Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek nem gond ha a 7...

Szerintetek nem gond ha a 7 hónapos gyermek csak megfordulni tud semmi mást?

Figyelt kérdés

Nem kúszik, mászik. Ha hason fekszik felemeli oldalra a kezeit, meg a lábát és hadonászik vele, de a kezén nem tud támaszkodni. Hipoton? Vagy csak túl nyugodt típus?

Az én gyermekeim ennyi idősen másztak, ültek és felhúzták magukat állásba.

2011. febr. 6. 15:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem azért még korai Dévényi tornára vinni,egyenlőre szerintem elég egy gyógytornász vagy fejlesztőpedagógus!
2011. febr. 6. 18:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Én írtam a Dévény tornát. Nekem az első gyermekem is lassan kezdett mindent csinálni, a mászás ki is maradt, de nem vittem akkor sehova, utólag már bánom, mert most 4 éves és az óvoda most küldte el mozgásfejlesztő tornára, mert tornán nem tudja úgy kivitelezni a gyakorlatokat mint a többiek. Szóval hiába mondják, hogy majd behozza a lemaradást, közel se biztos! A gyógypedagógusunk pedig elmondta, hogy a mozgás bizony sokmindennel összefügg, sokkal gyakoribb a diszlexia és diszgrafia (olvasás és szövegértési nehézségek) azoknál a gyerekeknél akiknek a mozgásfejlődése nehézkes, elmaradott.

Remélem a második gyermekem a Dévény módszer segítségével addigra már utoléri a társait mire ovis lesz, sőőt remélem hamarabb!

2011. febr. 7. 12:49
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó hozzászóló! Teljesen egyetértek veled! Nem szabad elbagatelizálni ezt a dolgot!

A barátnőm az én gyerekeimre mondja hogy örökmozgók, mert a mozgásban mindig előrébb vannak az átlagnál, pedig szerintem nem azon kellene kiakadni ha egy gyerek mozgékony, aktív, hanem ha lusta, el van maradva magához (korához) képest. Tudom sokszor könnyebb, ha egész nap csak fekszik a gyerkőc, mint amikor már mászik, mászkál... De a saját kényelmünknél fontosabb a gyermek fejlődése. És a mozgásfejlődés valóban kihat mindenre, beszéd, olvasás.

2011. febr. 7. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!