Kedves Anyukák! Lenne egy pár kérdésem válaszolnátok?
Nem baj, ha nincs még napirend, amíg el nem kezded hozzátáplálni, nem is igen lesz.
Az az "ijedés" a Moro-reflex, keress rá a neten. Idővel elmúlik.
A fejét kb 3-4 hónapos kortól tudják stabilan tartani. próbéld meg, hogy óvatosan, a kezénél fogva ülésbe húzod. Ezt nem kell gyakorolni vele, de minden nap egyszer megcsinálhatod, hogy lásd: tartja-e már a fejét egy vonalban a testével.
A hason alvás sem baj, kicsi koromban én is csak úgy tustam aludni (sőt, még ma is), csak tudnod kell, hogy a hason alvó babák nagyobb eséllyel halnak meg bölcsőhalálban. Senki se tudja, miért van ez így, de mióta világszerte a háton alvást propagálják, drasztikusan csökkent a hirtelen csecsemőhalál száma. A császárnak semmi köze a hason alváshoz.
Szia!
Szerintem ez jó, mármint a súlya, meg hogy már próbálgatja tartani a fejét. Anyatejes babáknál általában később alakul ki a napirend.
Szerintem nem baj, ha sokat alszik hason, de amikor ébren van fordítsd a hátára.
Nekem is nagyon ijedős volt a fiam, nekem azzal magyarázta az orvos, hogy 7 hónapos terhesen volt egy kisebb autóbalesetem. (hátulról belénk jöttek, de nem lett semmi komoly, csak nagyon megijedtünk)
Ha csak párszor csinálja egy nap, akkor nem baj...
Szia! A napirend még egy kis idő míg kialakul, a fürdést figyeld, az mindig pontos legyen.
Ilyen kis korban szinte az összes kicsi baba így van, hogy felriasztja saját magát. AZ én lányom is hason alvó, ennek semmi más hátránya nem lesz, minthogy a lábacskái kifelé fognak állni jobban mint annak aki háton alszik de csak addig amíg el nem indul. Ez fokozatosan vissza fogja húzni neki, ettől ne ijedj meg, nem lesz chaplin a babád, de egy darabig míg nem megy ki fog állni a lábfeje.
Most már lassan neki is erősödnek az izmai majd, egyre ügyesebben fogja tartani a fejét, ügyes babád van :)
Nem baj, ha hason alszik, neked is biztos van kedvenc alvós pózod, ez nincs másképp a babáknál sem.
A kéz-rángatózás meg idegrendszeri alapú, teljesen normális, minden babának van egy ilyen korszaka, ez öntudatlan mozgás, majd elhagyja, ne aggódj.
Esetleg próbáljátok meg takaróba bugyolálni, vagy eleve hasra letenni, mert nektek jelent később könnyebbséget, ha megtanul egyedül elaludni. Gondolj csak bele, hogy pl egy 10-12 kilós gyereket mennyire megterhelő elaltatni ringatva.
A napirend is fontos szerintem, egyrészt neked is könnyebbséget hozna, könnyebb kimozdulni, tervezni másrészt a babának is fontos, mert hamar megtanulja, mi után mi következik és ez biztonságérzetet ad neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!