Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves gyerkőcötök mit és...

1 éves gyerkőcötök mit és mennyit eszik egy nap?

Figyelt kérdés
Hány kg és hány centi? Miket tud?
2011. jan. 30. 22:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

kislányunk január 17-én volt egy éves. 76 cm, 8,8 kg.

az előttem szólókhoz képest igen keveset iszik tejitalt, illetve tápszert, mert reggel és este iszik kb. másfél-másfél dl-t, tehát összesen 3 dl-t. egyébként reggel 8 körül kel általában, reggel kakaót kap, majd kb 1 óra múlva egy kis kiflit, vajaskenyeret valamivel, pl. lekvárral, sonkával, aztán délig semmit, mert különben nem eszik. kb. 1/2 12-kor ebédel. hétköznak külön főzök neki főzeléket husival, sajnos K betűseket mellőzni kell még, mert fáj tőlük a hasa. hétvégén abból eszik, amit magunknak főzök, pl. húsleves, rakott krumpli, rántott husi. ebéd után alszik 2-3 órát (többször már nem). délután uzsonnára kap joghurtot gyümölccsel, vagy megmaradt főzeléket és egy kis babadesszertet,vagy joghurtot. este fürdés előtt kap szilárd vacsorát, pl. virslit, Medvesajtot, melegszendvicset, sültkrumplit (ez a kedvence), sonkás pizzát, majd fürdés után még tápszert.

nappal iszik kb 3-4 dl folyadékot, teát és vizet.

éjjel néha többször is felkel, össze-vissza, tehát nincs megszokott időpont. általában pár korty teával visszaalszik, de többször előfordult, hogy egy kis tápszert kellett adni neki és szépen visszaaludt.

Több mint 1 hónapja önnállóan megy, állandóan siet, mintha futna. Lényegében meg sem áll, időnként ül le szöszmötölni, szétrámol, pakol, csörög-zörög, tehát teszi a dolgát. ő is gagyarászik, legtöbbször a baba szót egyhuzamban mondja, közben hangszínt is vált, tehát ezzel beszél. Mondja még, hogy mama, és apa, ja és kedvencem a brum-brum.

sok mindent megért, már előre rázza a fejét, amikor közelít a virágállványhoz, ha a kezébe adok valami szétszórt dolgot, akkor képes odatenni, ahová mondom, de persze ehhez nem mindig van kedve. megismeri az állatokat, amiket a könyvekben szoktunk nézni, de amióta megtanult járni, ezzel nem igen foglalkozik, csak megy, megy és megy, legtöbbször cibál is magával valamit.

jókedvű, sikongatós, nem hisztis, csak ha keveset alszik, akkor semmi nem jó neki, de ilyenkor jönnek a törpök (Hupikék), és minden jóra fordul:-) egyébként enni is a legkülönfélébb helyzetekben szoktunk, csak egy szabály van: én nem szaladgálok a kajával utána, ő viszont szokott járkálás közben rágcsálni, így megyek a porszívóval utána...no ez nem biztos, hogy annyira helyes, de örülök, ha eszik.

2011. febr. 1. 18:18
 12/19 anonim ***** válasza:

SZia

14.en lesz egy eves.

84.5 centis volt 1 hete es 11.3 kilo.

Jo nagy baba, pedig kis mini volt amikor szuletett.

Kuszik, felul, negykezlabr all de nem maszik, mert izom letapadasa van es tornaztatni kell.Ez iz igy nagy fejlodes mar nala!!

Nem nagy evo..szeret mindent de mertekkel.Napi 3szor iszik meg tapszert a tobbi szilard etel.Egy nap egyszer alszik koradelutan.

Ejszaka sokat felebred, de csak egy simogatasra.

Egyedul tartja a cumisuveget (tudom ez masnak nem nagy dolog, de nekunk igen, mert a bal kezet egyaltalan nem hasznalta eddig).

Most tanult meg kutyazni.

off: en is kecskemeti vagyok....nem ismerhetjuk egymast kedves kecskemeti anyuka?

2011. febr. 1. 20:21
 13/19 anonim ***** válasza:

Szulinap: januar 28. 9,5kg, 76cm. Kisfiu.

Hajnalban szopizik, reggelire kenyerkatonakat eszik sonkaval, sattal, lekvarral. Izesitetlen tezt iszik napkozben. Ebedre azt eszi mar, amit fozok. Probalok olyat kitalalni, ami mindenkinek megfelel a csaladban. Uzsira gyumolcs, joghurt. Vacsira vagy az, ami ebedkor volt, vagy kenyer, kifli,, valamilyen kenyerre kenheto kremmel, vagy sonka, sajt.

Sajnos sem a tapszer, sem a tejitalt nem issza meg, csak az anyatej... Bar ma reggel sikerult 90ml tejitalt belediktalnom, de igen keservesen, persze nesquick kakaopor segitsegevel.

Maszik ezerrel, mindehova felkapaszkodik, ramol, a butorok mellett lepeget. Babanyelven halandzsazik, tapsol, egymasba rak 2 kockat, karikatoronyra felrakja a karikakat, tolja a kisautoit, segitseggel formabedobozik. Viszont hiaba nezegetjuk a konyveket, nem mutat ra a kepekre, sem a testreszeire, semmire. :-( Tegnap jott ki a 8. foga.

2011. febr. 1. 21:49
 14/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Kisfiam január 11-én volt egy éves, 10.5kg és 82 cm. 6-szor eszik egy nap, reggeli Ha-s tápszer 200ml, tízórai gyümi 200ml, ebéd főzelék husival, májat kéthetente egyszer, tojást hetente egyszer. Tészta sonkával, sajttal (bolognai ilyesmik), még külön főzök neki, enyhe fűszerezéssel. Ebéd után 2 órával jogi+babakeksz, késő délután főzelék+husi és este elalvás előtt ismét tápszer.

Csak babanyelven gagyog, viszont jelel. Kb.20 féle jelet tud használni. Önállóan jár, lakáson belül lépcsőn felmászik, kanapéra, ágyra szintén fel és lemászik, leguggol, feláll, kiviszi a pisis pelusát a szemétbe, egyébként mindent kidob a szemetesbe. Bepakolja a mosógépet, öblítőt cipel és imitálja a beleöntését. Virágot öntöz, porszívóz, söpör és főzöcskést játszik. Mindent megért, amit mondunk neki. Nagyjából ennyi :)

2011. febr. 1. 22:43
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Február 23.-án lesz 1 éves a kisfiam.

10 kiló 80 deka, 80 centi.

Nagyrészt szopik, pontosan 8-szor. :D

Reggeli szopi, tízórai joghurt vagy gyümölcs vagy tejpép, ebéd főzelék, uzsonna gyümölcs vagy babapuding, vacsora főzelék, de nem az, amit ebédre evett, vagy valami másfajta főtt étel, vagy sajtkrémes kenyér, vagy tejpép, vagy valami különleges :)

DE! Minden étkezés után szopik és elalvás előtt is. Nem kövér. Arányos kis teste van. Babavizet csak főzelék után iszik, mert máskor nem issza meg. Mondjuk napi 8 szopás mellett, nem is csoda :D. Ja, és éjszaka is szopik még 1-szer, de az csak ilyen bújós szopizás.

Feláll, mászik, ha fogjuk a kezét, akkor megy, szerintem a szülinapjára el is indul egyedül, nagyon ügyes :)

Mondja, hogy anya, apa, baba, vau, tttta (ez a labda), kukk, háó (ez a hálló a telefonba), na és még sok ilyet :)

Tapsol, integet, puszit küld, puszit ad, du-dúzik az orrunkon és a sajátján is. Ha nyújtom a jobb kezem és mondom Neki, hogy helló, akkor kezet fog velem, meg apával és a tesójával :). Amikor az etetőszékben ül és ki akar szállni akkor hív a kezével, hogy vegyem ki. :)

Ha éhes, akkor azt mondja, hogy ham-ham.

Kedvenc zenéje az Elmo song, és már Ő is lá-lá-lázik :)

Tatán lakunk. Remélem nem hagytam ki semmit :)

2011. febr. 1. 22:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.. és persze rengeteget játszik a játékaival is :), de a lakás felfedezése most a legizgalmasabb számára. Azt elfelejtettem, kb.fél liter bébi üdítőt iszik meg naponta, babavízzel hígitva..
2011. febr. 1. 22:52
 17/19 anonim ***** válasza:

Jan 24-én volt 1 éves, kislány, Debrecen. 9500gr, 77cm.

5x eszik egy nap, reggeli tejital, tízórai valami gyümölcs, joghurt, ebédre babakaja (üveges), vagy ha olyat főzök, akkor a mienkből kap (műszakba dolgozik a férjem, így nem minden nap van friss ebéd, mert akkor pl nem tudna vinni, ilyenkor eszik üvegeset a lányom). Uzsonnára tejpép, vagy gyümi, vacsora nem mindig van, de ha van, akkor velünk eszik kenyeret, sonkát, tojást, sajtot, mikor mit. Utóvacsora pedig 180-240 ml tejital, attól függ vacsizott-e.

Most kicsit meg van zavarodva evés terén, mert jött a foga, így van neki 3 összesen.

Egyedül megy, leguggol, feláll kapaszkodás nélkül, babytaxival csak úgy suhan. Sokan játszik egyedül is, egyedül "olvasgat" mesekönyvet, vagy hozza, hogy olvassak/mutogassak neki. Beszélni annyira nem akar, babanyelven tud, de nem túl beszédes kiscsaj.

2011. febr. 2. 09:37
 18/19 anonim ***** válasza:

A kecskeméti anyuka vagyok a február 9-i babával.

A másik kecskeméti anyukának írok tul.képpen. Valószínűleg nst-n találkozhattunk, de a kórházból akkor jöttünk haza, amikor te szültél. :)

Kinél szültél, orvos, szülésznő? Hova jártok tornázni? Merre laktok? Mi a Máriavárosban.

Üdv.:K.

2011. febr. 2. 11:33
 19/19 anonim ***** válasza:

off:

en vagyok a masodik kecskemeti anyuka.

En nem otthon szultem, de kecskemeti vagyok.

Nem olyan nagy varos Kecskemet es ezert gondoltam talan ismerhetjuk egymast.

En 26 vagyok.

2011. febr. 2. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!