Most mondta a gyerekorvosunk, hogy babáknál nem használ a homeopátia. Van esetleg ellenvélemény?
16:18-nak
Nem azért nem hat, mert nincs mellékhatása, hanem azért, mert nincs benne hatóanyag.
Cukorból meg vízből állnak a kis gömböcskék, meg a többi...
Minden homeopátiás szer GYÓGYNÖVÉNYBŐL VAN - gyengébbek kedvéért... EZ NEM EGYENLŐ A PLACEBÓVAL!!!!
Még hogy ilyen hülyeséget, hogy nincs benne hatóanyag. Legalább nézne utána ezeknek, mielőtt ekkora baromságot állít...
Camomilla 15 és 30 ch
Viburcol kúp
Dologél
Sedatif PC
Coryzalia
Oscilloscoccinum
Mercurius Solubilis 9ch
Urtica Urens 5ch
Mastodynon
Rhus Toxicodendron
Így hirtelen ennyi jutott eszembe azok közül, ami nálunk használt a családban - gyereknél és felnőtteknél egyaránt.
Első és erről az oldalról 16:27 vagyok
Arról, hogy hat-e homeopátia, vagy sem, nem kívánok ismeretlenekkel vitázni, mert ennek nem lenne értelme, ez egy erősen szubjektív dolog. Hogy erősebb-e a placebó hatásnál, azon is lehet vitatkozni, nyilván ezt egy emberként senki nem állíthatja, hogy igaz, vagy sem, mert akinél hat, az az egyiket mondja, akinél nem hat, a másikat...
De hogy nincs benne hatóanyag, az egy teljesen objektív dolog. Az általatok ajánlott link sajnos tudományos szempontból elég gagyi, de figyelmesen olvasva abból is kiderül a lényeg.
"Egy 30X-es hígítás az eredeti anyag 1031-szeres hígítását jelenti. Föltéve, hogy egy köbcentiméter víz 15 cseppet tartalmaz, ez a szám nagyobb, mint egy, a Föld méretét ötvenszeresen meghaladó konténert megtöltő vízcseppek száma. Képzeljük el, hogy egy csepp piros festéket helyezünk egy ilyen konténerbe, és azt egyenlően szétosztjuk benne. A homeopátia „infinitezimális törvénye” azzal egyenértékű, hogy kijelentjük: minden csepp víz, amelyet ezután a konténerből veszünk, tartalmazni fogja a „pirosság lényegét”. Robert L. Park, Ph.D., egy kiváló fizikus, az Amerikai Fizikai Társaság egyik igazgatója, megjegyzi, hogy mivel egy vegyület legkisebb mennyisége az oldatban a molekula, ahhoz, hogy egy 30C hígítású oldat legalább egy molekulát tartalmazzon az eredeti anyagból, legalább 1060 számú vízmolekulát tartalmazó oldatmennyiségre volna szükség, amihez a Földnél több mint harminc milliárdszor nagyobb méretű tartályra volna szükség... "(BARRETT, Stephen: Homeopathy: The Ultimate Fake. 2001.)
És egy másik homeopatától:
A kiindulópont minden esetben az ősoldat. Ahhoz, hogy egy úgynevezett C-potenciát kaphassunk, ezt 1:100 arányban felhígítjuk, egy csepp ősoldatot egy kémcsőben 100 csepp borszesszel hígítunk, majd bedugaszolva az üvegcsét, rázogatás közben 100-szor hozzáütjük egy kemény, de elasztikus tárgyhoz, például egy vastag, bőrkötéses könyvhöz ... Aztán ebből az oldatból (a C1-ből) egy cseppet egy újabb kémcsőbe teszünk, és 100 csepp borszesszel keverve az előddi módon újra összerázva 100 erős ütéssel dinamizáljuk. Az így keletkezett potenciát C2-nek nevezzük. ... Egészen addig csináljuk, amíg a C30-at el nem érjük. A leggyakrabban használt C-potenciák: a C30, a C200, a C1000. a C10000 és a C100000 ... A gyakorlatban, a magas költségek miatt, a potenciálás folyamatához szükséges borszeszt desztillált vízzel helyettesítik ... (RAU i.m. 63-66.o.)
De döntse el mindenki maga, és lehet lepontozni...
Vegyük alapul a Stodal szirupot (ezt még ki is hagytam a felsorolásból, hogy mi hatott) vagy a Mastodynon cseppeket - tömény gyógynövény illata van mindkettőnek!!!! Nem tömény cukor, hanem tömény gyógynövény!!!
Egyébként nekünk hatott és pont. Mindegyik. Én úgy estem teherbe is hogy 3 hétig szedtem a Mastodynon cseppeket. Előtte meg még csak peteérésem sem volt...
09:09 vagyok, és utoljára írok, mert kezd meddő lenni ez a beszélgetés...
Azt tartom szomorúnak ebben az egészben, hogy Te (előttem és utánam szóló), aki szemmel láthatólag lelkes homeopátiás felhasználó vagy, azt írod, hogy "csak gyógynövényből van", ebből látszik, hogy mennyire "megvezetik" a felhasználókat az üzletágban.
Hiszen egyrészt, azt itt belinkelt cikkből is kiderül a következő:
"A homeopátiás gyógyítási gyakorlatban leggyakrabban növényi, állati és ásványi eredetű kiindulási anyagokból készült szereket használunk. Ásványi eredetű pl. a konyhasó, arzén, arany, foszfor, magnézium, kalcium… Növényi eredetű pl. a kalendula, árnika, kökörcsin… Állati eredetű a tintahal tintája, mézelő méh, bizonyos kígyók mérgei, skorpió… "
Másrészről megnéztem az általad említett Stodal "tartalmát"
Ha megnézed, a segédanyagokból kiderül, hogy mitől illatozik a cukorszirup...
És még egyszer szeretném kiemelni, hogy nem azt állítom, hogy a homeopátiás szerek soha senkinél nem hatnak, hanem azt, hogy a "hatás", biztosan nem a bennük levő hatóanyagtól történik.
Hiszen a homeopátia lényege a potenciálás, vagy más néven dinamizálás, és nem az a több tízezerszeresen felhígított alapanyag, ami lehet gyógynövény, vagy ásványi anyag vagy állati eredetű valami.
Gyógynövényeket (rendes koncentrációban, tea, fürdő stb.) én is szívesen használok egyébként.
Remélem stílusom nem volt bántó, ez a szándék távol áll tőlem, csak ez a téma mindig felhúz...
Én is utoljára írok, mert tényleg meddő vita. 100x inkább adok a gyereknek homeós szert, mint egyszer antibiotikumot. Egyébként meg meg lehet nézni ezt: [link]
Mindenben van segédanyag. Na erről ennyit...
100 g szirup tartalmaz 5 g lándzsás útifű szirupot. A stodalnál pedig: 1 gramm szirup hatóanyag tartalma:
9,5 mg az alábbiakból: pulsatilla (kökörcsin), rumex crispus (bodros lórom), bryonia dioica (piros földitök), ipecacuanha (ipekakuána), spongia tosta (tengeri szivacs), sticta pulmonaria (tölgyfa-bükkfa zuzmó), antimonium tartaricum (hánytató borkő), coccus cacti (pire), drosera (harmatfű), myocardium (ennek a magyar nevét sajnos nem tudom).
10x9,5 mg HATÓANYAG.
Akkor miről beszélünk????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!