Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adhatok e tehéntejet a 10 hós...

Adhatok e tehéntejet a 10 hós kislányomnak? Egyáltalán nem fogadja el a tápszert. Már az összes létezőt kipróbáltam, de sikertelenül.

Figyelt kérdés
Próbáltam a főzelékbe is tenni egy kis tápszert hátha hozzászokik az ízéhez,de ahogy megérzi,hogy van a kajcsijába tápszer akkor már azt sem kéri.Most bisztos sokan lehurrogják a fejem,hogy hogy jutott eszembe egy 10 hósnak bolti tejet adni,de már nem tudom mit csináljak.Fehérjére viszont még nagy szüksége van.Már adom neki a nestlé 6hónapos kortól adható kekszes és gyümölcsös folyékony innivaló tejpépét,de már azt is kezdi unni nem utolsó sorba meg jó drága is!
2010. szept. 25. 13:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%

én biZtos nem adnék neki tejet 10 hónaposan. Még forralva meg sehogy sem.

Milyen tejpép az ami folyékony? Nem néztél te be nagyon valamit??? Beszélj a védőnőddel, vagy a gyerekorvossal, lehet szervi oka is, ha elutasítja a tápszert.

2010. szept. 25. 13:48
 2/18 anonim ***** válasza:
71%
Együtt érzek veled! Valamit ennie kell... Ti 10 hósak vagytok, mi 2,5 és az én kislányom már 3 hete tehéntejet eszik... Nem bolti, házi, felforralva. Nem tudtam szoptatni, próbáltunk mi is nagyon sok fajta tápszert, de vagy megfogta a hasát, nagyon durván, vagy kibukta, vagy el se vette. Így arra döntötte jó, ennél többet nem tudok tenni megpróbálom a tehéntejet. Eszi rendesen egyenlőre semmi baj tőle, szépen hízik és nől, jó kedvű vidám, semmi baja tőle. Már a hozzá táplálását is megkezdtem almával. És akkor tudom most egyesek mit gondolnak, de nem érdekel, inkább csinálok -szerintük- rosszat, mint hogy ne egyen a gyerekem és nézzem ahogy szenved vagy sír az éhségtől. Szerintem próbáld meg de én nem adnék neki boltit, kíváncsi lennék hol él annyi tehén mint amennyi tejterméket, tejet készítenek, és azt is megnézném mikor látott az a tej tehenet...
2010. szept. 25. 13:55
 3/18 anonim ***** válasza:
Nyugodtan adhatsz neki.Az én lányom se volt hajlandó megenni egy darabig a tápszert, más okból voltunk egy professzornál és ő azt mondta, nincs mit tenni adjak neki tejet.Na persze azt sem fogadta el,de most ismét megeszi (kopp-kopp) Maci kávéval.
2010. szept. 25. 13:58
 4/18 anonim ***** válasza:
8%

először is az első válaszolónak írnám, hogy te néztél be valamit, mert létezik folyékony tejpép.

a kérdezőnek írnám, hogy összesen fél liter tej alapúra van szüksége a gyermekednek.Már adhatsz neki mindenféle tejterméket.Adj neki sima tejpépet,adj túrót gyümölcscsel,joghurtot,sajtot,vajat,sajtkrémet.A te dolgod,ha adsz neki tehéntejet, én még az egy évesemnek nem adok egy darabig.Ő tejitalt kap, ez is nagyon drága, de az ő kajáján nem spórolok.

2010. szept. 25. 13:59
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi második hozzászóló.Legalább te nem hurrogtál le.Az elsőnek pedig csak annyit mondok:NEM NÉZTEM BE!!!!Az tényleg folyékony tejpép.Menj be a Tescóba menj el a babakajákig és találsz egy sárgás dobozt amibe 2x250ml Nestlé FOLYÉKONY TEJPÉP van.KB.500.ft-ba kerül.
2010. szept. 25. 14:02
 6/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én valamivel szerencsésebb voltam, mint Te, 12,5 hós koráig szoptattam a babánkat, na de azóta semmilyen tejet nem hajlandó meginni, próbáltunk bebát, Nutrilont, Humanát, ízesítettet, próbáltam úgy, hogy én kevertem bele gyümölcsöt, próbáltam kakaóként, tejeskávéként és sehogy sem tetszett neki. Én is próbáltam belecsempészni a főzelékébe, de ahogy nálatok is, megérezte az ízét és inkább éhezett, de nem ette meg. Aztán úgy döntöttem, jó lesz neki a napi 500 ml tejalapú kaja: jogurt, túró, tejföl, főzelék, vaj, sajt, kefír stb.

Most lesz 2 éves és nincs Vele semmi gond.

2010. szept. 25. 14:22
 7/18 anonim ***** válasza:

14:22 - es vagyok

Azt elfelejtettem, hogy a tejpépet is megette, a mai napig imádja. Azelőtt reggel és este is evett belőle kb. 150 ml vízzel csináltam neki, most már csak reggel kéri.

2010. szept. 25. 14:24
 8/18 anonim ***** válasza:
Van folyékony tejpép, iszonyú finom és kedves kérdező: Adj neki nyugodtan tehéntejet, gondolom 10 hónaposan már elég sok mindent eszik, abba már bőven belefér a tehéntej is. Az én fiam tegnapelőtt volt 10 hónapos és én már 6 hónapos kora óta adok neki elvétve tehéntejes ételt, éppen hogy sikerül: tejbegríz, tejberizs, és imádja.
2010. szept. 25. 14:28
 9/18 anonim ***** válasza:
Aki nem volt hasonló helyzetben, az nem tud reális véleményt írni, könnyű azt mondani, hogy ne adj neki tejet. Mi is hasonló cipőben voltunk, bár a kisfiam már 6-7 hónaposan is alig ivott 2 dl tápit naponta, pótoltam tejpéppel és tejes dolgokkal, de a doki azt mondta, hogy adjak neki tejet. Egy ideig az se kellett, aztán Maci kávéval ízesítve itta meg.
2010. szept. 25. 14:33
 10/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem picike már, én adnék neki, de inkább házi tejet forralva és vízzel hígítva. Én is ezt adtam a fiamnak, igaz 1.5 éves volt, amikor kezdtük, mert addig szopizott. Esetleg próbáld ki a Milumil banános tejitalt, nem olcsó, de sokáig elég, és összességében jobb árn jön ki, mint a tej. 1 éves kortól ajánlják, de csak azért, mert tjefehérje alapú, nyugodtan adhatod. Enyém sem itta meg a tápot, ezt igen.

Ha ez sem jó, jöhet a tej:-)

2010. szept. 25. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!