Mikortól lehet kenguruban hordozni a babát, hogy a gerincét kíméljem? Milyen korú és milyen súlyú gyermeket lehet először?
A kenguru nem egészséges, ártalmas lehet a babának, mert nem megfelelő pózban van benne: csípőből lóg a lába, szóval én azt mondom, hogy semmikortól sem.
Az anatómiailag megfelelő tartás az, amikor a baba térdei enyhén fel vannak húzva, terpesztartásban vannak, és az egész popsija alá van támasztva. És szerencsére többféle ilyen hordozó is kapható Magyarországon. Ilyenek pl. a hordozókendő, a mei tai, a csatos hordozó (SSC) vagy a babaerszény.
Igen, sajnos ez is olyan kenguru, amiben lóg a baba. :(
Mi is kaptunk ajándékba valami hasonlót (de akkor mi már megvettük a Liliputi csatos hordozónkat), és továbbajándékoztam a helyi hordozósklubnak elrettentő példának. :D
A Mamamin van is egy topik, ahol "meghirdetheted" a kengurut, és legalább jót is teszel vele.
Bocs, ha egy kicsit elkanyarodtam, csak egy ötlet (eladni nem volt szívem, mert sajnáltam a gyerkőcöt, aki majd esetlegesen belekerülne). :D
Kengurúba semmiképp ne tedd:(((
Nagyon rossza csípőjénk!Vegyél mei tai-t,vagy valami csatos hordozót,de kengurút semmiképp ne használj!
Szerintem se kengurut használj. Nekem Mei-Tai van : [link]
imádom, szerintem a hinta után ez volt a legjobb és hasznosabb dolog amit megvettem. Csak 3 hónapos kor utánra jó (illetve valaki békapózba hamarabb is belerakja). Van, hogy buszozáshoz és altatáshoz még mindig belerakom a fiam..most nyolc hónapos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!