Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Orrmandula műtét, segítséget...

Orrmandula műtét, segítséget kérnék?

Figyelt kérdés
Szeretnék tapasztalatokat kérni: hogyan zajlik, hány hónapos volt a gyermek, mikor kivették és miért volt rá szükség (milyen tünetek voltak).
2011. jan. 31. 14:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

22 hónapos volt a kisfiam,állandóan beteg volt előtte,orrfolyás,köhögés(bölcsibe járt 18 hónapos korától).

Azt tanácsolta a fülész,hogy vetessük ki,mert az sokat segíthet.

A műtét napján bementünk,délelőtt megműtötték,egész nap figyelték,mert a műtét közben derült ki,hogy valahol az orrürege tele volt váladékkal,pedig semmi tünet nem volt előtte,és a műtét után percekig fuldoklott a kisfiam.

Ott aludtunk,reggel a zárójelentés után hazajöhettünk,2 hétig nem mehetett közösségbe,utána volt még párszor beteg,de ahogy elkezdte az ovit még ezek a betegségek is csökkentek.

Én nem bántam meg,a másik kisfiamnak is ki fogom vetetni,ha szünet lesz a bölcsiben.

2011. jan. 31. 15:06
 2/4 anonim ***** válasza:
A fiam kicsi korától kezdve folyton beteg volt, minden vírus és baci a manduláira húzódott. Végül csak az orrmanduláját kellett kivenni, gócos volt. A gyerekorvosunk tanácsára kihúztuk 4 éves koráig, állítólag utána már ritkábban nő vissza. Ha kisebb korban történik a műtét, előfordulhat, hogy visszanő. A kórházban 3 napot töltöttünk, befeküdtem vele én is fizetős szobába. Nagyon jól viselte a fiam a műtétet, utána is jól érezte magát ott, vittünk be sok játékot, meg kapott utána egy szép autót, amiért ilyen nagy hős volt. Sőt ő annyira jól érezte magát, hogy mikor hazaértünk, arra kellett figyelnem, hogy nem szabad futkosni, rohangálni, elesni stb.
2011. jan. 31. 15:20
 3/4 anonim ***** válasza:
15.20-as vagyok, még annyit, hogy utána kevesebbet volt beteg a fiam és hamarabb gyógyult, nem volt olyan komoly betegsége azóta sem, úgyhogy nem bántam meg.
2011. jan. 31. 15:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért is kérdeztem, mert a kisfiam kb. 3 hete csak a száján veszi a levegőt és horkol éjszakánként. Az orvos mondta, szerinte ki kell venni, de vigyük el fül-orr gégészhez. Oda szerdán megyünk, félek, hogy megműtik, leginkább amiatt, mert még csak 16 hónapos. Remélem, tud adni valami gyógyszert és nem lesz azonnal műtét...
2011. jan. 31. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!