Annyira akar már ülni, de féltem a gerincét! Engedjek neki?
4,5 hónapos kislányomnak sehogyan sem jó. A hordozóba elvan egy kicsit, de ott sem teszi le a fejét, csak erőlködik, hogy üljön. Mikor kézben van, utál feküdni a karomban, úgy is sír. De mihelyst úgy tartom, hogy ül, semmi baja nincs az ég világon.
Ha megfogom a lábát a hordozóba, hasizomból felhúzza magát ülésbe. Annyira tetszik neki az ülés, de nagyon félek, nehogy baja legyen a gerincének.
Ti mit csinálnátok? Persze nem egész nap fogom, de olyankor, ha ülve van az ölembe nem lesz baja?
Az én lányom is így volt. Amikor kimentünk sétálni, a babakocsiban is állandóan emelte a fejét. Már nagyon sajnáltam. Szerintem az sem jobb, ha a fejét tartja állandóan a levegőben, így én emeltem a babakocsi háttámláján.
Az ölemben is csak ülni szeretett, ha fektettem a karomban, rögtön húzta magát fel.
Én így csináltam, biztos lesz, aki le is hurrog majd emiatt. :)
Attól, hogy egy kicsit üldögél nem lesz semmi baja hidd el! Nem szabad túlzásba vinni. Mi 3 és 6 hónapos kora között nem tudtuk babakocsival vinni sehova a kislányunkat, mert hanyatt fekve üvöltött, hason nem tetszett a babakocsiban, csak akkor volt el, ha egy kicsit feljebb emeltük a háttámlát (30 fokban), de azt még nem szerettük volna idő előtt. Amikor a doki mondta, hogy egy kicsit már lehet rajta emelni, akkor megszerette a babakocsizást.
Sajnos ez egy ilyen időszak:)
Köszi, remélem még jönnek válaszok. Minél több véleményre kíváncsi vagyok.
Remélem, hogy ennyitől csak nem lesz baja, hisz nem órák hosszát van úgy.
A babakocsi háttámláját én is megemelem egy picit, de mihelyst elalszik, visszateszem vízszintesbe. Sajnos másképp már mi sem tudtunk elmenni sehova, mert ordítás volt.
Tudom, ezen az időszakon is túl kell esni...és mennyi nehezebb lesz majd :-)
Kisfiam 6 hónapos, szintén 4,5 hónapos korától akar állandóan ülésben lenni.
Karomban és is ültettem, bár nem szálfa egyenesen, hanem kicsit döntve. Babakocsinak állítgattam a támláját hogy ne fekvő legyen de ne is totálba ülő.
Most már (bár nem tud egyedül felülni), ha leteszem ülésbe úgy szeret átszani, de nem hagom sokáig, csak éppenhogy, hadd örüljön :)
Mindig az arany középút a legjobb, és egy nagyon fontos dolog: egy kisbaba fejlődése egyéni és teljesen az ő fejlődési ritmusa szerint megy. Ha valamit a baba akar, és tud is (pl. ülésben lenni), nem kell számdékosan visszafogni. A fejlődés útja az hogy amit elkezd csinálgatni, azt nem szabad sem siettetni, sem visszafogni!
Az nem helyes ha valakinek a babája elvan fekve de ő ülteti, viszont a fordítottja sem, ha valakinek a babája ülésben érzi kényelmesen magát és fizikailag is jólesik neki, mégis visszafogja. Mindig a baba igényeit kell nézni, mert minden baba más! Van amelyik felül 5 hósan és van amelyik csak 9 hósan. Akkor a 9 hónapost állandóan csak fektetve kellenbe hagyni?
Ugyanúgy voltunk, mint Ti. Kislányom most 9,5 hónapos,de még mindig nem ül fel egyedül. Járunk gyógytornára, mert az ülésen kívül mást nem akart csinálni, forogni is csak 3 hete kezdett. Gyógytornász látta, azt mondta semmi gond vele.
Kb. 5,5 hónapos korig nem emeltem a babakocsi támláján, bőgés volt minden séta. Aztán 2 hét alatt olyan stabilan megtanult ülni, ülésből szépen hasra fordulni, hogy még a gyógytornász is azt mondta hagyjam nyugodtan csinálja. Szerinte vannak ilyen gyerekek is. Nem mindenki a nagykönyv szerint fejlődik. A párom családjában mindenki ilyen volt. Ült, állt s elindult. A mászás csak akkor jött be, amikor az állásból leülés lett és úgy a mászás.
Mi most tartunk ott, hogy feltérdel négykézlábra pár másodpercre majd vissza hasra. De ezt rengeteget gyakorolja. Én nem aggódnék a helyedben. Kicsit nehéz időszak, de valószínűleg "ülős" babád van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!