Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves gyerkőcötök mit és...

1 éves gyerkőcötök mit és mennyit eszik egy nap?

Figyelt kérdés
Hány kg és hány centi? Miket tud?
2011. jan. 30. 22:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam febuár 9-én lesz egy éves. Kb. 10 kiló lehet és 78 centi magas.Jövő héten megyünk az egy éves státuszra, akkor lesz mérve.

Még naponta háromszor szopizik és még éjjel is egyszer kétszer.Tízóraira általában margarinos, sajtos, lekváros kenyeret kap, ebédre főzeléket hússal, hallal, vagy sajttal, uzsonna valami gyümölcs vagy joghurt, túrókrém, vacsora pedig megint valami kenyér vagy kifli ezzel-azzal.

Naponta kb. másfél dl vizet iszik meg, de mondtam, hogy elég aktívan szopik még.Nem kapott még tojást és tejet sem. Egyébként jár önállóan, guggol, guggolásból feláll,babanyelven karattyol, jön-megy, a kezeivel mutogat.Pakolássza az építőket, tologatja a kisautókat és imádja a Maszkabált Gryllus Vilmostól.

És a te babád hogy van ezekkel a dolgokkal?

2011. jan. 30. 22:52
 2/19 anonim ***** válasza:

jan. 26-án volt egy éves, fiú, 74 cm és 8,5 kg. Naponta 5x eszik, 7 körül reggelire 2,5 dl tápszer, 10-kor tízórai gyümölcsmix, 13-kor ebéd főzelék (már minden zöldségféle, húsok, halak, tojás sárgája bele, tejfölös habarás, zöldfűszerek stb.), utána alvás 3-ig, 4-kor uzsi natúr joghurt/túrót+gyümölcs+gabonaféle (pehely vagy keksz), vacsiig elrágcsál egy kiflicsücsköt, 7-kor vacsi egyik nap tejpép gyümölccsel másnap főzelék. Sajnos nem nagy ivó, kb. 1,5 dl vizet iszik meg a nap folyamán. Éjszaka végig alszik.

Tapsol, gagyorászik szótagokat (hoppá, pápá, apa, mámmá), kapaszkodva lépeget és egyedül fel tud állni helyből és megáll néhány másodpercig, labdázik, kisautót tologat, nagyon aktív, egész nap tüsténkedik:)

2011. jan. 30. 23:26
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az én kisfiam is 9.-én lesz egy éves.Reggel este tápszert iszik(230ml),gyümi joghurttal,túróval babakeksszel, zöldségek husival,tejpép.Napközben ő is rágcsál néha bulátát,kiflicsücsköt.Inni vagy vizet iszik vagy teát(magában),ő sem túl sokat. 9,1 kg 74 cm.

Feláll(guggolásból),zokniban már szinte fut egyedül,a keménytalpú cipőt most szokja. Ő is megy egész nap,szinte még enni és aludni is alig ér rá.Pár szót már mondogat: aja(anya),ete(apa),ada(kérem),meg a babás gyügyögések.

"Segít" porszívózni,felsöpörni.

Kedves első. Ti merre laktok,hol szültél?

Mi pécsen és a Megyeiben született a Kisfiam.

2011. jan. 31. 06:11
 4/19 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Kecskeméten lakunk és itt is szültem.

Pécs nagyon jó hely, sokat jártam ott...

Sajnálom, hogy ilyen messze vagytok, én szvesen találkozom hasonló korú babákkal és az anyukáikkal. :)

2011. jan. 31. 12:16
 5/19 anonim ***** válasza:

Még egy február 9-i baba jelentkezne! :))) Az én fiam is akkor lesz 1 éves.

Ő picike gyerek, múlt héten volt 7860 gramm és 72 centi. Egy hete áll fel kapaszkodva, tehát lépegetni még nem tud. De majd megtanulja. Mászásban viszont utolérhetetlen! :)

Babanyelven dumál egész nap, azt már tudja, hogy ő a baba!

Szopizik még este és hajnalban. 8-9 között ébred, utána kenyér katonákat eszik vajjal, sonkával, sajttal, pár napja kap egy kevés tejpépet is a reggeli mellé (a védőnő mondta, hogy adjak neki, hátha attól hízni fog)

Ebédre jó nagy adag főzeléket szokott enni, husival vagy reszelt sajttal, esetleg tojás sárgájával. Külön főzök neki, mert magunktól nem tudom megvonni az ízletes, fűszeres ételeket... :)

Uzsonnára gyümölcsöt kap joghurttal, túróval, gabonával.

Fürdés előtt ugyanazt a főzeléket kapja, mint ebédre, majd fürdés után cicizik és alszik. Jó esetben...

Egy hete borzalmasak az éjszakáink. Mióta fel tud állni, egész éjjel forgolódik, nyöszörög, nagyon nyugtalanul alszik. Sokszor elkezd sírni, és van, hogy meg tudom vígasztalni és alszunk tovább, van, hogy fent van órákat... Emiatt már nappal is egyre nyűgösebb!

Foga van 6 db, lehet, hogy azok is jönnek neki, azért is alszik rosszul, de még nem látszik, és nem is érződik. Mindenesetre remélem, hogy pár nap és elmúlik ez a nem alvás, különben a szülinapi fotókon én nem leszek rajta...

Napokon belül megpróbálkozok neki bevezetni valamilyen junior italt, mert február közepétől újra mennem kell fősulira, és lesz olyan nap, hogy nagyon korán kell elindulnom, és nem fogom tudni megszoptatni. Addigra szeretném neki bevezetni a tejitalt, hogy akár az apja, akár anyukám tudjanak neki mit adni, ha felébred.

Egyébként ha már így összegyűltünk 9-i babás anyukák! Hogy készültök a szülinapra? Csináltok tortát, vagy rendeltek? Milyen ajándékot terveztek?

2011. febr. 1. 14:59
 6/19 anonim ***** válasza:

Tudtam, hogy valamit elfelejtettem!

Mi budapestiek vagyunk, itt született a kicsi a János kórházban!

2011. febr. 1. 14:59
 7/19 anonim ***** válasza:

Kislányom 8700 gramm és 76 cm. Szigetváron született (nem ott lakunk - pont Pécs és Szigetvár között.....). 2 foga van, egyedül még nem jár (kézenfogva igen, vagy bútorba kapaszkodva).

Reggel fél 8 körül iszik tejitalt vagy folyékony tejpépet, játszunk majd' 2 órát. Utána gyümölcsöt eszik (imádja mindegyiket) és alszik délig. Ebédre már nem főzök neki külön, nem főzök se fűszeresen, se zsírosan, szerencsére imádja a főztömet. Délután is alszik még. Délután krémtúró, joghurt, vagy szendvics (sonka, sajt). Este lefekvés előtt egy kis tejberizs vagy tejbegríz simán lecsúszik még :) Ő sokat iszik "természetesen" nem vizet (kiköpi) csak a tea..... Ö már nem szopizik, 10,5 hónaposan "közös megegyezéssel" befejeztük.

Rengeteget pakol, dumál megállás nélkül, igen hangos baba, szerintem olyan, mint egy igazi 1 éves kis rosszcsont :D

2011. febr. 1. 15:44
 8/19 anonim ***** válasza:

Kislányom 16-án lesz 1 éves. Kb. 8,5 kg, 72 cm.

Bútorokba kapaszkodva jár, és nagyon gyorsan, sokat mászik. Táncol a zenére :) Babanyelven sokat beszél.

4 foga van.

Nem szopizik 9 hónapos kora óta. Reggel (9-kor) és este (8-9 fele) tápszert kap (kb 2x250 ml). Dél-1 óra fele ebédel (attól függ, mikor ébred fel a délelőtti alvásból), nem főzök neki külön, egyformát eszünk. (még tojásfehérjét nem kapott) Desszertnek mindig kap gyümölcsöt.

5 óra fele uzsonnázik, vajas-sajtos-sonkás kenyér, joghurt, gyümi....

Este, amikor vacsorázunk, odaültetjük őt is, és kap valamit mindig. (sajt a kedvence). Napi 1,5 dl vizet iszik.

Fürdés után van a tápi, majd alszik reggelig.

Sokat játszik, egyedül is, tehát tudom tenni a dolgom, pl. tanulni a vizsgákra :). Minden nap legalább 1 órát sétálunk, még a nagy hidegekben is.

Ja, Bp-en, az István kh-ban szültem, amúgy vidéken lakunk.

2011. febr. 1. 17:20
 9/19 A kérdező kommentje:

Szülinap: A felnőttek is külön kapnak(rendelem) és a Drágám is(neki én kreálok valamit).Sütit sütök még valami gyorsat.

Játékok:érdeklődik az autók iránt,így egy nagyobb távirányítós autót kap tőlünk,egyik mamáéktól cipőt,autószállítót,másik mamától Micimackós "díszeket" a szobájába,többiektől nem tudom.

És nálatok?

2011. febr. 1. 18:08
 10/19 A kérdező kommentje:
Amúgy tényleg mennyi fiúcska született ezen a napon, a kórházban is sokszor hallottuk. Mi hárman voltuk egy szobában (csaszisok) 2 fiúcska és 1 csajszi.
2011. febr. 1. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!