Te is raksz szódabikarbónát a mosóporhoz? Vízlágyítónak.
A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) lágyítja a vizet. Illetve fertőtlenít és fehérít is. De a színes ruhákhoz is rakok, nem veszi ki a színt, legalábbis nem vettem észere.
jomtom.hu-n találtam:
A kereskedelmi mosószerekben levő összetevőkre érzékeny bőrü emberek azt fogják tapasztalni, hogy a mosás sokkal kevésbé irritáló. Tegyen egy kanál szodabikarbónát a mosóvízbe a mosószerrel együtt. Mosódióval is használható, növeli a zsíroldó hatást. Nem fakítja a szineket. A szódabikarbona egyenértékű a Calgon nevű csodaszerrel, csak sokkal olcsóbb. Tudja miből áll az igen drága Calgon? Nézze a címkét.
tudom, hogy hasznos az eg.re is, olvasni róla itt is, mert lúgosít, (ezért) méregtelenít, immunerősít. Izzadás ellen is jó, illetve szagtalanítja az izzadságot. Lábszag ellen is jó, a lábra v a cipőbe kell szórni. Illetve a hűtőt, szekrényt, légteret is szagtalanitja. Fertőtleníteni lehet vele bármit. Rovarcsípésre (gyulladt bőrre) rakva gyulladáscsökkentő hatású. Nyers gyümit, zöldséget ledörgölve tisztítja, vegyszermentesíti azt.
Korpa ellen is jó, a (száraz) fejet kell bedörgölni vele.
Fehéríti a fogat is.
Illetve leégett edényeket kezelhetünk (dörgölni) vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!