Újszülöttet merjem babahordozóban hazahozni a kórházból, vagy a mózeskosarat válasszam inkább?
Na, akkor tisztázzunk valamit.
Ugyan nem írta a kérdező, de feltételezzük, hogy nem BKV-n és nem kézben akarja hazavinni a gyermekét a kórházból, hanem gépkocsival.
A KRESZ 2007. 04. 01-től hatályos előírása a következő:
A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható, ami kétféle: integrált (tehát beépített) vagy nem integrált (amikor a meglévő biztonsági övvel kell rögzíteni).
Ebből következik, hogy azt a mózeskosarat, ami nem rögzíthető a gépkocsi biztonsági övével, azt TILOS használni.
A bébihordozók közül, aminek a címkéjén az E akárhány (bevizsgálást végző ország kódja) alatti számsor 01 vagy 02-vel kezdődik, azokat szintén TILOS használni a gépkocsiban. Azokat lehet használni, amelyek 03 vagy 04-el kezdődnek.
Én is mózespárti vagyok. A mienket be lehet kötni az autóba ugyan úgy mint a hordozót. (Jané a babkocsink) Nézd meg, mert szerintem nem ez az egyetlen mózes, amit rögzíteni lehet a hátsó ülésre, hátha a tietek is rögzíthető, így a picit is biztonságban tudhatod, és a rendőr sem tud belekötni, mert mindenben megfelel a követelményeknek.
Ha mégsem ilyen, akkor javasolom a hordozót, fő a biztonság, és a babuci biztosan kibírja az utat hazáig benne.
Jesszus eszedbe ne jusson mózesbe hazahozni, gondolj arra hogyha tnyleg valaki csak belétek koccan a mózes előrre, és kit dujamilyen következménye lenne.
Erre találták ki a hordozót ami direkt kényelmes, hidd el sokat fogod még benne hintáztatni amikor éjszakákon át sír-vagy a pihenőszékben-.Nekünk mivel nagy babánk lett még az újszülött bélést is ki kellett szedni mert azzal eggyütt alig fért/4,5 kg, 60cm/. Ne bízd a kisbabád életét a véletlenre!!! Felelőtlenség lenne.
Bár hivatásom szerint a rend őre vagyok én is, de azt mondom, nem a rendőr miatt kell az előírásoknak megfelelően szállítani a babádat, hanem a biztonsága miatt, úgyhogy a bébihordó mellett voksolok, én is abban hoztam haza, azóta is imádja!
Még egy valami: több válaszoló írta, hogy a kórházból arra a rövid időre mózesben vitte haza, de hosszabb autóútra a bébihordót használják azóta. Ez az út hosszúságától függ? Abban a pillanatban is érhet baleset, ahogy a parkolóból kikanyarodunk, sajna! Úgyhogy szerintem ne az út hosszúsága legyen a döntő szempont!
Szép napot!
Nem tudom miért gondoljátok, hogy a babának egyenes háton fekve kényelmesebb? Arról még nem hallottatok, hogy "magzatpóz"??
9 hónapig így volt benned, nem pedig kiegyenesedve. Ezért szeretik a babák a hordozót, mert hasonlóan vannak benne, mint az anyaméhben.
Egy felnőttnek persze egyenesen fekve kényelmesebb, de a baba nem kicsi felnőtt.
Mi bébihordozóba hoztuk haza, végül is az nekik van kifejlesztve. Mi picink nagyon szeretett benne lenni.
A kórház is inkább ezt ajánlotta. Nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!