Éjszakánként van csak gond vele, másfél óra szopi után sír, majszolja a kezét, szopogatja az ujjunkat. Tegnap próbáltuk, hátha elalszik, de semmi nem segített, csak amikor cumit adtunk a szájába.
Úgy hallottam viszont, hogy a cumizás rossz kihatással van a szopásra. Érdekelne a tapasztalataitok. Természetesen nem tömnék mindig cumit a szájába, csak amikor már nagyon muszáj.
2011. jan. 27. 08:37
1/8 anonim válasza:
Én is ennyi idő után adtam neki,mert nem akart elaludni. Szopizással nem volt gond miatta, csak amikor e teát cumisüvegből adtam neki. Na..az jól megkeverte. 3 hónapos kora után már nem tudja megkeverni a cumisüveg sem. Addig poharaztam vagy semmit nem adtam neki e tejcin kívül.
2011. jan. 27. 08:41
2/8 anonim válasza:
Miért ne adhatnád?Csak nem hagyod szenvedni szegény babádat.Főleg ha a cumitól megnyugodott.Szerintem add neki nyugodtan.Nálunk össze fért a cumi a cicizéssel,nem volt semmi gond,nem zavart be.
2011. jan. 27. 08:41
3/8 A kérdező kommentje:
Erre voltam kíváncsi. Az a lényeg, hogy a szopizását ne befolyásolja. Attól féltem, hogy ez még korai. De úgyis csak akkor adnék neki cumit, ha már teljesen jóllakott, csak nem tud elaludni. Köszönöm!!!
2011. jan. 27. 08:49
4/8 anonim válasza:
Én nem adtam egyiknek se se cumit, se cumisüveget. Minden szoptatási tanácsadó szerint káros a szoptatásra nézve, cumizavart okoz. Kevesebbet szopik, kevesebb lesz emiatt a tejed, aztán 3 hónap múlva majd nem érted, miért csak eddig sikerült szoptatni.
Én nem is itt kérdezősködnék, hanem felhívnék egy szoptatási tanácsadót. Neki ez a szakmája, csak jobban tudja...
2011. jan. 27. 09:14
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, én is hallottam erről, ezért érdekel. Csak kíváncsi voltam, hogy másoknál ez okozott-e zavart.
2011. jan. 27. 10:35
6/8 anonim válasza:
Nálunk nem okozott gondot, 4 naposan már kapott cumit, mikor hazajöttünk. Nagy szopásigénye volt, de azért mégsem lóghatott egész nap a cicin. Ő nappal is megkapta. Sőt, mikor mennem kellett kontrollra, 6 hetesen, akkor apuka cumisüvegből adta neki a lefejt tejet, és utána is, ha valahova mentünk, úgy kapta. Nem volt cumizavaros emiatt. 8 hónapos koráig szopizott, majd magától elhagyta.
Ma is cumizik, de csak alváshoz, amíg el nem alszik jó mélyen, utána kiesik a szájából, de nem keresi éjjel.
16 hónapos nagylegény anyukája
2011. jan. 27. 12:01
7/8 anonim válasza:
Az én lányom is 1 hetesen kapott cumit,megnyugtatta.Semmi gondott nem okozott a szopizásnál.Olyannyira nem,hogy sokszor "túlette" magát.Most 5 hónapos,még mindig szoptatom és a tej mennyiségében sem okozott gondott,van bőven és nagyon szépen gyarapodik a súlya.Pedig még mindig cumizik,nem állandóan általában elalváshoz.
2011. jan. 27. 13:35
8/8 A kérdező kommentje:
Nekünk is csak elalváshoz kellene... Megpróbáljuk. Úgyis észreveszem, ha valami megváltozik. Köszönöm, hogy írtatok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!