Rosszul csináltam, hogy kipróbáltam a tápszert a
kislányomnak?
Figyelt kérdés
A babóm 5 hónapos és eddig csak anyatejesek voltunk, szépen (sőt, elég gyors tempóban) fejlődtünk. De az utóbbi időben állandóan elkezdett kevés szopizás után sírni, majd üvölteni a cicin, aztán akkor rátettem a következőre, abból is szívott, aztán jött az újabb sírás. Nappal alig bírja ki a 3 órát a következő evésig, délutántól már kb. 2 óránként, de van úgy, hogy 1,5 óránként eszik, viszont éjszaka csak egyszer vagy kétszer kel fel.
ma is jött a nagy sírás evés közben, pedig 2 órával előtte evett és cici után kipróbáltam a tápszert is, amiből beszippantott rögtön 90 ml-t (csak annyit kevertem neki).
Most akkor éhes lehetett? Vagy ezt akkor is megette volna, ha nem lett volna éhes? Rosszul tettem, hogy kipróbáltam?
2009. febr. 6. 13:52
1/10 anonim válasza:
Szia!
Szerintem nem tettél rosszat, mivel, ha nem éhes lett volna akkor nem fogadta volna el! Vagyis éhes volt és kellett neki! De, hogy ne apadjon el a tejed akkor csak a szoptatás után adjál neki pótlást!
Boldog babázást kíván 8 hónapos anyuka!
2009. febr. 6. 13:56
2/10 anonim válasza:
nem tetted épp rosszul, de én a helyedben már elkezdeném hozzátáplálást s nem tápszert adnék neki-nekünk doki ezt tanácsolta, mikor 4 hónaposan kevesebb volt a tej....
2009. febr. 6. 13:57
3/10 anonim válasza:
Szerintem még éhes volt,és nem tetted rosszul,szerintem szoptasd tovább de ha úgy látod nem elég adj neki pótlást.
2009. febr. 6. 13:58
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Kicsit megnyugodtam! Azért a jövő heti tanácsadáson töredelmesen bevallom "bűnömet" a védőnőnek, aztán megbeszéljük vele ezt a hozzátáplálásos dolgot :-)!
További szép napot!
2009. febr. 6. 13:59
5/10 anonim válasza:
Bár sokan le fognak ezért hurrogni, de szerintem jól csináltad. A tápszerek se rosszak, sok gyerek első perctől ezt eszi. Én 8 hónapig tudtam szoptatni, aztán 2 nap alatt elment a tejem betegség miatt. Több olyan barátnőm van, akiknek 4 hónap után csökkent egy kicsit a tej mennyisége és egyre nehezebben indult be, ezért elkezdték lefejni és cumisüvegből adták a tejet. Ez elég nehéz és fárasztó. Konkrétan szoptatni én egyáltalán nem tudtam, úgyhogy 8 hónapig napi 6-8 órán át fejtem. Ezt nem vállalnám be mégegyszer. Szerintem ha a babád éhes adj neki pótlást, inkább tápszerrel lakjon jól, minthogy éhes legyen. Ha van energiád akkor pedig fejd le a tejet, ha pár nap múlva se javul a helyzet szoptatás terén.
2009. febr. 6. 14:00
6/10 anonim válasza:
még annyi, hogy a hozzátáplálást tényleg elkezdheted, de egy kicsi tápszert adj neki, hogy az íze természetes legyen neki, mert ha elmegy a tejed, akkor a hozzátáplálás mellet is célszerű valamennyi tápszert adni az ásványok és vitaminok miatt.
2009. febr. 6. 14:01
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2009. febr. 6. 14:02
8/10 anonim válasza:
Szia.Bocsáss meg de én nem értek eggyett az elöbbi válaszolókkal,mert az én babám pont a tápszer miatt nem akart tovább szopni.mikor rájöttem hogy hüjeséget csináltam már késő volt és nem aart csak cumisüvegből inni mert az könnyebben ment és a tejem se lett volna elég úgyhogy én azt mondom szoptass csak tovább mert az sokkal jobb.Én tudom hogy fárasztó (én is 1 óránként szoptattam mert koraszülött volt a kicsi.)de hosszu távon a legjobb.Üdv.Erzsébet
2009. febr. 6. 14:54
9/10 anonim válasza:
Nyugottan elkezdheted a hozzátáplálást.Szerintem is vigyázz a tápszerrel nehogy rá szokjon. Mert könnyebben jön és ne cicizzen. Mehet az alma és az jobb is mint a tápszer.Egy alkalommal nem fog rá szokni de ha többször adsz neki le fog szokni a ciciről.
2009. febr. 6. 17:23
10/10 anonim válasza:
Szia! Akár én is kiírhattam volna a kérdést! :) Az én picurom mostmár 6 hónapos, 5 hónaposan kapott először tápszert pótlásnak. Csak délután és este fogadja el a tápszert, eszik már gyümölcsöt, főzeléket, és még mindig szopizik. Nem tettél rosszat, ne aggódj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!