuk hála Istennek nekem nagyon jó alvó babám van(3,5 hónapos, és 2 hónapos kora óta éjjel 10-12 órát alszik), de mivel terhességem előtt 6 órára jártam dolgozni, 5 kor keltem, és kb.11-12 körül feküdtem le, szóval 5-6 órákat aludtam. Terhességem 7. hónapjáig dolgoztam, persze néha nappal aludtam, fáradékonyabb voltam. Viszont most párom 5kor kel, én kelek vele és utána már nem nagyon szoktam visszaaludni, pedig babám csak 8kor kel, de hozzászoktam. Régen én is simán aludtam 10órát is éjjel! Ja, és teljesen kipihent vagyok. Nem, nem fogsz leépülni agyilag! Kitartást Neked!
2011. febr. 9. 11:04
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekünk is 6 hónaposan volt "visszaesés" aj éjszakai alvásban.

Este kapott a szopi után pépet (sinlac), majd amikor éjjel felébredt, cicit akart. Kizárt, hogy éhes volt. Így apa ment oda, megsimogatta, megkínált vízzel (nem kért) cumikát adott neki, és egyből visszaaludt. Persze mindezt 1 hónap szenvedés után, mert én is próbálkoztam ezzel, de számára anya=cici.

Már a 2. éjjel nem kellett felkelnünk!!

Én is kómás voltam, ingerült, szétszórt, dekoncentrált. A babának sem jó az ilyen anyuka. Délutánonként én is ledőltem egy kicsit, amíg ő aludt.

2011. febr. 9. 11:22
 13/20 anonim ***** válasza:

2 éve csinálom. Előtte én is simán aludtam 10+ órákat is. Most megint terhes vagyok, tehát szerintem még vagy 2 év mire újra aludni tudok majd. Kitartás!!!

Ja és mivel külföldön élek így nekem sincs segítségem. De megéri.

2011. febr. 9. 11:23
 14/20 anonim ***** válasza:
2 éves a kisebbik fiam, és már a terhesség alatt sem voltak nyugodtak az éjszakáim, szóval közel három éve nem aludtam ki magam:) Elég jól bírom.
2011. febr. 9. 11:24
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem hozza lehet szokni. En nem alszom sokat es meg raadasul 8 orat melozom hetfotol -pentekig, ugyhogy szellemileg is teljesitenem kell mert olyan a munkam. Kisfiam 1 eves es vannak olyan ejszakak, hogy este 11-re vegre elalszik kb. 2-szer ebred foleg mostanaban a foga miatt es aqz orra is folyik picit. Aztan nekem reggel 6-kor szol az ebreszto, elkeszulok, ebresztem ot 7-kor es megyek melozni. Delutan 15-16 ora kozott erunk haza, jatszas, hazimunka.... Alvas??? Lassan mar azt is elfelejtem, hol a haloszobank. :)
2011. febr. 9. 12:22
 16/20 anonim ***** válasza:

Megszoksz, vagy megszöksz...baba mellől ez utóbbit nem javaslom.

20 hónapja csinálom, naponta 5 esetleg 6 órát alszom, de az már maga a csúcs. :)

Az első 3 hónap maga volt a pokol, mert akkor csak 2-3 órákat aludtam a 24-ből. Extra hasfájós volt a babám. Ehhez képest a napi 5 óra már jó :)

Néha jobban fáradt vagyok főleg ha még nyűgös is, de már hozzászoktam...na még nő egy kicsit ovis majd iskolás lesz és maga lesz a Kánaán. :D

De hát ezzel jár a gyerekvállalás. Akartuk, csináltuk, hát akkor most viseljük a következményét. S a nem alvás még csak a kezdet...

2011. febr. 9. 13:21
 17/20 anonim ***** válasza:

megszokod!

én vagyok a világon a legnyűgösebb ember, ha nem alszok egyhuzamban 6-8 órát MINIMUM!

DE

amióta kislányom megszületett, kb ennyi a napi alvás megszakításokkal. most 13 hós, megszoktam, várom, hogy mikor alussza át az éjszakát:)

2011. febr. 9. 13:28
 18/20 anonim ***** válasza:
Ez most valami vicc? :D Én amióta gimibe jártam csak ennyit aludtam... hétvégén is mivel vagy itthon vagy máshol dolgoztam. Komolyan mondom röhej...
2012. dec. 3. 14:19
 19/20 anonim válasza:
Nem csak az anyukake az elismeres... En mar a gimnazium kezdete ota csak annyit aludtam... Igen, hetvegen is. Szoval nemkelll terde borulni az atyauristen edesanyak elott...
2013. dec. 12. 11:24
 20/20 anonim válasza:
Latom nem vagyok egyedul
2013. dec. 12. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!