Rosszul evő, lassan 1 éves fiam képtelen 5 percnél többet megülni az etetőszékben.5 perc után semmi - játék, mondóka, TV - nem köti le, csak hisztizik, feszeng, ki akar szállni, és persze egyáltalán nem hajlandó tátani a száját. Mi a megoldás?
nálunk is másfél éves korára tudtam az etetőszéket evésre használni...addig nagyon sajtkukac volt...gyakran este a mese közben tudtam pudinggal enni kanálból, vagy amikor nagyon éhes volt. enni ölből szeretett, úgy, hogy a mi tányérunkból csipegetett, vagy úgy, hogy a gyümölcsös tál előtte volt és velünk együtt csipegetett. ma már minden etetést a székben kap, kivéve, ha nagyon hisztis este, mert akkor van olyan, hogy az esti puding/joghurt/tejberizs a mese közben a kanapén van. arra fogyelj, hogy hosszútávon ne rögzüljön, hogy a tévé vagy a játék az evés színtere, vagyis, mindig próbáld meg visszaültetni, de csak fokozatosan lehet a székbe szoktatni.
az is fontos, hogy minél többször egyen vele a család, ha más nem, akkor te egyedül, ha látja, hogy mindenki ül és eszik, akkor egy kis hiszti után ő is szépen ül és enni fog..., egyedül a mai napig nem szeret a fiam enni pedig majdnem kettő, legalább egy falatot el kell vennem tőle.
Hasonló cipőben járunk!
Az én lányom sincs el sokáig az etetőszékben ami jobban bosszant hogy játszik az étellel! Mancsingolja kiköpködi elkeni ilyenek. Pedig már muszály neki a kezébe asni a falatokat mert sohasem fog megtanulni egyedűl enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!