Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altatod a babádat?

Hogy altatod a babádat?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ne altassam ölben, kézben sétálva a babámat, mert ő akkor csak így tud majd elaludni, és hogy lesz ő még 10 kg-os is. Azt ajánlotta hogy ha megbüfiztettem tegyem le a kiságyba. Igaza van? Ti hogy csináljátok?
2011. febr. 5. 08:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nálunk változó volt. míg pici volt szopi közben mindég bealudt. Amikor nem, akkor altatnom kellett ringatni, simizni. Utána már a nagyobb volt szopizott elfordult és simiztem amíg el nem aludt. Most kezd teljesen egyedül elaludni magától 2 éves. Szopizik, puszika, és kijövök a szobából. Beszélget egy kicsiit magával, vagy játszik egy kisautóval és elalszik.
2011. febr. 5. 08:49
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia! Mi a legtöbbször cicin alszunk el,de előfordul hogy csak elfordul és alszik is. Kicsi korától kezdve ölben altattuk és mostanra (10kg-os pedig =) )már jó ha 10 alvásból egyszer alszik el ölben. Úgy szokattam le hogy melléfeküdtem és úgy aludt el. Minden jót és jó babáűást!
2011. febr. 5. 08:52
 3/12 anonim ***** válasza:
amíg pici volt többször altattam ha magától nem aludt el,illetve attól függ hogy igényli.most 1 éves,ez alatt az idő alatt voltak olyan időszakok mikor folyamatosan igényelte hogy altassam,aztán mindig jelezte amikor nem akarta.ezek az altatási időszakok általában 1-2 hétig tartottak.Most is néha csak úgy alszik el ha altatom,pedig fáradt.Én azt tanácsolom neked,hogy csináld úgy ahogy az ismerősöd mondta,büfi után tedd le.ha nem alszik el egyedül akkor altasd.sokan mondják hogy hozzá szokik az altatáshoz,az enyém nem szokott hozzá.
2011. febr. 5. 08:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 5. 08:59
 5/12 anonim ***** válasza:

Születése után ölben aludt el. 6-7 hónapos korban magától. Letettem a kiságyba, pár perc múlva elaludt magától. Most 10 hónapos. Van, hogy ölben alszik el, van hogy berakom a kiságyba, játszik, és mikor elfárad, elalszik.

Úgy csináld, ahogy nektek jó! Nem biztos, hogy rászokik az ölben alvásra, az enyém sem szokott rá.

2011. febr. 5. 11:18
 6/12 anonim ***** válasza:
11,5 hónapos koráig szoptattam,addig cicin aludt el,vagy csak elálmosodott,beraktam a kiságyba,és ott aludt el.Aztán amikor elválasztottam,úgy aludt el,hogy melléfeküdtem a kanapén,egy perc és aludt is,beraktam a kiságyba.Aztán beteg lett,ringatni kellett,hogy elaludjon,és ez így ment 16 hónapos koráig.Most 17 hónapos,egy hónapja teljesen egyedül aszik el.Beviszem a szobájába,megissza a tejet az ölemben,beteszem a kiságyba,pár percig mormog,zenél a felhúzható játékaival,aztán egyszer csak csönd lesz,és alszik.A ringatást nálunk nem úgy kell elképzelni,hogy cipeltem,és úgy ringattam,csak lefektettem az ölembe és kicsit mozgattam a lábam
2011. febr. 5. 12:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Én is nagyon sokáig kézben altattam és ringattam de én sem sétáltam meg semmi.

5-10 perc alatt elaludt mindig aztán 16 hónapos volt mikor úgy döntött,hogy kényelmetlen neki és kérte magát a kiságyába.

Most 21 hónapos este beteszem a kiságyába kicsit megsimizem és 5 perc alatt alszik is.

2011. febr. 5. 13:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Igaza van az ismerősödnek! A legjobb az, ha úgy szoktatod, hogy aludjon el egyedül a kiságyban.

Tapasztalat: kezdettől fogva csináld így, mert minél később, annál nehezebb lesz mindkettőtöknek...

2011. febr. 5. 19:20
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok!

És ha sír akkor is csak beszéljek hozzá, simogassam fogjam a kezét, de ne vegyem ki? Vagy vegyem ki amíg sír aztán tegyem vissza?

2011. febr. 5. 20:55
 10/12 A kérdező kommentje:
És mikor szokja meg, hogy neki így "kell" el aludnia?
2011. febr. 5. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!