Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adsz háztartási...

Mikortól adsz háztartási kekszet a babádnak? Vélemények? Új cikk. lentebb!

Figyelt kérdés

Ma olvasgattam és éppen gondolkoztam, hogy vajon mikortól adhatok kekszet mondjuk az almához, de mivel semmi más nem volt otthon így azt adtam. Utána szörfözés közben erre akardtam olvassátok el? nagypon érdemes!!!

"2010 November 11-én a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság konszenzus megbeszélést hívott össze azzal a kérdéssel kapcsolatban, mikor és hogyan vezessék be a glutént a csecsemők étrendjébe.

A kérdésfelvetés aktualitása, hogy számos ország a WHO 2001-es ajánlását követve a kizárólagos szoptatást a csecsemő betöltött 6 hónapos koráig (=180 napig) javasolja, míg az ESPGHAN és ajánlását követve egyre több európai ország a kizárólagos szoptatást 6 hónapos kor körüli ideig tartják kívánatosnak, a kiegészítő táplálás és a glutén bevezetését pedig nem korábban mint 4 és nem később, mint 6 hónapos korban; a 17-26.hét (=119-182 nap) között javasolják."

[link]

2011. febr. 2. 15:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, ezt ismertem. Én a főzelékekbe 6 hónapos korától lisztes habarást tettem. Igaz az enyém nem szopott, csak 3 hónapos koráig.
2011. febr. 2. 15:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Olvastam. Mivel mi pont lecsúsztunk a mostani ajánlás szerinti glutén bevezetésről, 1 héttel 6 hónapos kora után kezdtem neki adni, fél babakekszet az almájába naponta. A védőnő azt mondta, akár 1 kiskanál ht kekszet is lehet adni.
2011. febr. 2. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:

ma 15:14 vagyok

persze a ht kekszet is belekeverve, reszelve:)

2011. febr. 2. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
4 hónapos korától adok neki a gyümölcsökhöz. Bár a védőnő a babakekszet javasolja.
2011. febr. 2. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm meg azt mondta, hogy semmivel nem jobb a babakeksz
2011. febr. 2. 15:42
 6/6 anonim ***** válasza:

én egy füzetet olvastam, amit a Szoptatásért Egyesület adott ki, abban azt írták, hogy 7 hónap előtt tanácsos bevezetni. aki 6 hóig szopik, annak a 6. hónap után, tehát az első ételek között.

így én 6,5 hósan adtam lisztet, de házi sütésű kenyér formájában. a babapiskótát még felnőttnek sem ajánlanám.

2011. febr. 2. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!