Mikortól adsz háztartási kekszet a babádnak? Vélemények? Új cikk. lentebb!
Ma olvasgattam és éppen gondolkoztam, hogy vajon mikortól adhatok kekszet mondjuk az almához, de mivel semmi más nem volt otthon így azt adtam. Utána szörfözés közben erre akardtam olvassátok el? nagypon érdemes!!!
"2010 November 11-én a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság konszenzus megbeszélést hívott össze azzal a kérdéssel kapcsolatban, mikor és hogyan vezessék be a glutént a csecsemők étrendjébe.
A kérdésfelvetés aktualitása, hogy számos ország a WHO 2001-es ajánlását követve a kizárólagos szoptatást a csecsemő betöltött 6 hónapos koráig (=180 napig) javasolja, míg az ESPGHAN és ajánlását követve egyre több európai ország a kizárólagos szoptatást 6 hónapos kor körüli ideig tartják kívánatosnak, a kiegészítő táplálás és a glutén bevezetését pedig nem korábban mint 4 és nem később, mint 6 hónapos korban; a 17-26.hét (=119-182 nap) között javasolják."
ma 15:14 vagyok
persze a ht kekszet is belekeverve, reszelve:)
én egy füzetet olvastam, amit a Szoptatásért Egyesület adott ki, abban azt írták, hogy 7 hónap előtt tanácsos bevezetni. aki 6 hóig szopik, annak a 6. hónap után, tehát az első ételek között.
így én 6,5 hósan adtam lisztet, de házi sütésű kenyér formájában. a babapiskótát még felnőttnek sem ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!