Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A háziorvosok többsége miért...

A háziorvosok többsége miért tudja le olyan egyszerűen a sírós babákat?

Figyelt kérdés

Kislányom fájdalmasan, keservesen sikítós és ordítós mióta megszületett. Képes órákat sírni megállás, alvás nélkül. Nagyon aggódtunk érte, ezért elmentünk a házi gyerekdokihoz. Annyit mondott, hogy első babás anyuka vagyok és túlaggódom, ez csak hasfájás.

Aztán 4 hónap alatt legalább 4x mentünk vissza hozza, és minden alkalommal azt mondta, hogy biztos csak túlzok. A gyereknek semmi baja.

Ezt én nagyon meguntam, mert a kislányom egyre keservesebben sírt, és már kezdtem begolyózni a sok-sok sírástól. Egyszerűen nem hittem el, hogy ez csak egy kis pocakfájás.

Ma elmentünk végül egy kórházba és egy csomó vizsgálat után kiderült, hogy refluxos a lányom!!!

Egyszerűen tökre idegesít, hogy miért kell ennyire hülyének néznie a házidokinak? Miért nem lehet egy beutalót adni, hogy legalább megnézzék mi lehet a baja a babának...állandóan csak elküldött minket. Komolyan mondom, nem értem!

2011. febr. 5. 22:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Úgy látszik ez orvosfüggő!

Az enyém is sír 13 hónaposan,de nem is idegesíti egyáltalán.

Most is sírt tegnap,mert nála voltunk!

4 gyerkőc anyukája

2011. febr. 5. 22:46
 2/11 anonim ***** válasza:
Én ezért mentem át másik orvoshoz.Az én kislányomnak olyan hasfájása volt,nem sírt,hanem erőlködött,tekeredett,vér vörös volt a feje.Én 1szer mentem el az akkori orvosunkhoz,hogy adjon valamit amitől enyhülhet.Azt mondta ne adjak neki annyit enni.Az új orvos akihez mentünk szerencsére nem ilyen.Bármivel fordulhatok hozzá.
2011. febr. 5. 22:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Első válaszoló,lehet félre értetted a kérdést.
2011. febr. 5. 22:50
 4/11 A kérdező kommentje:

Bocs első, annyira nem értem a hozzászólásodat.

Arra gondoltam a kérdésemmel, hogy a lányom fájdalmasan sír és ezt sokszor elmondtam a dokinak, de magasról tett rá.

Értem én, hogy vannak sírós babák és a dokinál sok gyerek sír amúgy is, de a lányom feje már belilult úgy sírt és persze volt még sok panaszunk: sok-sok bukás, alig hízik stb. De a doki csak arra figyelt, hogy hát sír...na és?

Azt nem értem, hogy legalább miért nem ad beutalót valahová, hogy kivizsgálják. Mert ha nincs baj, akkor nincs Baj, hurrá. De ha baj van, akkor miért ne derüljön ki minél előbb?

2011. febr. 5. 22:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

hú, hát mi ugyanígy jártunk. ráfogták hoyg hasfájós. a lányom (korazsülött lett igaz) minden és tényleg MINDEN éjszaka üvöltött 3,5 hónapos koráig este hattól hajnal ketőig. a védőnő az orvos is aztmondta hasfájás. az ügyeleten sem csináltak vele semmit. 7 hetes volt mikor elegünk lett, befektették a kórházba. megállapították hogy azért sír mert hetente csak egyszer van széklete kúppal és végbélszűkülete van. jártunk egy hónapot tágításra, a sírás nem csökkent. a férjemet többször haza kellett hívnom éjszakai műszakról mert nem bírtam. esténként már gyomoridegem volt, zokogtam a babával együtt. szóval nem csökent a sírás a tágítások ellenére sem. ekkor átmentünk egy szomszéd városba ahol szintén befektettek. ot cisnáltaqk egy vizsgálatot és kiderült NINCSEN végbélszűkülete a lányomnak, de hogy miért sír azt ők sem tudták. valószínűleg akis gyomra éretlen volt még. aztán 3,5hónap múlva elmúlt. bevallom kb. 4hónapos volt mire elhittem hogy életben marad, mire elhittem hogy van egy lányom. addig rettegtem, hisz úgy volt hogy itt már műtik csak várni kellett hogy 4 hónapos legyen.

azt hiszik a dokik eltúlozuk a hasfájást. no de kérdem én, MINDEN nap 6-8 óra üvöltés az túlzás? a család majdnem ráment, a szüleim is sírva hallgatták ahogyan a lányom sír minden éjszaka kifáradásig. nem egyszer 22-kor vitem ki babakocsival tologatni őt.

a székletgond magától megoldódot. ugyanis amikor kellet pótolnia tejet 4,5 hónaposan a tápszertől rendeződöt a széklete.

megértelek kedves kérdező. ez iszonyat.

2011. febr. 5. 22:59
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Szerintem is iszonyat.

Egyszerűen csak hagyják szenvedni a gyereket...nem értem, miért.

2011. febr. 5. 23:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Sajnos vannak ilyen felelőtlen hülye dokik.

Nekem is sikerült ilyet kifognom.

Ilyeneket beszélt nekem hogy ne szoptassam a gyereket mert megfullad.pff

Meg alapon amikor hazahoztuk újszülötten a kórházból, ki se jött megnézni csak 3 nap múlva.

Az utolsó ami betette a kaput, az az volt hogy levittem mert a gyereknek a taknya-nyála egybe volt és csúnyán köhögött.Még kint a váróba megkérdezte hogy miért mentünk.Elmondtam mi a baj és ő is halhatta hogy majd meg fúlad a gyerek úgy köhög.Megkérdezte hogy van-e láza, mondtam nem de nem is lázas típus én sem vagyok az.

Közölte hogy akkor ő nem tud vele mit csinálni, majd akkor vigyem ha belázasodik.Na fogtam magam átvittem másik dokihoz, és kiderült hogy garatgyulladása van a gyereknek.

Szóval manapság jól meg kell választani az orvost, mert sajnos kevés a lelkiismeretes.Sztem jobban jársz ha te is átviszed a csöppséget másik dokihoz!

Amúgy jól vagytok mostmár?

2011. febr. 6. 08:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezen én is mindíg kiakadok. Azt azért tudnod kell, hogy a babák nagy részénél van olyan időszak az első 3-4 hónapban amit esti panaszkodásnak hívnak. Az enyémnél ez este 9-től hajnal 2-ig tartott. Addig masszívan üvöltött. Mindegy mit csináltam, és nem a hasa fájt. Ez az agyi érési folyamat része. Van amelyik babát jobban megviseli, van amelyiket kevésbé.

Ha napközben mosolygós, nincs egyéb gond, csak a nap valamely szakában csinálja ezt, következetesen minden nap, akkor valószínüleg erről van szó.

Mondjuk én akkor paráztam be nagyon, mikor egy blogon olvastam egy kisfiúról akit szintén letudtak ezzel hogy hasfájó, meg fogzik. 6 hónaposan még semmi nem volt csak a sírások, 7 hónapos korát már nem érte meg szegény. A szívem szakadt meg. az én lányom akkor volt 1 hónapos üvöltős baba. Rettentően féltem. Most már 14 hónapos nagylány. :)

2011. febr. 6. 11:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi épp ezért váltottunk gyermekorvost 5 hetesen!

Válts Te is, mert később sem lesz jobb, ha mindent elbagatellizál!

Nálunk is rá volt fogva, hogy hasfájós, aztán lecseréltem az orvost, és lám kiderült egy sima vizelet vizsgálattal, hogy húgyúti fertőzése van! És nem is volt hasfájós!

2011. febr. 6. 12:55
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Kicsit jobban vagyunk, de még várunk, doki azt mondta 7-10 nap míg nagy valószínűséggel változás lesz, és ha még akkor is baj van, akkor kapunk egy másféle gyógyszert, másféle kezelést.

2011. febr. 6. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!