Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babám valamire allergi...

3 hetes babám valamire allergiás. Kalciumot kell neki adni. Akinél szintén volt ilyen, hogy adta be neki?

Figyelt kérdés
Ampullásat írt fel a doki. 2 ml-t, kicsi vízzel hígítva. De, hogy itassam meg vele, azt a mennyiségű vizet?
2011. jan. 28. 14:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2 hetesen kapott Calcimusc injekciót, amit szájon át kellett beadnom neki. Nem kellett hígitani, kaptam hozzá a dokitól egy kis fecskendőt, azzal adtam be neki mindig.

Egyébként szépen tudnak már inni ilyen korban is pohárból...

2011. jan. 28. 14:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor én is úgy fogom neki beadni fecskendővel, ez jó ötlet. Hány napig adtad neki és mikor múltak el a pöttyök? Ti rájöttetek, hogy mire volt allergiás?
2011. jan. 28. 14:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Dokinőnk azt mondta, hogy szerintem mosópor-öblítő gondok lehetnek.

Pedig szerintem nem, mert előző nap az ebéd rakott krumpli volt, rengeteg tojást megettem belőle, este meg tükörtojást ettem és szerintem az ütötte ki. Neki az egész tarkója, háta, nyaka és kicsit a mellkasa volt pöttyös, csalánkiütéses, azért is gondoltam, hogy nem a mosószer lehet a hibás, mert akkor a hasán és a lábán is kellett volna lennie.

2-3 nap alatt elmúlt róla, de azért még adtam neki +2 napig.

Nálatok mi lehet a gond? Nem mondott semmit az orvos?

2011. jan. 28. 14:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, elírtam, szóval a dokinő szerint, nem a dokinő... szerintem :D
2011. jan. 28. 14:42
 5/12 A kérdező kommentje:

Nálunk a tejre gyanakodott, de napok óta nem iszok tejet, mert valószínű, hogy attól fáj a pocija neki. Úgyhogy az kilőve. Mosóporból a dreftet használom, és nagyon picit teszek bele. Bár nálunk az egész teste olyan. Nagyon durván néz ki.

Tojást én is ettem, de az meg már kedden volt.

2011. jan. 28. 14:47
 6/12 anonim ***** válasza:
ugyan a babámnak nem kellett adni kalciumot de kicsit értek hozzá. ha leírod pontosan mik a tünetek, talán tudok segíteni
2011. jan. 28. 14:58
 7/12 A kérdező kommentje:
Tegnap este vettük észre, hogy kiütéses. Az egész testét beborította. Nem rücskös a kiütés, teljesen sima a bőre, csak pöttyös. Kisebb, nagyobb pöttyök vannak rajta. A doki azt mondta, hogy allergiás reakció, de semmi mást nem mondott. Azt nem értem, hogy ha adom neki a kalciumot és az étrendemen nem változtatok semmit, akkor miért múlna el.
2011. jan. 28. 15:06
 8/12 anonim ***** válasza:

nekem is étel allergiának tűnik.

a mosóporra, öblítőre allergiásoknak általában ekcémás tüneteik vannak (száraz, viszkető, égő bőr)

a calciumtól elmúlik de ha nem változtatsz az étrendeden (amennyiben arra jött ki, valószínűleg újra elő fog jönni)

kideríteni nem egyszerű, ha biztosra akarod tudni mire jött ki, újra enned kell azokból az ételekből egyesével :S

legegyszerűbb ha mindent kizársz. pl. apró magvas gyümölcsök, csonthéjasok, déli gyümölcsök, zöld zöldségek, tengeri herkentyűk, K betűs zöldségek, tej, tej termékek, csoki :S és szépen lassan visszavezetni.

ezekből az ételekből ettél mostanában? nem csak akkor mikor kijött neki az allergia, hanem előtte való 1-2 nap.

2011. jan. 28. 15:18
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, kedden ettem tojást (én erre gyanakodtam), de én arra gondoltam, hogy sok nap eltelt már azóta. Ettem még a napokban, narancsot, milánóit, joghurtot, túrót, sajtot, szardíniát. Szóval elég sok félét :(
2011. jan. 28. 15:25
 10/12 anonim ***** válasza:

:(

narancsot mindenféleképpen hagyd ki idén, nagyon sok picinél arra jön ki! lehet az lesz a ludas. de a tejtermékek is gyakran gondot okoznak.

nem tudok mást mondani, ezeket hagyd el, és hetente 1et vegyél vissza ezekből. ha újra kijön, tudni fogod mire :) de az is lehet, hogy nem jön ki többet mert az immunrendszere lassan kezd kialakulni!

2011. jan. 28. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!