Valóban nem adhatnak ki 20dkg-nál több szódabikarbónát a gyógyszertárban?
Beleolvastam Besenyő Pista bácsi :D válaszába, fucsa dolgok vannak manapság bizonyos gyógyszertári anyagokkal szemben.
Szerintük a szódabikarbóna alkalmazása gyomorsavtúltengés esetén elavult. Más: a minap szerettem volna olyan négyszögletes ostyát venni, amivel régen a keserű orvosságot lehetett a gyereknek beadni. A gyógyszertáros hölgy válasza: -Nincs, mi azt tanultuk az egyetemen, hogy az elavult. Szerintem ez a gondolkodás avult el. A gyereket pedig kínozzuk, mert a keserűt nem tudja lenyelni. Ami jó, az elavult. Érdekes gondolkodásmód, nem?
Ezek szerint egyáltalán nem lehet kiadni szódabikarbónát. Jó,hogy Neked egyáltalán sikerült!
Nem tudom hová tart ez az ország. Színészek nem játszhatnak diploma nélkül, ki lehet rúgni a táppénzen lévő kismamákat, 12 hetes koruk után is akármikor.... Ez a kormány gyerektámogató programja.
Akkor nincs min meglepődni, hogy ennyire beszabályozzák a gyógyszertárakat.
Persze, környezetvédelem! De inkább vegyem a jó drága fehérítőt? Nem fogom. Van erre több gyógyszertár is. :) 1kg elég volt több, mint fél évig (mosópor mellé használom, csak a fehérekhez)
Majd veszek több helyen. Igaz, így többször kell a csomagolási díjat kifizetnem, de még így is olcsóbbra jövök ki, mintha boltban venném, vagy más fehérítőt vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!