Ahol csak 1 gyerekszoba van, és megjött a kistesó, hogy volt az elején az altatás?
Kislányom 4 hónap híján 3 éves lesz, mire megjön a kistesó. már nem a kiságyban alszik rég, de nem tudom, hogy lesz majd a fürdetés, altatás...jelenleg az apja csak annyiban vesz részt, hogy ő fürdet, de ennyi, semmi más (még az öltöztetés sem utána).És úgy alszik el a kislányom, hogy fürdés után még játszunk 1 órát, majd melléfekszem, és kb. fél óra alatt alszik el. Leírnátok, nálatok hogy van/volt?
Köszi!
Szia!
Nálunk 2 hó híján van 3 év a kisfiaim között.
Mi úgy csináltuk, hogy a kicsi kb. 2 hónapos koráig velünk aludt a hálóban egy mózeskosárban, így kényelmesebb is volt az éjszakai szoptatás, meg nem is ébresztett fel senkit, mert ahogy elkezdett mellettem nyöszörögni, én már magam mellé is vettem.
Persze egy idő után a nagy is bekéredzkedett hozzánk, így 1-2 hétig úgy aludtunk, hogy a párom mellett ő feküdt, mellettem meg a kicsi. Nincs ágyunk, csak egy matrac van a földön, így könnyű volt :)
Amíg pici volt a kicsi :) és sokat aludt, addig külön fürdettük őket, így tudtunk csak a naggyal is foglalkozni, bár ő egyedül alszik el születése óta.
Aztán ahogy nagyobb lett a kicsi, együtt fürdettük őket, majd utána, ahogy nagyjából átaludta már az éjszakát, együtt is fektettük le őket a gyerekszobában.
Sohasem ébresztette fel a nagyot.
Amúgy arra gondoltatok, hogy mi lesz azalatt a 3-4 nap alatt, amíg te a kórházban leszel a kicsivel? Én a helyedben megpróbálnám kicsit "leszoktatni magamról" a kislányodat, mert úgy nagyon nehéz lesz, ha az újszülöttel és a naggyal is mindent neked kell csinálnod, mert a párod csak fürdet :)
Én sem számíthatok ilyen téren a párom segítségére, mert abszolút nem kiszámítható a cégénél a munkaidő vége, sajnos.
Nekünk még nem jön a második, de tervezzük.
S az én fiam is csak úgy alszik el, hogy melléfekszem. És ez -be kell ismerni, szülőhiba!- Most biztos lepontoznak majd, de vagy 5 könyvet elolvastam, millió helyen utánaolvastam, kérdeztem, s tul.képpen mindenhol erre a konklúzióra jutottam :a gyereket meg kell tanítani aludni, s minél előbb. Nekem a módszer, amikt ajánlotak bevált, de csak addig, míg nem tudott felállni a kiságyban. Azóta nincs erőm végigcsinálni a "tanítást", pedig az ő érdeke is ez lenne. Bízok bene, hogy aug.ban megy bölcsibe és kénytelen lesz megtanulni egyedül aludni, ahogy a többiek, mert ott nem lesz anya, aki melléfeküdjön...És tévhit, hogy anyás és azért nem alszik egyedül, szerintem.
De hidd el, együttérzek Veled!!!
Csak azért írtam a fentieket, mert én tanultam az esetből és a kistesónál máshogy fogom ezt az alvás dolgot kezelni, az biztos. És ami még biztos, nálunk is a mi szobánkban fog aludni a kicsi, míg szopizik többször is éjjel.
köszi a sok választ. én nem értek azzal egyet, hogy szülőhiba lenne. én is végigolvastam sok könyvet, sőt gyógypedagógussal, neurológussal is beszéltem az ügyben, és bennem az alakult ki, hogy a gyereknek jogos igénye lehet, ha csak a szülővel akar elaludni.
amúgy ő már kicsinek is iszonyú mozgékyon volt, 1 hónaposan is volt hogy ssaját magát ébresztette fel a kéz meg lábmozgásaival, hason nem volt hajlandó aludni, a bebugyolálást nem tűrte....a mai napig nemszereti ha nincs szabadon a keze meg a lába. és ő nem az a típus, aki egy kis sírás után (vagy sok sírás után) abbahagyja. inkább hányásig, ahogy mondani szokták. na azt meg nem akartam soha.
már godolkodtam rajta, mi lesz amikor kórházban leszek. kemény dió, az apja nem nagyon segítőkész. de muszáj lesz neki, mert muszáj lesz és kész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!