Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kedves Anyukák! Lenne egy pár...

Kedves Anyukák! Lenne egy pár kérdésem válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Szóval kezdő anyuka vagyok. Kisfiam hétvégén lesz 3hónapos.Mitől lehet hogy csak hason tud aludni háton és oldalt nem? Ha háton alszik folyton megriad és felrántja a kezecskéit mintha repülne és akkor már nemis tud visszaaludni. Nem baj ha folyton hason alszik?Egyébként császáros baba nemtudom ennnek köze van e az ijedésekhez mert amugy nagyon nyugott baba. Simán elaludna magátol cumival de nemtud mert folyton felriad. Így aztán elkell altatnom és ugy leraknom hasra. Kell hogy már stabilan tartja a fejét? Mert mi még mindíg úgy fogjuk hogy a fejét is tartjuk ha elengedjük tartja ő is csak bizonytalanul és félünk ezért inkább mindíg fogjuk. Egyébként masszív baba csak anyatajes és 64cm 6550gramm. napirendünk még mindíg nincsen csak a fürdés ideje biztos ez baj?
2011. jan. 24. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem baj, ha nincs még napirend, amíg el nem kezded hozzátáplálni, nem is igen lesz.

Az az "ijedés" a Moro-reflex, keress rá a neten. Idővel elmúlik.

A fejét kb 3-4 hónapos kortól tudják stabilan tartani. próbéld meg, hogy óvatosan, a kezénél fogva ülésbe húzod. Ezt nem kell gyakorolni vele, de minden nap egyszer megcsinálhatod, hogy lásd: tartja-e már a fejét egy vonalban a testével.

A hason alvás sem baj, kicsi koromban én is csak úgy tustam aludni (sőt, még ma is), csak tudnod kell, hogy a hason alvó babák nagyobb eséllyel halnak meg bölcsőhalálban. Senki se tudja, miért van ez így, de mióta világszerte a háton alvást propagálják, drasztikusan csökkent a hirtelen csecsemőhalál száma. A császárnak semmi köze a hason alváshoz.

2011. jan. 24. 14:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Kedves Kezdő Anyuka! Én is az vagyok, az én babám most lesz 8 hetes szerdán, szintén császáros. Eddig nagyon szépen aludt oldalt, de most már nekünk is csak hason alszik. Nekem azt mondták, az nem baj, mert erősödik a gerince és ha hasfájós, akkor jó neki, ha valami nyomja a pocikáját. A mi lányunk 56 cm és 5310 gramm, a fejecskéjét néha már szépen tartja, de még bizonytalanul, így mi még fogjuk neki. Rendszert mi is próbáltunk kialakítani, de nálunk a baba diktál, akkor eszik, ha éhes, én nem keltegetem. Viszont pár napja írdatlanul sír, ha fent van és én meg arra nem tudok rájönni, hogy miért.
2011. jan. 24. 14:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Aranyos vagy!:)Nem baj ha csak hason alszik!Az enyém meg csak oldalt és sehogy máshogy nem!7 hónapos.A császárnak semmi köze ehhez.Az enyém is császáros.Szép ,nagy ,erős babád van.Szerintem nem kell ám annyira félteni a kis fejét,hogy mindig fogd.Amikor magától tartja,úgy bólogat picit?Nem baj ,majd megerősödik szépen.Hason fekve emeli?Úgy is erősödik a kis nyaka!Napirendünk 6 hónapos korára lett úgy ahogy...még most is sokszor felrugja.Szóval ne aggódj!
2011. jan. 24. 14:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ez jó, mármint a súlya, meg hogy már próbálgatja tartani a fejét. Anyatejes babáknál általában később alakul ki a napirend.

Szerintem nem baj, ha sokat alszik hason, de amikor ébren van fordítsd a hátára.

Nekem is nagyon ijedős volt a fiam, nekem azzal magyarázta az orvos, hogy 7 hónapos terhesen volt egy kisebb autóbalesetem. (hátulról belénk jöttek, de nem lett semmi komoly, csak nagyon megijedtünk)

Ha csak párszor csinálja egy nap, akkor nem baj...

2011. jan. 24. 14:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia! A napirend még egy kis idő míg kialakul, a fürdést figyeld, az mindig pontos legyen.

Ilyen kis korban szinte az összes kicsi baba így van, hogy felriasztja saját magát. AZ én lányom is hason alvó, ennek semmi más hátránya nem lesz, minthogy a lábacskái kifelé fognak állni jobban mint annak aki háton alszik de csak addig amíg el nem indul. Ez fokozatosan vissza fogja húzni neki, ettől ne ijedj meg, nem lesz chaplin a babád, de egy darabig míg nem megy ki fog állni a lábfeje.

Most már lassan neki is erősödnek az izmai majd, egyre ügyesebben fogja tartani a fejét, ügyes babád van :)

2011. jan. 24. 14:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem baj, ha hason alszik, neked is biztos van kedvenc alvós pózod, ez nincs másképp a babáknál sem.

A kéz-rángatózás meg idegrendszeri alapú, teljesen normális, minden babának van egy ilyen korszaka, ez öntudatlan mozgás, majd elhagyja, ne aggódj.

Esetleg próbáljátok meg takaróba bugyolálni, vagy eleve hasra letenni, mert nektek jelent később könnyebbséget, ha megtanul egyedül elaludni. Gondolj csak bele, hogy pl egy 10-12 kilós gyereket mennyire megterhelő elaltatni ringatva.

A napirend is fontos szerintem, egyrészt neked is könnyebbséget hozna, könnyebb kimozdulni, tervezni másrészt a babának is fontos, mert hamar megtanulja, mi után mi következik és ez biztonságérzetet ad neki.

2011. jan. 24. 14:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia!Engem is császároztak és csak hason alszik a babám.Amikor oldalra fordítottam vagy a hátára nagyon sírt.Most 9hónapos és még mindig ugy alszik bár mostanában kifordítja magát oldalra.A fejét még fogd is ha felveszed ugyis fogod látni amikor már ügyesen tudja magának tartani:)
2011. jan. 24. 14:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat tündériek vagytok! Mindenkinek sok egészséget és boldog babás perceket kívánok!
2011. jan. 24. 14:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Vannak babák, akik hason szeretnek aludni, ez egyáltalán nem baj. Általában hamarabb is kezdik emelni a fejüket, gyorsabban erősödik a hát- és nyakizmuk. Ha éjjel is hason alszik, én azért használnék légzésfigyelőt, nem tudom, nektek van-e. Magától is elalszik hason? Az én kisfiam nem szeretett hason aludni, emiatt 3 hónapos korától rendszeresen kellett hasaltatni, és több mint egy hónapig tartott, mire megszokta és nem sírt, aludni még most is csak háton szeret (6 hónapos). Kb. 3 hónapos korára kezdte tartani a fejét, de ez is változó, amíg úgy érzed, hogy nem elég erős, óvatosan vegyétek fel. Kicsit lehet erősíteni a babát úgy, ha háton fekve, mondjuk a pelenkázóasztalon megfogod a kezeit és lassan ülésbe húzod, majd vissza. Ha már nem csuklik hátra a feje, akkor már elég erős a nyaka. A napirend majd szépen kialakul, írd fel mindig, mit mikor csináltok, és próbálj a baba igényei szerinti napirendet kialakítani, pl. evés, ébrenlét, alvás sorrendje, séta, fürdés stb. Nem az időpontok a fontosak, inkább az, hogy eleget aludjon, egyen. 3 hónaposan általában legalább 6x egyen és két evés + játék között aludja ki magát. Felriadások nálunk is előfordulnak, de általában magától visszaalszik, szerintem nincs köze a császárhoz.
2011. jan. 24. 14:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia!Látom már sokan válaszoltak, de azért leírom én is, ha nem baj!Az én lányom már 1 éves el van és a mai napig csak hason alszik! :) A fejét még én is tartottam neki 3 hónaposan! És a napirendünk, ha igazán a szívem mélyére nézek, a mai napig nem alakult ki teljesen, bár tudom, hogy ez nem jó dolog, de sajnos ennyire össze vissza alszik és akármit csinálok ez van, ennek függvényében változik a napunk! De ettől függetlenül normálisan fejlődik, szóval ne aggódj, semmi baj veletek! :))
2011. jan. 24. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!