Mikor bújt ki a gyereketek rágófoga? Mennyi idős volt
akkor? Hányadik fogként jött ki? Megviselte?
Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 13:10
1/8 anonim válasza:
Kisfiamat a rágó fogak jövése nagyon megviselik. Nyűgös, nem eszik, megy a pocija.Utolsónak jönnek ki. nekünk már 5 kint van. Az első 14, majd 15 hósan jött egyszerre kettő, majd 16 hósan. Most jött ki az 5. 28 hósan. Még 3 van hátra:-)
2011. júl. 11. 13:19
2/8 anonim válasza:
12.5 hónaposan kezdett egyszerre 4 rágófoga beduzzadni és igen, nagyon megszenvedte szegény. Hőemelkedése nem volt szerencsére, de minden más igen. (Nyálzás újra, nyűgösség, híg széklet kimart popsival, étvágytalanság, újra visszatértünk a pépesítéshez, éjszakázások sírásokkal, stb) 14 hónaposan jött ki egymás után három. A negyediknek még csak most bújt ki a kis csücske, de talán jobb lesz már a helyzet.
2011. júl. 11. 13:23
3/8 anonim válasza:
Kisfiamnak a négyes fogai 9. 10. 11. és 12. fogként bújtak ki, 15 hónaposan jött az első rágó, 15,5 hónaposan a második, 16. hónaposan a harmadik, és 16,5 hónaposan a negyedik. Nem volt vészes, bár kicsi hasmars volt előtte, illetve kisebb nátha is. De szépen aludt éjszaka, nem sírt, meg ilyenek. Időnként kicsit nyűgi volt.
Most 21 hónapos múlt, a szemfogai jöttek most ki neki gyors egymásutánban, ezek előtt is volt kisebb hasmars és pici nátha. A hátsó rágókra várunk még, nem látni az ínyén ott semmit, szóval biztos lesz egy kis szünet.
2011. júl. 11. 13:27
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!Akkor megnyugodtam, mert nekünk is 9. fogként jelent meg az első rágó. Pár napja kint lehet, de eddig komolyan nem vettük észre még fogmosásnál sem. :( Bár az is igaz, hogy eddig csak elől kellett mosni, mert csak azok voltak kint. Nem is volt sem hasmenése, sem nyűgösség. De nagyon meglepett, hogy rágófoga jött ki. Most 14 hónapos. Eddig alul-felül 4-4 foga volt. Na majd este ha Apa haza jön majd csodálkozik Ő is! :D
2011. júl. 11. 13:39
5/8 anonim válasza:
14 honaposan egyszerre jott ki mind a 4!! Nagyon megviselte. 3 ejszakat egyaltalan nem aludtunk (egyebkent 9-10 hetes kora ota atalussza az ejszakakat, szinte sosem ebredt fel, nagyon jo alvo). 40 percenkent felsirt hiaba adtam neki fajdalom csillapitot, kenten zselevel a fogat csak olben tudott aludni szegenykem. :( Csak 3 ejszakat tartott ez a szornyuseg gondolom ennyi ido alatt torte at neki az inyet. Napkozben jobban elvolt de a nyugos idoszak kb. 1 hetig tartott. A ragofogai voltak a 9-dik, 10-dik, 11-dik es 12-dik fogak. Meg hianyzik neki a 4 szemfoga es a leghatso 4 ragofoga. Most 17 honapos mult ugyhogy nemsokara jonnek a szemfogak. :( Remelem az nem viseli meg ennyire.
2011. júl. 11. 13:41
6/8 anonim válasza:
szia! Az én fiamnak is 9. fogként jött ki, éppen pár napja, 4-4 metszőfog után. Nem kelt fel vele éjszaka, úgy aludt, mint a tej. Onnan vettük észre, hogy jön, hogy a kis keze egész nap a szájában van/volt. Most másfél éves, úgy vettük észre, a másik oldalon is be van duzzadva az ínye. Egyébként eddig minden fogával éjszakáztunk.
2011. júl. 11. 13:43
7/8 anonim válasza:
Na az én fiam 17 hónapos, és még egy rágó foga sincs, de az elmúlt 2 hónapban kétszer voltunk orvosnál egy napos magas lázzal, de semmi egyéb tünettel, és mindig azt mondta a doki, hogy jönnek a rágó fogai.
A múlthéten lazább volt a széklete, piros a popsija, és úgy éreztem, hogy nagyon be van dagadva két rágó foga is, de még mindig semmi...
2011. júl. 11. 14:58
8/8 anonim válasza:
Az én kislányomnak egyszerre jött 2, 9.-10. fogként, most 12 hónaposan.Nagyon megviselt mindannyiunkat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!