Hogy tudnám 5 hónapos kisfiamat rászoktatni a kanállal evésre?
Tápszeres, így már bevezettem a gyümiket nála, de mindezidáig nem volt hajlandó kanálból enni. Pedig türelmes vagyok szerintem, negyed órákat szoktam próbálkozni vele, mutatom is neki, hogy hogyan kell, oda szoktam adni a kanalat, hogy ismerkedjen vele, de nem hajlandó, csak csőrös pohárból. Tejpépet szeretnék már neki adni, de azt csak kanállal lehet, a pohárból nem tudja kiszívni.
Valami jó ötlet?
Nekünk is elég nehezen ment, kicsi, lapos kanállal próbálkozz, én úgy csinálom, hogy, amikor kicsit nyitja a száját (mert előbb-utóbb kinyitja), betolom és a szájpadlásához nyomva(nem erősen) húzom ki a kanalat, ki fogja nyomni az elején, de az egészet nem tudja úgyse, kénytelen lesz vmnnyit lenyelni.
Nekem 3 hét türelemjáték után már eljutottunk oda, hogy magától kitátja a száját és alig-alig köp ki belőle, már megeszik 120 ml tejpépet, és egy fél üveg bébiételt egyszerre, fele annyi idő alatt, mint az elején a 30 ml-ket :)
Szóval sok türelemmel sztm így próbáld meg.
Van ilyen babás ismerősöm.Az ő lánya sem volt hajlandó semmit megenni kanállal.Aztán egyszercsak kinőtte.
Tudom,ez nem túl biztató,de próbálkozz.Esetleg megpróbálhatod a főzelékes cumit.
A tejpépet és bébiételt külön-külön gondoltam (nem és, hanem vagy) :)
1.
Szia!
Én fiam 4 hónapos és már egy hónapja eszik kanálból. Sokal jobban szereti a kanalat mint az üveget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!