Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tart ez a szeparációs...

Meddig tart ez a szeparációs "hülyesége" drágának? én már nem bírom.

Figyelt kérdés

6 hós kicsikém, és ha nem vagyok mellette vísít.nem elég, ha lát, ott kell lennem hogy hozzám tudjon érni.

próbáltam hogy hagyom kicsit sírni, de hát 3perc után úgy belelovallja magát, hogy utána még a kezemben is percekig hüppög.de így nem jutok egyről a kettőre, még wc-re se.

ti mit csináltok?

nem akarom magammal hurcolni, mert már próbál mászni és a konyhába pl. taposó van, ha átfordúl koppan a feje.

2009. febr. 9. 20:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Nem lehet hogy elkapadtad egy kicsit?
2009. febr. 9. 21:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

mi a 7végén leszőnyegeztük az egész lakást, ő már mászik, szóval jön. és 1 ideig jönni is fog még, én nem bánom, szeretem, hogy ennyire szeret és ragaszkodik...

amikor még nem mászott, ott ültem mellette, ha vmit csináltam, akkor jött a hordozó.

2009. febr. 9. 21:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogy meddig tart? Még csak most kezdődik. A szakirodalom 6-12 hós korra teszi! Úgyhogy kösd fel:-)

Az eleje nehéz, de aztán kicsit meg lehet szokni.

Lányom is ilyen, vannak jobb és rosszabb napok.

Most 8 hós.

Amúgy minden irodalom azt írja, hogy nem szabad magára hagyni, mert a hitét és bizalmát veszti el benned.

Neki csak te vagy, ez legyen szem előtt.

2009. febr. 9. 21:14
 4/13 anonim ***** válasza:
62%
Most nem akarlak bántani, illetve azt is tudom, hogy a babák eltérő ütemben fejlődnek. A szeparációs félelem inkább úgy a nyolcadik hónap körül kezd kialakulni, és csak később bontakozik ki teljesen (ált. a 10. hónap körül a legerősebb). "Nyomtalanul" a második életév körül tűnik el. Elhiszem, hogy a viselkedéséből arra következtetsz, hogy ezt babád szeparációs szorongásban szenved, valószínűleg te tudod a legjobban mi a helyzet vele, hisz te vagy az anyukája, de tutira ez a "baja"?
2009. febr. 9. 21:15
 5/13 A kérdező kommentje:

utolsó válaszolónak, ha teszem le, már vísít, ha újra nyúlok felé, vigyorog.szerintem ez hiszti,amit szebben szeparációs félelemnek nevezünk.de lehet hogy tévedek.

ez megy 1-2hete.és igen vannak azért jobb napok is.

2009. febr. 9. 21:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt egy ilyen hülye időszaka,de amióta elkezdett önállóan közlekedni,azóta elég ha látótávolságon belül vagyok.Ha nagyon dilis,vagy beteg,akkor pedig hordozókendő vagy mei tai,és jön velem,mert valakinek házimunkát is el kell végeznie,és amikor alszik,akkor csak a halkabb tevékenységeket végezhetem.

Amúgy elég hamar meg fogja tanulni,h hogyan forduljon koppanás nélkül.Nálunk is volt 1-2 koppanós hét,aztán rájött.Azóta olyan finoman teszi le a buksiját még az ágyon is,h az már művészet:)

A hozzáérős dolog miatt próbáld meg a hordozást.Hidd el,segíteni fog kicsit.

2009. febr. 9. 21:23
 7/13 A kérdező kommentje:
nem tud betőrni a feje?ha már majd fel is ül és hátra dől/esik a taposóra, az nagyot koppanna, nem törik be a feje?
2009. febr. 9. 21:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A szeparációs félelem valójában része a baba pszichológiai érésének, és elkerülhetetlen, természetes dolog. Azért sírnak ilyenkor a babák mert megértik, hogy a szüleik tőlük független személyek, akik akár el is hagyhatják őket. Amikor kicsit fejlettebb lesz a memóriájuk akkor kezdenek megnyugodni, mert-erősen leegyszerűsítve-képesek lesznek hogy felidézzék: anya máskor is elment és visszajött, tehát nincs gond, most is vissza fog jönni. Akkor múlik gyorsabban ez az állapot, ha építed a bizalmát, nem hagyod magára.

A hiszti pedig egy kellemetlen formája az akaratérvényesítésnek, ami nem az előbb leírtak szerint kezelendő, de ezt te is tudod.:)

2009. febr. 9. 21:30
 9/13 A kérdező kommentje:

tegyük fel,nem szeparációs félelme van csak hisztis.mit tennétek?és szerintetek a leírtak alapján szeparációs vagy hisztis?

kíváncsian várom a véleményeket.

köszi

2009. febr. 9. 21:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. lehet, h már kezdődik nála. a tesóm kislányánál is ekkor kezdődött kb. az én fiamnál sem sokkal később. próbálj mellette lenni, ott ülni, játszani vele, én ezt csináltam. kb 1 hétig állandóan bújt belém, hozzám kellett, h érjen, h megnyugodjon. aztán rájött, h attól, hogy nem nyúl hozzám, én nem megyek el, nem kell mindig fognia. így már tudtunk játszani.

aztán elkezdett mászni, mostmár versenyt mászunk, el tudok menni a konyhába 10-20 mp-re, már csak elég ha lát. néha annyira játszik, hogy észre sem venné ha lelépnék.

szóval nyugi. sokat, nagyon sokat foglalkozz most vele, legyél ott mellette, aztán lassan jobb lesz.

2009. febr. 9. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!