Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos gyerkőcötök miket...

10 hónapos gyerkőcötök miket eszik már?

Figyelt kérdés

Én pl. még nem mertem adni neki májkrémet, virslit. Tojás sáegáját sem adtam még, azt majd a napokban szeretnék.

Lekváros kenyeret is csak tegnap kapott pár falatot.

Amúgy szépen megeszik minden neki való darabos kajcsit, de van pár kaja, amitől ódzkodom.

Ezért vagyok kíváncsi, hogy én óvatoskodom e túlzottan az etetés terén:):)

2010. aug. 4. 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem Te írtad ki a kenyeres kérdést is:-) http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Örülök, hogy megkóstóltattad a picivel a lekvárt. Én az utolsó válaszoló voltam, nem vagyok mai trendi óvatos anya(mondjuk én se pacalt adok:-)), de a fiam kapott már mindenfélét. Ma evett tojást is(11 hos), sajtot, zsömlét. Adtam neki pörköltet, és krumplis tésztát(persze enyhébben fűszereset). Amit én eszek azt mindig megkóstolja. Kedvenc étele a hús leves, főzelékek(ezt se főzőm nagyon babásra). Kapott már tejbegrízt is(feles tejből) eddig semmitől nincs baja. Tudom, hogy sokan elborzadnak és jönnek majd a negatívumok, hogy nem vagyok normális, meg az hogy Te tudod a Te gyereked... Én így tartom jónak. Minket is így neveltek és mindent meg eszünk. Többször látom, hogy a gyerekek ezt nem eszik meg azt nem eszik, mert a szülők "későn" adják neki(2év után). Szóval örülök, hogy adtál neki "rendes ételt" nyugodtan próbáld meg a virslit, sonkát, májkrémet, sajtot,tejtermékeket:-)

2010. aug. 4. 12:01
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem én írtam ki a kenyeres kérdést:)

2010. aug. 4. 12:11
 3/6 anonim ***** válasza:
a fiam a napokban lesz 11 hónapos.Én nem adnék neki májkrémet,virslit,párizsit, ezek tele vannak szeméttel,sóval még akkor is ha drágább fajta.ezek még ráérnek néhány hónapig.tojás sárgáját már nyolc hónapos kora óta kap,illetve tejterméket is eszik egy hónapja.csak neki való kajákat eszik, zöldséget, húst, halat,májat,csümölcsöt nem nagyon eszik.Minden nap eszik babajoghurtot, és sima joghurtot is, vacsorára tejpépet.A mi kajáinkat csak kóstolgatja.ja, és a húslevest imádja.
2010. aug. 4. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Én vagyok a tegnapi kérdés kiírója :)

Babám ette a lekvároskenyeret:) Egy jó tenyérnyit egy mokkáskanálnyi lekvárral (héjastól!)

Ezen kívül a korának ajánlott zöldségféléket, húst, pipimájat, mindenféle gabonát. Kivéve: tojás, tejfélék, marhahús (borjú) -- de ő ekcémás, érzékeny, óvatosnak kell lennem. Ő is imádja a leveseket, húslevest, zöldséglevest, kekszet rágcsánlni (én sütöttem)

2010. aug. 4. 12:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, én is azért félek a virslitől és társaitól, mert nagyon sok rémhírt hallottam, hogy miket tesznek bele.

És, ha pl. sonkás vajas kenyeret adtok a gyerkőcnek, akkor milyen vajjal kenitek meg a kenyeret?

Én mindig olyannal, ami épp van itthon, de hallottam már olyat is, hogy csak ez meg az a margarin jó a babáknak.

2010. aug. 4. 14:41
 6/6 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok:

nem kenek rá margarint. Az is teljesen műkaja. A sütibe tettem, mert anélkül nem tudom elkészíteni (legalábbis nem tudok olyan receptet amiből ki lehet hagyni), vajat pedig a babám nem ehet.

Ha tehetném, csak vajat kennék a kenyérre-kalácsra, nem margarint. Mi is vajat eszünk, sokkal finomabb és egészségesebb/természetesebb is -- szerintünk.

2010. aug. 4. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!