Alig mond pár szót másfél éves babám, vele egykorúak már érthetően kiejtik a szavakat, Ő pedig alig-alig mond valammit, hogyan vegyem rá, hogy többet beszéljen?
Az én lányom már 21 hónapos és csak 18 hónaposan kezdett el szavakat mondani. Most olyan 10-nél jár de azt se tisztán mondja. Az apa és a Kata, annyit mond ki tisztán.
A többi gyerek meg már mindent mond, de nem érdekel csak beteg ne legyen azt se bánom, ha ovis korába kezd el folyékonyan beszélni, ráér.
az én kislányom 25 hónapos volt tegnap, és nembeszél, pár szót mond , azt sem fényes kiejtéssel, és slussz. ugyanakkor nagyon okos, mindent megért, sokmindenben előrébbb is van, mint a korosztálya, tehát nem aggódom. igaz, jó lenne már ha beszélne, de hát ha nem , akkor nem. erőltetni ezt nem lehet sehogy.
már előre "várom" a tavaszt, amikor a sok anyuka versenyiezni fog a játszón, hogy kinek fejlődött többet a gyereke a télen.....tudod mit, engem nemérdekel a más gyereke. és amúgy nem hiszem hogy nálam többet bármelyikük is fglalkozik a gyerekével, mert én erre nagyon is odafigyelek. egyszerűen nekik szerencséjük van, hogy olyan típusú gyerekük van, aki hamarabb kezd beszélni. de ezen igazán nem múlik semmi.
Akkor nyugtassuk egymást! :)))))
Az én 16 hónapos kisfiam sem mond még semmit az apa, baba, papa szavakon kívül, de azokat is elég ritkán használja. Persze nyomaszt h nem akar még megszólalni, de ha a fejem tetejére állok akkor sem akar semmit mondani. Ő 8 hónaposan elindult, az nagyon korán volt, és én még ezzel magyarázom h később kezd el beszélni. Nekünk azt mondta a védőnő, h 2 éves koráig nincsen semmi baj, lehet h ő majd tisztán kezdi mondani a szavakat. ezt a 3 szót is gyönyörűen mondja. Viszont mindent megért, teljesen megérteti magát, az ismerősök, családtagok azt mondják róla, h extra okos kisfiú annak ellenére, h nem beszél.
szerintem Te se tartsd cikinek, hiszen erőltetni nem lehet. Biztos van olyan, ami a Te babádnak az erőssége, azt kell kiemelni, a beszédről meg el is fognak feledkezni, ha meglátják h miket tud. (nekem legalábbis ez a "fegyverem" és ismerősök is csodálkoznak rajta....)
remélem tudtam segíteni. kár még aggódni :))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!