Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák: meddig lehet kibírni...

Anyukák: meddig lehet kibírni napi átlag 5-6 óra alvással?

Figyelt kérdés
Sajnos rossz alvó a kisbabám, és nappal sem tudok aludni, segítségem nincs. A születése előtt volt, hogy 10 órákat is simán aludtam, így a szervezetem ehhez van hozzászokva. Kiváncsi lennék, szerintetek meddig lehet ezt bírni, meg mi fog történni, ha ez huzamosabb ideig így marad, leépülök agyilag, vagy nem tudok koncentrálni?! Vagy hozzá lehet szokni?
2011. febr. 9. 10:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

1eve es 2honaja birom,nem vagyok agyilag leepulve,meg azt sem mondanam hogy nyugos vagyok.

az elso 3honap kemeny volt,de utanna hozzaszoktam.

6-7 orat alszom ejjel ebbol ketszer kelek a gyerekhez.

2011. febr. 9. 10:30
 2/20 anonim ***** válasza:
66%
Nem lehet hozzászokni!7 hónapos és nagyon rossz alvó!!!A kezdetek óta!:( Átlagban 4-5 órát alszok naponta!Nincs el egyedül így mikor alszik én csinálom a dolgom.Mert ha fent van vele kell legyek,játszak!Én mindig azt mondogatom magamnak,hogy "majdcsak megnő és aludni is megtanul" :D!
2011. febr. 9. 10:31
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
A szervezet hozzászokik a kevesebb alváshoz, és aszerint alakítja a pihenést. Én minden nap este 11-kor fekszem le aludni, és reggel 5-kor kelek. Ez a 6 óra bőven elég ahhoz, hogy regeneráljon, és így a napom harmada nem alvással telik, hanem hasznosan. Már annyira átálltam erre, hogy automatikusan 5-kor ébredek, ugyanolyan üdén, mint régen, amikor napi 8-9 órákat aludtam. Idő kérdése az egész.
2011. febr. 9. 10:32
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nekem eleve sem túl nagy az alvásigényem, de szerintem valamilyen szinten azért hozzá lehet szokni a kevés alváshoz. Nem mondom, a kimerítőbb éjszakák/nappalok után én is érzem néha úgy, hogy nem bírom tovább, de aztán csak megy minden a maga útján. Semmiképpen sem fogsz leépülni agyilag, ha nagyon fáradt vagy, az nyilván kihat a koncentrációra, de nem kell szerintem súlyos következményektől tartani.
2011. febr. 9. 10:33
 5/20 anonim ***** válasza:

Minden elismerésem a tietek kedves anyukák! Tényleg. És hálát adok az égnek, hogy az én gyerekem jó alvó. Bár ez még bőven változhat. Nem tudom, hogy bírnám...de csak összeszedném magamat, ahogy ti.

Bocsánat az OFF-ért.

2011. febr. 9. 10:34
 6/20 A kérdező kommentje:
Kedves 10.32-es! Mennyi idő kellett ahhoz, hogy így beálljon a szervezeted, és megszokd a kevesebb alvást? Nekem 6 hós a babám, eleinte jól aludt, 1 hónapja van ez a szenvedés, de még nem szoktam meg. Égnek a szemeim, és tök kómásnak érzem magam egész nap, mint egy zombi. Ha csinálok vmit, jobb, de amint leülök pl. este a tv elé, vagy csak úgy, már tudnék is aludni, rámtör az ólmos fáradság.
2011. febr. 9. 10:42
 7/20 anonim ***** válasza:
Olyan 3 hónap után éreztem úgy, hogy az alvás hossza már nem befolyásolja a reggeli energiaszintemet.
2011. febr. 9. 10:45
 8/20 anonim ***** válasza:

Én is zavartalanul le tudtam húzni a 10 órákat! Rettentő nagy alvó voltam. az alvás mindenek előtt volt :)

4 éve átlag 5-6 órát alszok. Nem épül le az ember, szóval nem lesz bajpd, csak rohadt nehéz hozzászokni. Egyébként azt érzem amit te, csak épp már megszoktam ezt az érzést.

Mondjuk ez istenes ahhoz képest, amikor sírós volt bármelyik és nem volt 2 óránál több időm egyhuzamba aludni. Ez az elős gyereknél még okés volt, mert mondjuk ledőltem vele délbe. De 2 gyereknél ezt már nem lehet megcsinálni.De már féléve alszik éjszaka, ami tényleg csudajó, szóval ahhoz képest az 5-6 óra alvás (egyhuzamban) nagyon jó!!!!!

2011. febr. 9. 10:52
 9/20 anonim ***** válasza:
Egy dolgot még hozzátennék, mert nagyon nem mindegy: Mindig találok elfoglaltságot, bármi legyen is az. Ha nem csinálok semmit, elkezdek unatkozni, és ha unatkozom, pillanatok alatt elálmosodom, lemegy az energiaszintem nullára. Tehát pörögnöm kell, hogy el ne aludjak. Régen ilyen nem nagyon volt, tehát azért visszaüt az a - 2-3 óra. Nem szabad leülni, "pihentetni" a szemed, mert ha egyszer elálmosodsz, akkor már nem tudod visszarángatni magad a normál szintre, és a nap többi részében álmos leszel. Ezen a kávé sem segít.
2011. febr. 9. 10:56
 10/20 A kérdező kommentje:
Engem még az is zavar, hogy ilyenkor ingerültebb vagyok, az élő fába is belekötök... persze ok nélkül.
2011. febr. 9. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!