Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy év feletti babának,...

Egy év feletti babának, akinek még nincs egy rágófoga sem, hogyan aprítjátok az ételt?

Figyelt kérdés
Pl. borsófőzelék, zöldbabfőzelék. Turmixoltok vagy daraboltok? A többi ételt (hús, kenyér, felvágott, zöldség, gyümölcs) hogyan adjátok?
2011. febr. 2. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Alul 3 fog, felül most jön a 4. Turmixolni már rég nem szoktam. A borsófőzeléket megeszik úgy, ahogy van (a zöldbabot nem szereti). A kenyeret kb. 1 centis katonákba csipkedem és úgy eszi meg és ezen van rajta a felvágott, vaj stb. A húst is megeszi, ha apróbb kockára vágom a pörköltet, de evett már rántott húst is, úgy hogy fogta az egészet a kezébe és harapta. A banánt harapja, a narancsot pedig egy cikket 3-4 részre vágom és úgy eszi meg.
2011. febr. 2. 13:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Főzeléket csak villával szétnyomkodom. Turmixolni már nem turmixolok semmit, pedig össz 3db foga van a kisfiamnak.

A husiból pici falatkákat vagdosok, a kenyeret elmajszolja, a zöldséget is villával szétnyomkodom, a gyümölcsöt is megeszi saját maga, azt nem kell csak pl. almát cikkekre felvágni.

2011. febr. 2. 13:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, 15hós, ez lemaradt.
2011. febr. 2. 13:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Ameddig nincs rágófoga, nyugodtan lehetne turmixolni (botmixerezni) Mondjuk én egyébként sem turmixoltam neki sosem olyan igazi pépesre. De a husit, ha a főzelékbe teszem még mindig botmixerezem, a borsófőzeléket ő is megette már egyben, de jobb, ha azt is turmixolom, mert a végén kitolta a nyelvével a felhalmozódott héját a borsónak (még én is alig tudom sokszor lenyelni, megrágni, nemhogy ő)

A kenyeret katonázom, a felvágottat apró cikkekre tépkedem és inkább 2-3 pici db-ot adok egy kenyérkockával.

Mostmár inkább villával nyomkodom a főzeléket, de ha nagyon kell rágnia, azt vettem észre, hogy kevesebbet eszik jóval, mintha botmixerezve lenne.

Multkor a májrizottót sem botmixereztem (kukorica, borsó, répával csináltam) a kukorica persze egészben jött ki ahogy bement emésztetlenül....

Szóval ha úgy látom, hogy olyan, akkor mixerezem (ha pl. beteg, mint a napokban volt) de a milánóit megette szépen tortavillával (ő is próbálkozott meg én is azzal adtam neki)

Most jött ki 3 db 4-es foga, már valószínűleg jobban fog rágni, de ezelőtt egy évesen még nem volt rágója.

2011. febr. 2. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Ja, a gyümölcsöt viszont még általában botmixerezem, ha az a tízórai-reggeli, mert akkor 2-3 fajtát is megeszik (pl egy banán, egy alma, és fél narancs, ez kb. 180 ml) és teszek bele gabonát. Ha nem akarok ennyit adni neki, mert pl. csak uzsonna, akkor simán eszi a banánt, már almát is adtam neki harapni, de akkor abból egy negyedet eszik meg és kész.

A kenyeret, ha megkenem valamivel, akkor van,hogy nem katonázom, hanem csíkokra vágom, és akkor ő harapja, de ilyenkor általában betömi az egészet :o( ezért adagolom neki én inkább....

Előző vagyok.

2011. febr. 2. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!