Mennyi idős volt a babád, amikor először kiflicsücsköt, kekszet v. babapiskótát kapott?
Teljesen bizonytalan vagyok, a védőnőm annyit mondott, hogy az én döntésem, hogy mikor adok neki...
7 hónapos kisfiú anyukája
Biscotto fosfovit tej- és tojásmentes kekszet 6 hónapos korától adtam kisfiamnak a gyümölcsébe, babapiskótát csak jóval később, mert abban van tojás.
Kenyeret először 7 hónaposan kapott - illetve kikapta a kezemből, és elmajszolta egy fog nélkül. :)
A glutént a mai álláspont szerint 4-7 hónapos kor között kell bevezetni (mi tápszeresek voltunk, és 4 hónapos kortól hozzátápláltam).
az előző válaszolónak: van HIPP babakeksz gluténmentes változatban is, 4 hónapos kortól javasolt, a glutén tartalmú 6 hónapos kortól adható.
szerintem te is add neki ezt a gluténes kekszet, majd 1-2 hét múlva, megpróbálhatod a lisztes dolgokat is adni neki, így ha főzöl neki, akkor csinálhatsz rántást, vagy kaphat pl. Bulátát, ami egyrészt rágcsálhat, majszolhat, másrészt szétolvad a szájban, így nem nagyon kell tartani attól, hogy megfullad tőle. Én ennyi idősen adtam a kezébe egy kis kenyérhéjjat, amin azért volt bele is, azt majszolta, rágcsálta, jót tesz a babák ínyének, és meg is tanulnak rágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!