Babamosószerről mit gondoltok? Kell-e, vagy csak flancolás? Vagy elég valami babaöblítő a rendes mosóporhoz?
Ez gyerek függő.Én 3 hós koráig szigorúan Gabi mosóport és öblítőt használta, majd amikor hetekig sehol nem kaptam kénytelen voltam a saját mosóporunkat és öblítőnket használni.Mivel nem okozott gondot, nem tértem vissza a Gabira.
Barátnőm viszont mai napig csak gyerek mosóport tud használni az 5 éves fia ruháira mert a sima mosóportól azonnal kipattogzik.
Én öblítőt nem használok a mi ruháinkhoz sem, így soha fel sem merült, hogy a babának használjak. Én úgy gondoltam, hogy kipróbálom a saját mosóporunkat, és ha bírja a bőrük, akkor nem teszek semmit, ha baj van, keresek mást.
Nem lett baj, így kezdettől mindent együtt mosok a saját holmijainkkal.
Eddig mindkét gyerekemnél bevált.
A hagyományos mosószer akkor okoz gondot, ha a baba bőre érzékeny. A hagyományosban ugyanis rendszerint vannak enzimek, amik a zsír bontásáért felelősek. Az enzimeket pedig semmiféle öblítő nem mossa ki a ruhából, azok benne maradnak, és a baba bőrével érintkezve azt teszik, ami a dolguk: ott is bontják a zsírt. :( A baba bőre pedig kipirosodik.
ha tudnád, mennyi sz.ar van a hagyományos öblítőben, úgy dobnád ki a kukába, hogy utána se néznél. :(
Összefoglalva: az érzékeny bőrű babának a legjobb az enzimmentes mosószer (pl mosószóda vagy mosódia), öblítő helyett meg ecet. (Nem, nem lesznek ecetszagúak a ruhák tőle, viszont megőrzi a színeket, puhább lesz a ruha, és nem kell C.algont se használni.)
És még olcsó is: egy liter ecet 100 Ft, egy kg mosószóda 350 Ft. Fél évre elegendő mosódió kb 2000 Ft-ba kerül. Ugye nem flancolás? :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!