Etetőszékben játszani akar evés közben, baj, ha engedek neki?
Most még nem baj! Hagyd nyugodtan. Amikor már nagyobb lesz és "értelemmel bír" - ezt úgy értem hogy el lehet neki magyarázni dolgokat mert megérti - akkor majd szépen leszoktatpd róla, úgy, hogy elmondod neki kedvesen hogy már nagyfiú/nagylány vagy és evés közben enni kell, látod anya sem játszik evés közben.
Ne aggódj, ha a nevelést akkor kezded amikor már az okár is érti nem csak magát a tiltást, bőven jó lesz :)
Én kezdettől fogva tartottam magam ahhoz az alapelvhez, hogy evés közben nem játszunk, játék közben nem eszünk. Amikor az etetőszékben van és evésidő van, akkor minden játékot elpakolok a látóteréből, csak mi ketten vagyunk, és a kaja. Ha el kell bolondítani, hogy kinyissa a száját, arra ott vagyok én: énekelek neki, kázom, de ennyi a maximum. Ha nem eszik így se, akkor belátom, hogy nem éhes, és nem erőltetem.
Előfordul, hogy nem evésidőben teszem az etetőszékbe, amikor pl dolgom van a konyhában, vagy családi étkezés van, de a fiam épp nem éhes. Ilyenkor kaphat játékokat is. 10 hónapos múlt egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!